Het perfecte WK brei project
Het perfecte WK brei project

 Het kan je niet ontgaan zijn. We zitten midden in het WK voetbal. Eigenlijk vind ik het niet zo boeiend. Maar ja, nu we op het werk een voetbalpool hebben en ik daar toch weer aan mee doe, kijk ik toch met een schuin oog mee.

Het voordeel van voetbalwedstrijden is dat je er mee weg komt om ernaar te luisteren. Als er iets gebeurt dat je had moeten zien, kijk je dat alsnog in de herhaling.


Dat maakt voetbalwedstrijden heel geschikt om ondertussen iets anders te doen. Een leuk handwerkje … . Maar dan wel eentje waar ik niet zo bij op hoef te letten. Waarbij ik niet meteen de draad kwijt ben als ik midden in een naald toch even naar de herhaling wil kijken. En waarbij ik niet steeds naalden of steken hoef te tellen.

Ik ben verder niet veeleisend, maar het zou dan ook leuk zijn als het iets is dat ik op mijn “wensen / to do lijstje” heb staan. Op dat lijstje staan handschoenen zonder vingers, polswarmers. Omdat je je prima kunt kleden op 19 graden, maar ik dan toch vaak koude handen heb. Bijvoorbeeld als ik thuis aan het werk ben.

Er zijn genoeg patronen voor “fingerless gloves” te vinden op internet, patronen die ik normaal gesproken zeker zou kiezen, juist omdat het meer is dan alleen recht toe recht aan breien. Maar nu dus even  niet.

Ik heb uiteindelijk gekozen voor een patroon van Drops: Moon shadows. Recht toe recht aan, maar door het gebruik van een zelfstrepend sokkengaren toch leuk om te zien. En geen gedoe voor halve vingers en een klein duimpje. Het perfecte wk brei patroon, dus.


Gauw naar zolder om in mijn wolvoorraad te zoeken naar een garen met ongeveer de juiste stekenverhouding. Wel een garen waar ik twee bolletjes van heb, voor het geval er toch iets meer garen in gaat zitten dan ik vooraf wellicht had bedacht (better safe than sorry). En jawel, zelfs een vleugje oranje in zit …

Het begin van de polswarmers is er. Het project ligt keurig op een tafeltje, om zo te pakken als de wedstrijden weer beginnen. Kan ik toch een beetje naar het voetbal kijken en ondertussen wat nuttigs doen 😉 …….


Marijke


https://www.marijkemade.nl/

Reactie plaatsen