Amigurumi – CAL Kerstgnome deel 4
Amigurumi – CAL Kerstgnome deel 4

In dit blog gaan we verder met het lijf. We hebben de benen al gehaakt en gaan die nu aan elkaar haken.
We pakken dus de benen er weer bij en gaan verder met het rode garen van het 2e been:


Toer 1: we hadden voor beide benen 26V. We gaan deze benen dus aan elkaar haken en krijgen dan in deze toer 52V. We beginnen dus waar we gestopt zijn; dit is de rechterzijkant van het rechterbeen:
Haak 13V van het 2e been (been waar u bent geeindigd), haak dan 26V van het 1e been (met afgeknipte draad) en dan de laatste 13V van het 2e been weer. De benen zijn nu aan elkaar gehaakt. (=52V)


We hadden 13 V van het 2e been gehaakt, hier begin ik met de 1e vaste van het 1e been.


Hier heb ik 13 vasten van het 2e been en 26 vasten van het 1e been gehaakt, nu nog 13 vasten van het 2e been.

Het draadje van been 1 laat ik nog even buiten het lichaam hangen. Er komt vaak een klein gaatje bij het kruis bij het samenhaken van benen. Dat gaatje kunt u mooi met dit draadje dichtnaaien.


Toer 3: (INC, 6V) 8x (= 64V)
Toer 4: (7V, INC) 8X (=72V) Vul de beentjes op tot waar het lijf begint.


Zo ziet de bovenkant er uit als de beentjes aan elkaar zijn gehaakt.
Toer 5 t/m 9: 72V
Toer 10: (8V, INC) 8x (=80V)
Toer 11 t/m 19: 80V
Toer 20: (DEC, 8V) 8X (=72V)
Toer 21 t/m 26: 72V (In de laatste vaste van toer 26 wisselen we van kleur naar roze)


We gaan eerst het gaatje in het kruis dichtnaaien. Doe het draadje van been 1 door de naald en naai het gaatje dicht. Er zijn maar 2 of 3 steekjes nodig. Daarna zorgt u dat het draad aan de binnenkant van de gnome komt en hecht u het draadje af (aan de binnenkant) door de naald oppervlakkig door een aantal steken te doen. De draad blijft het beste zitten als u bijvoorbeeld de naald eerst door een toer naar links door een aantal steken steekt en daarna in de toer erboven of eronder de naald naar rechts door een aantal steken steekt.
Dit moet oppervlakkig, want als u de naald te diep insteekt zou dat aan de buitenkant van de gnome te zien zijn. Omdat het draadje aan de binnenkant zit, kunt u die gewoon laten zitten.

Toer 27 en 28: (met roze) 72V
U ziet nu de kleurwissel duidelijk aan de rechtervoorkant van de gnome zitten. Dit is geen probleem, want die zal straks achter de baard verdwijnen.
Toer 29: (7V, DEC) 8X (=64V)
Toer 30 t/m 41: 64V
Voordag we de gnome verder gaan opvullen, gaan we de armen aan de zijkanten van de gnome naaien. De armen worden op het rode gedeelte net onder het roze gedeelte genaaid. Kijk naar de zijkant van het been en trek als het ware een rechte lijn naar boven. Daar is het midden van de arm. U kunt het markeren met een speld. Naai beide armen op de juiste plek en vul daarna de gnome tot het roze gedeelte.

Reactie plaatsen