Speldenkussen breien - Breiclub.nl
Een speldenkussen breien: leuk & handig!

Een speldenkussen breien: leuk & handig! Ik ben eigenlijk nu al lange tijd bezig met een groot project, een witte cardigan, en zoals altijd ongeveer op de helft van het werkje krijg ik zin om iets anders te doen.

Niet dan ik het echt beu ben, maar ik heb graag een beetje afwisseling. Dus kreeg ik het idee om een speldenkussentje te breien.

Vandaag deel ik met jullie hoe je dit speldenkussen kan breien, leuk én handig!

Speldenkussen breien – Benodigheden

We hebben hier thuis eigenlijk maar een speldenkussen maar die is gemaakt van stof en daar kan ik mijn dikkere naalden niet in kwijt. En in het kussentje dat ik gemaakt heb wel!

Wat heb je nodig:

– Garen voor het kussentje zelf voor met breinaald 3,5  (ik gebruik garen van de Wibra)

– Garen voor de rand voor met haaknaald 2 of 2,5 (ik gebruik garen van de Action)

– Breinaalden 3,5 en haaknaald 2 of 2,5

– een dikkere naald

– vulsel (voor bijvoorbeeld knuffels)

Kussentje

Ik heb twee vierkantjes gebreid van 20 steken breed (met breinaald 3,5) en zoveel rijen als nodig om het een vierkantje te maken, in mijn geval waren dit 28 rijen. Ik heb gewoon tricotsteek gebruikt maar hier kan je natuurlijk doen wat je wilt. Bijvoorbeed met strepen, met gerstekorrelsteek, met een tekening, etc.

speldenkussen maken

Vervolgens naai je de drie zijden van de twee vierkantjes aan elkaar vast en laat je de vierde zijde open zodat je het kussentje nog kan opvullen, ik gebruik de Panda soft filling omdat we dit nog hadden liggen.

Gebruik zeker niet te weinig vulsel en zorg dat het mooi bol staat, zo kunnen de naalden er niet zo makkelijk uitvallen. Daarna naai je ook de vierde zijde dicht.

 

Speldenkussen maken: De rand

Voor het randje heb ik een patroon gebruikt uit een boek van Caitlin Sainio, 75 sierranden om te haken dat ik gekocht heb in de Boekenvoordeel. Dit is een hele simpele rand maar toch heel mooi vind ik. Je kan natuurlijk weer kiezen welke rand je wilt, als je even zoekt met google vind je zeer veel patronen.

speldenkussen maken

Ik heb de rand apart gehaakt en daarna vastgenaaid, je kan het randje ook rechtstreeks aan het kussentje haken, maar ik doe het liever apart want ik ben daar echt niet goed in.

Daarna stop je alle draadjes in en ben je klaar. Nu kan je al je naalden veilig opbergen zonder dat je drie keer na elkaar het doosje omver gooit… Ahum.

En het is ook nog eens ideaal om restjes te verwerken!

 

speldenkussen maken

 

Bedankt voor al jullie leuke reacties op mij vorige blogs! Hoe bergen jullie naalden en spelden op?

 

Carmen
Door

Carmen

op 25 Jul 2014

Leuk, zo'n speldenkussen! Ik werk ook altijd aan meerdere projecten tegelijk, vooral als eentje zo'n groot project is!

Nina
Door

Nina

op 17 Sep 2014

Speldenkussentjes verkies ik boven magneetspelden'kussens'. Zelf heb ik een genaaid exemplaar en een gehaakt exemplaar. Laatstgenoemde heet prikkelbaar kussen en is van Handwerkjuffie. Maar die van jou is ook een leuk patroon, te schattig!

Reactie plaatsen