Page content

Haken voor het goede doel: Geef Leven Een Kans

article content

Haken voor het goede doel: Geef Leven Een Kans

Haken voor Glek: Woensdagavond … mijn wekelijkse haakles. Ik leerde er niet alleen madammen kennen, die allemaal even zot van haken zijn maar ook een bende toffe dames met een heel groot hart!  Zij leerden mij vzw Glek kennen … of hoe je kan haken én je inzetten voor het goede doel.  

Kerst. Nieuwjaar.  De feestdagen komen eraan. Gezellig samenzijn met familie.  Feesten met vrienden.  Maar niet voor iedereen …

Niet alle kinderen groeien op in een warm nest en vieren deze dagen in een liefdevol gezin.  Ze komen door problematische gezinssituaties soms terecht in “instellingen”.  Door die problematiek worden ze geconfronteerd met verschillen. Verschillen met leeftijdsgenoten, op de speelplaats, in het dagelijks leven.

Haken voor Glek

Bij vzw Glek draait het net om deze kids.

Het fantastische team van Glek richt zich tot de voorzieningen in België die deze kinderen opvangen en organiseert activiteiten zodat ze even alles kunnen vergeten.  Gewoon even weer kind zijn. Gaan zwemmen, naar een pretpark, naar de film … alledaagse dingen die wij misschien wekelijks doen met onze kids maar voor kinderen in een begeleidingstehuis toch niet zo alledaags zijn.

‘Glek’ is de afkorting voor Geef Leven Een Kans en dat is mijn goede doel.

Haken voor Glek

In de les kregen we de opdracht om een vlinder rammelaar te haken. Het is een kooppatroon. Je kan het vinden op www.landelijkboetiek.nl. Voor 8,50 EUR heb je het patroon, garen, veiligheidsogen, rammelbal en de knuffelvulling. Ik haakte deze vlinder en schonk hem met plezier weg.

Op de online glekshop kan je gehaakte knuffels kopen.  Aan democratische prijzen kan je, deze met veel liefde gehaakte knuffels, kopen en steun je de kinderen die het thuis wat moeilijker hebben.

Maar je kan ook een zelf gehaakte knuffel van je schenken.  Heb je er eentje staan die je kan missen stuur Glek een berichtje (vzwglek@hotmail.com). Zij zullen je met veel plezier uitleg verschaffen hoe het allemaal precies in zijn werk gaat.

Komaan dames, medehaaksters! Laat je hart spreken en steun een goed doel!!! 

Kinderen zijn onze toekomst.  En happy kids zijn de beste kids!

E-book "42 brei- en haakpatronen!
GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:
Wij hebben ook een hekel aan spam
Babette
Hoi! Mijn naam is Babette en ik ben de oprichtster van Breiclub.nl. Het is sinds 2014 mijn missie om samen met het Breiclub team, breien en haken in Nederland nóg leuker te maken.Ik wil hierbij creatief en vernieuwend zijn en ben constant bezig om waardevolle & leuke producten te creëren zoals de Mini Mystery's en de Mystery Blanket.Ik heb veel toekomstplannen voor Breiclub.nl en vind het geweldig om zo veel contact te hebben met bevlogen hakers en breiers. Daar haal ik echt mijn inspiratie vandaan!

Comment Section

1 reactie op “Haken voor het goede doel: Geef Leven Een Kans


Door Pascale op 11 december 2016

Super dat jullie dit op je website plaatsen. Ik haak zelf voor hen en een beetje reclame is altijd welkom.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.