Haakpatroon simpele vlag met stokjes - Breiclub.nl
Haakpatroon simpele vlag met stokjes

Zoals jullie in een van mijn vorige blogs hebben kunnen lezen, worden er momenteel volop vlaggetjes gehaakt in Nederland, maar ook in de rest van de wereld. Ik zelf ben ook druk aan het haken voor de Nije Stichting en ik wil graag met jullie mijn ‘haakpatroon simpele vlag’ delen.

Het is gebaseerd op stokjes.

LET OP: De losse tellen in het patroon mee als stokje.

Het patroon van het vlaggetje is als volgt

Toer 1: Maak een magische ring en haak hierin 2 losse en 2 stokjes (3), keer je werk.

Toer 2: Haak 2 losse en haak een stokje in ieder stokje van de vorige toer, haak 2 stokjes in de bovenste van de 2 losse van de vorige toer (5), keer je werk.

Toer 3: Haak 2 losse en haak een stokje in ieder stokje van de vorige toer, haak 2 stokjes in de bovenste van de 2 losse van de vorige toer (7), keer je werk.

Toer 4: Haak 2 losse en haak een stokje in ieder stokje van de vorige toer, haak 2 stokjes in de bovenste van de 2 losse van de vorige toer (9), keer je werk.

Toer 5: Haak 2 losse en haak een stokje in ieder stokje van de vorige toer, haak 2 stokjes in de bovenste van de 2 losse van de vorige toer (11), keer je werk.

Toer 6: Haak 2 losse en haak een stokje in ieder stokje van de vorige toer, haak 2 stokjes in de bovenste van de 2 losse van de vorige toer (13), keer je werk.

Toer 7: Haak 2 losse en haak een stokje in ieder stokje van de vorige toer, haak 2 stokjes in de bovenste van de 2 losse van de vorige toer (15), keer je werk.

Toer 8: Haak 2 losse en haak een stokje in ieder stokje van de vorige toer, haak 2 stokjes in de bovenste van de 2 losse van de vorige toer (17), keer je werk.

Toer 9: Haak 2 losse en haak een stokje in ieder stokje van de vorige toer, haak 2 stokjes in de bovenste van de 2 losse van de vorige toer (19), keer je werk.

Toer 10: Haak 2 losse en haak een stokje in ieder stokje van de vorige toer, haak 2 stokjes in de bovenste van de 2 losse van de vorige toer (21), keer je werk.

Toer 11: Haak 2 losse en haak een stokje in ieder stokje van de vorige toer, haak 2 stokjes in de bovenste van de 2 losse van de vorige toer (23), keer je werk.

Toer 12: Haak 2 losse en haak een stokje in ieder stokje van de vorige toer, haak 2 stokjes in de bovenste van de 2 losse van de vorige toer (25), keer je werk.

Toer 13: Haak 2 losse en haak een stokje in ieder stokje van de vorige toer, haak 2 stokjes in de bovenste van de 2 losse van de vorige toer (27), keer je werk.

Herhaal dit tot je 19 toeren hebt en uiteindelijk 39 stokjes. Nu ga je je vlag omhaken met vasten zodat hij mooi strak wordt, dit doe je als volgt:

Haakpatroon simpele vlag

Haak 1 losse, haak 2 vaste om ieder stokje aan de linkerzijde.

De punt gaat als volgt: 2 vaste om het stokje, 3 vaste om het stokje aan de rechterzijde zodat je een mooie punt krijgt.

Ga nu verder met 2 vaste om ieder stokje tot aan de bovenzijde.

Haak om bovenste stokje 3 vaste in plaats van 2 vaste zodat je mooi de bocht om gaat. Haak nu 1 vaste in ieder stokje, maar in de laatste 3 vaste.

Nu is je vlag klaar. Je kan ervoor kiezen om nog een andere kleur te gebruiken om hem nogmaals om te haken voor een feestelijk effect, maar ik houd persoonlijk meer van simpel.

De vlag kan je doneren aan de Nije Stichting, te vinden op deze website.

Wordt je vlaggetje te groot of te klein? Varieer dan met het aantal toeren.

Dit patroon is gebaseerd op katoengaren voor naald 2,5-3,5, gehaakt met haaknaald 3.

Veel haakplezier!

Liefs,

Minke

Haakpatroon simpele vlag

Jose
Door

Jose

op 25 Aug 2021

Bedankt.

Reactie plaatsen