Haakschemas: een stapje verder! - Breiclub.nl
Haakschema's - een stapje verder!

Twee weken gaf ik jullie een inleiding tot haakschema’s. Ik legde onder andere uit waarom ze soms handiger zijn dan geschreven patronen, en hoe je kunt beginnen met een makkelijk schema.

Heb je dat bericht gemist? Kijk dan even hier. Vandaag gaan we een stapje verder, zodat jullie steeds wat moeilijkere haakschema’s leren lezen!

Lees dus snel even verder voor haakschema’s: een stapje verder!

Een bekend haakpatroon

Het patroon wordt deze keer namelijk niet in rijen gewerkt, maar in toeren. Om het toch ietsje makkelijker te maken is het een bekend haakpatroon: een granny square! Omdat velen van jullie weten hoe je een granny square haakt, kun je vanuit je ervaring dit haakschema lezen. Je weet namelijk welke steken worden gebruikt, en op welke plaats die steken moeten komen.

Mocht je nou niet bekend zijn met een granny square, of er nog nooit een gemaakt hebben, kijk dan toch even mee, zo lastig is het niet!

Haakschema's - een stapje verder!

Voor dit patroon kun je zelf kiezen hoeveel kleuren je gebruikt. Meestal kies ik één kleur voor elke toer, maar je kunt natuurlijk ook het hele vierkantje met dezelfde kleur maken.

 Haakschema

haakschema deel 2 foto 3

 

Neem eens een kijkje naar het haakschema. Het ziet er wat ingewikkelder uit dan de vorige keer, maar ik ben ervan overtuigd dat jullie dit ook binnen no-time kunnen lezen!

Bij dit haakschema begin je in het midden, bij de vier blauwe cirkeltjes. Weten jullie nog waar de symbolen voor staan? De open cirkeltjes staan voor lossen, de dichte cirkeltjes staan voor halve vasten, en de T-tjes met een streepje erdoor staan voor stokjes.

Je begint dus met vier lossen, die je met elkaar verbindt door een halve vaste. In sommige patronen zal je vinden dat je met een magische ring begint, of met een ander aantal lossen. Eigenlijk maakt dat niet zoveel uit. Daarna ga je verder met ronde 1, die ook met een 1 is gemarkeerd. Die ronde begint met 3 lossen, die telt als het eerste stokje.

Granny Square

Een granny square is opgebouwd uit zogeheten ‘schelpjes’, dat zijn de groepjes van drie stokjes. De schelpjes worden steeds gescheiden door 1 losse, behalve op de hoeken van het vierkant: dan haak je namelijk 2 lossen.  Kom je er met alleen het haakschema niet uit? Check dan even deze tutorial, met veel foto’s om je op weg te helpen.

Haakschema's - een stapje verder!

 

Als dan alles goed gaat, heb jij ook zo’n granny square als op de foto voor je liggen! Het enige wat ik zelf nog heb toegevoegd is een rand vasten met een contrasterende kleur. Maar dat ligt helemaal aan jou of je dat ook toevoegt!

Hoe vonden jullie dit haakschema? Al een stapje te ver qua moeilijkheid of gaat het toch wel? Laat het me vooral weten als iets niet duidelijk is, dan help ik graag.

Haakschema's - een stapje verder!

101 woonideeën..

Trouwens, hebben jullie de nieuwe 101 woonideeën al gezien? Deze keer zit er een haakboekje bij, boordevol tips en leuke patroontjes! Mijn favoriet is het fotolijstje in de vorm van een appel, die zie je op de foto in het paars.

Haakschema's - een stapje verder!

 

 Hebben jullie het haaknummer ook al gehaald?

 

XavierHob
ThomasherrY
VincentBaids
Door

VincentBaids

op 09 Mar 2017

Есть такая услуга - добровольное медицинское обслуживание . Она предполагает, что пациент вносит небольшую сумму за то, что посещает врачей целый год не платя за каждый прием. Однако опросы показали, что лишь 3% жителей Санкт-Петербурга знают о такой программе. Почему так происходит? Да потому что частным клиникам выгоднее сдирать с людей деньги за каждое посещение. А если честный врач попытается рассказать про добровольное медицинское обслуживание клиенту - это сулит ему увольнением. Информация о ДМО уже спровоцировала много скандалов, после того как информацию об услуге рассекретил один возмущенный врач. Его уволили "по собственному желанию", после того, как он предложил ДМО постоянному клиенту. Самое удивительное, что информация по ДМО находятся в открытом доступе, просто находили на эту информацию единицы. Как отстоять свои права? О правилах оказания услуги и обязанностях клиник можно узнать, просто вбив в Яндекс фразу: "добровольное медицинское обслуживание". Обязательно обслуживание, а не страхование. 34j5c6h86

Reactie plaatsen