Achterlatertjes haken: Random act of kindness - Breiclub.nl
Random act of kindness; voor wie maak jij een Achterlatertje?

Random act of kindness; voor wie maak jij een Achterlatertje?

Achterlatertjes haken: Op vrijdag kijk ik vaste prik graag naar Koffie & Wol. Ik doe dit meestal terwijl ik, zoals Saskia (de presentatrice) het noemt, ‘tomeloos haak’ aan het een of ander. Het motiveert en inspireert mij in mijn haaksels en breisels.

Onlangs in aflevering zeven van dit seizoen kwam een initiatief voorbij dat maar in mijn hoofd blijft zitten: Achterlatertjes. Graag vertel ik je er mee over en roep ik je op om mee te doen aan dit enorm sympathieke initiatief.

Wat zijn Achterlatertjes?

 Zomaar iets vinden omdat iemand anders wat voor je achterlaat. Dat zijn de Achterlatertjes van Nicole.

Achterlatertjes haken

Met een Achterlatertje zorg je voor een glimlach op het gezicht van iemand anders. Het zijn handgemaakte cadeautjes die je ergens achter laat in het wild zodat andere mensen het vinden. En er hopelijk blij van worden. Het is een initiatief geïnspireerd op #randomactsofkindness, een van origine Amerikaans online initiatief van mensen die belangeloos iets kleins voor een ander doen.

Bij je haaksel of breisel stop je een leuk kaartje, natuurlijk zelf gemaakt (of koop ze kant en klaar bij Nicole). Op het kaartje zet je een korte boodschap die je aan een ander wenst. Zet er bij dat het een cadeautje is zodat de voorbijganger snapt dat deze het gewoon mee mag nemen!

Mijn bijdrage: een klavertje 4 (you can never have enough luck)

Natuurlijk doe ik mee met de Achterlatertjes en ik kijk in mijn (overvolle) wol voorraad. Ik kies een bolletje jade van ByClaire2 die ik nog heb liggen. Al eerder deelde ik met jullie mijn patroon van een klavertje 4 boekenlegger en deze kan ik makkelijk omzetten naar een klein klavertje 4 voor mijn eerste Achterlatertje.

Achterlatertjes haken

Mijn versie en patroon 

Je gebruikt haaknaald vier.

  • Haak vier lossen. Haak twee dubbele stokjes in de eerste losse. Haak nu drie lossen en een vaste in de eerste losse. Dit is je eerste blaadje.
  • Het volgende blaadje begin je met drie lossen. Haak nu twee dubbele stokjes in de eerste losse (beginlosse). Haak nu drie lossen en een vaste in de eerste losse. Dit is je tweede blaadje.
  • Het derde blaadje begin je weer met drie lossen. Haak twee dubbele stokjes in de eerste losse (ook weer de beginlosse). Haak drie lossen en een vaste in de eerste losse. Dit is je derde blaadje.
  • Het laatste blaadje begin je met drie lossen. Haak twee dubbele stokjes in de eerste losse (beginlosse). Haak drie lossen en een vaste in de eerste losse. Dit is je vierde blaadje.
  • Haak een lossenketting van 4 lossen voor het steeltje, knip je draad af en haal door je laatste steek.

Achterlatertjes haken

Als kaartje pak ik een oude Flow want daar zitten vaak dikkere pagina’s van karton in en schrijf het kaartje. Het klavertje vier bevestig ik met transparante stukjes plakband.

Ik ben benieuwd of ik over een tijdje mijn Achterlatertje terug zie op de facebook pagina!

Doe je mee?

Maak dan je eigen Achterlatertje en vermeld facebook.com/achterlatertjes op een begeleidend (zelfgemaakt?) leuk kaartje zodat mensen weten waarom je doet wat je doet!

Op de facebook pagina kun je Achterlatertjes die je zelf hebt gemaakt en / of gedropt laten zien en je kunt een berichtje achter laten als je een Achterlatertje hebt gevonden.

Achterlatertjes haken

Ik ben benieuwd hoeveel random acts of kindness we kunnen maken om de wereld een beetje liever te maken. 

Lieve Van Maldeghem
Door

Lieve Van Maldeghem

op 06 Sep 2016

IK zou graag het E-book downloaden maar het lukt mij niet Kunt u mij helpen ?

Reactie plaatsen