Boekreview: YARN bookazine Folk
Boekreview: YARN bookazine Folk

Boekreview: YARN bookazine Folk

De dagen worden weer kort, de avonden lang. Ik vind het dan heerlijk om het knus te maken in huis en in een gezellig hoekje te handwerken en te lezen. Wat een mazzel dat Scheepjes weer een nieuwe YARN uitbracht en ik beide in praktijk kan brengen!

YARN bookazine
Een stijlvol vormgegeven boekwerk met prachtige foto’s, goede artikelen en heel veel fijne patronen met echt voor ieder wat wils. Dat is hoe ik YARN omschrijf. Het bookazine, zoals Scheepjes het noemt, wordt 2 keer per jaar uitgegeven; iedere winter en zomer. De nieuwste uitgave, YARN 6, is in oktober verschenen.

Thema
Iedere YARN heeft een thema, en deze keer staan alle patronen in het teken van Folklore. Je vindt in het boek maar liefst 17! ontwerpen uit allerlei landen en streken. Heel goed bedacht; je kunt immers waar je ook ter wereld woont handwerken, en overal gebeurt dat met een heel eigen ‘stijl’.

Favorieten
Een paar ontwerpen springen er voor mij echt uit. De knuffel van Carmen Jorissen “Sleeping Reindeer” vind ik te gek! En de huisjes “Fairy Homes” van Maria McPherson ook.

                                                                                      copyrights: Scheepjes

Maar als er één project is waarvan ik sta te popelen om mee te beginnen, is het de “Frida Shawl” van Nerissa Muijs wel. Ik zocht afgelopen week direct een mooie kleur van het zachte Peru garen om mijn eigen shawl van te maken. En mijn mini bolletjes Cahlista komen ook mooi van pas, want op deze shawl borduur je mooie bloemen als versiersel.


Inspiratie

Naast patronen, vind je ook interessante verhalen van inspirerende creatievelingen in het ruim 100 pagina’s tellende dikke boek. Bijvoorbeeld van ontwerper Alexander Girard en textielkunstenaar Tuija Heikkinen.

Punch needle
Al een tijdje ben ik van plan om punch needling te proberen. Wat een mooi toeval dat er een artikel in staat over deze techniek! Binnenkort lees je hier zeker meer over op mijn blog.

Handig
Achterin het bookazine staan alle gebruikte afkortingen, is er een plakboekpagina voor je staaltjes, knipsels, labels etc, én zitten er gaten in de achterflap om te gebruikte kleuren garen doorheen te halen. Zo weet je wat je gebruikt hebt of nog wilt gebruiken.

Ken jij het YARN bookazine al? Het is verkrijgbaar bij de meeste handwerkwinkels en Bruna voor 8,95 en wat mij betreft een echte aanrader!

Ik ben één van de vier ambassadeurs van Breiclub, en wij bloggen beurtelings, iedere week.

Volg ook Akkelien, Alexa en Sietske. Je vindt hun blogs hieronder:

https://debreimeisjes.blogspot.com/
http://amilishly.nl/
http://www.sietsaandehaak.nl

De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 11 Nov 2018

Deze Yarn is inderdaad fantastisch, zoveel mooie patronen! Groetjes, Akkelien

Reactie plaatsen