Het Tulip Love Vest Deel 1
Het Tulip Love Vest Deel 1

Het Tulip Love Vest Deel 1

Tulpen zijn natuurlijk het nationaal symbool voor Nederland, maar voor mij staat het ook echt voor de Lente, niets geeft je meer lentekriebels in de winter dan een prachtige bos tulpen op de vaas. Ze zijn er in alle kleuren en maten en zo ook dit vest. Maak hem in je favoriete kleur en geniet 4 seizoenen lang van deze prachtige bloem.


Tapestry techniek
Het printje voor dit vest kwam ik tegen op Pinterest als jurkje voor een knuffeltje, na veel zoeken heb ik een pixel patroontje gevonden waar ik de rand van dit vest mee kon maken.
Om de rand te haken maak je gebruik van de tapestry techniek. Dit is echt een trend aan het worden, superleuk om te doen en helemaal niet moeilijk.
Het verschil met “normaal “haken is dat je de draden meeneemt waar je mee wilt haken. Je maakt gewoon een half stokje alleen om het garen heen, je kunt zo snel en mooi van kleur wisselen in je patroon.
Kleurwissel: Bij het wisselen van de kleur haak je HSTK als volgt ; Het HSTK voor je met een nieuwe kleur begint haak je gewoon alleen bij de laatste doorhaal pak je de nieuwe kleur op en met deze kleur maak je de steek af. Nu haak je gewoon verder tot de volgende kleurwissel.
Tip:
Trek tussendoor en voor de kleurwissel de meeloopdraad aan, zodat je steken mooi aansluiten op elkaar.
Gaat je draad in de knoop dan kun je een kraal gebruiken waar je de draden doorheen haalt, zo draaien ze minder makkelijk om elkaar heen.

Info vooraf
Het vest bestaat uit 5 delen (achterpand, 2 voorpanden, en 2 mouwen) die allemaal afzonderlijk van elkaar gehaakt worden.
Bij het pixelplaatje staat ieder hokje voor 2 steken, dus 1 tulp is 20 steken breed en ongeveer 13cm
De rand met de tulpen haak je met een halve maat groter dan de rest van het vest. Doordat je de draden aantrekt wordt je werk wat strakker.
Het vest kun je het beste haken met garen wat geschikt is voor naald 3-4-5. Zelf heb ik SASKIA van de Wibra gebruikt. De rand met 5 en de rest met naald 4.5.

Benodigdheden :
Het patroon is geschikt voor alle maten, per maat komt er een Tulp bij zo kom je voor
Maat 36-38 op 2 Tulpen en heb je 6 bollen nodig van de hoofdkleur
Maat 40-42 op 3 Tulpen en heb je 7 bollen nodig van de hoofdkleur
Maat 44-46 op 4 Tulpen en heb je 8 bollen nodig van de hoofdkleur
Maat 48-50 op 5 Tulpen en heb je 9 bollen nodig van de hoofdkleur
Maat 52-54 op 6 Tulpen en heb je 10 bollen nodig van de hoofdkleur.Voor de rand met tulpen zelf heb je nog 3 kleuren nodig, 1 kleur voor de blokjes, 1 kleur voor de blaadjes en 1 kleur voor de tulp.

Ben je nu helemaal enthousiast om dit patroon te gaan haken, verzamel dan je materiaal zodat je volgende week meteen kunt beginnen aan dit prachtige vest!!

Heb jij al eens volgens de tapestry techniek gehaakt?

Tot volgende week !!
Groetjes Roelke

erna
Door

erna

op 14 May 2019

super mijk ernaar uit

Corina
Door

Corina

op 17 May 2019

Mooi vest!

bianca moekotte
Door

bianca moekotte

op 20 May 2019

prachtig vest ,heb er zin in om te maken

Edith
Door

Edith

op 22 Jun 2020

Wat leuk! Ik ga zeker mee doen!!

Reactie plaatsen