Boekrecensie Ons Breiboek - Breiclub.nl
Boekrecensie: Ons breiboek

Het boek “Ons Breiboek”: Alle steken, technieken en motieven, stap voor stap in woord en beeld!

Twee weken geleden was ik met mijn man in Deventer. In mijn geval betekent dat altijd even binnenlopen bij Dol-op-Wol, een leuke wolwinkel in het centrum van Deventer. Ik had niet echt iets op mijn wensenlijstje staan. Maar ik hoop bij zo’n bezoekje altijd wel op iets onverwachts: iets dat ik ongepland toch mee naar huis neem. Ineens viel mijn oog op “Ons Breiboek”.

Mysterblanket_640x150_2015

Een echt boek

Ik had het boek nog niet eerder gezien. Ben het ook niet eerder tegen gekomen op Internet. Het boek is gemaakt door KVLV, in samenwerking met Lannoo. KVLV, Vrouwen met Vaart, is de grootste vrouwenvereniging in Vlaanderen, België. Dat het boek is opgesteld door onze zuiderburen,merk je af en toe aan het taalgebruik in het boek. “Mensen van alle leeftijden nemen de priemen weer op …….” . Leuk toch?

De titel en de opzet van het boek zijn heel motiverend: “Aan de hand van duidelijke foto’s en eenvoudige beschrijvingen nemen we de breiliefhebber steek voor steek mee door het fascinerende breiproces. Dat begint bij het maken van een opzetlus en gaat stapsgewijs verder naar meer uitdagende steken en motieven. In het tweede deel staan 70 werkbeschrijvingen van schitterende interieur- en modespullen om meteen aan de slag te gaan”. Ik ben om! Dit boek gaat mee naar huis!

Achterkant Ons breiboek

Ons Breiboek is een “echt boek”. Het heeft 535 pagina’s en een harde kaft. Het is dan ook een gewichtig boek. Niet echt de meest handige aankoop als je daarna nog een tijdje door Deventer struint, maar dat had ik er voor over.

De missie van KVLV om een alomvattend standaardwerk te maken voor beginnende en gevorderde breisters dat in elke boekenkast thuis hoort is mijn geval geslaagd: dit boek krijgt een mooi plekje in mijn boekenkast.

Een kijkje in het boek “Ons Breiboek”

Voordat het boek een plekje in de boekenkast krijgt, blader ik er eerst meerdere keren doorheen. Mooie foto’s, duidelijke instructies, tips en trucs, weetjes. Een makkelijk leesbaar lettertype.

Herensjaal ons breiboek

De opbouw van het boek is super. Het begint met uit te leggen hoe je Ons Breiboek kunt gebruiken, om dan ook echt met de basis te beginnen: hoe begin je aan een bol wol, hoe houd je je breiwerk vast. Dan wordt er langzaam opgebouwd: steken opzetten, breiwerk afkanten. Via een aantal hoofdstukken naar “Bijzondere breisteken” en een hoofdstuk “Technieken voor doorzetters”.

Met alle weetjes en technieken die in deel 1 van het boek beschreven zijn kun je aan de slag met deel2 van het boek, 70 projecten om te breien.

muts met oorflappen ons breiboek

Nog een plekje over in de boekenkast?

Mocht je nog een plekje over hebben in de boekenkast, hoef je niet helemaal af te reizen naar Vlaanderen om het boek te kopen. Je kunt het boek in een aantal wolwinkels kopen. Als je bij Google Ons Breiboek intikt, krijg je direct een aantal suggesties waar je het boek online kunt kopen.

detailfoto Ons Breiboek

Christine Van Soom
Door

Christine Van Soom

op 13 May 2015

Wat fijn dat je Ons Breiboek hebt aangekocht! Nog leuker dat je er enthousiast over bent en hierover uitgebreid verslag brengt. Ikzelf en het ganse team dat meewerkte aan het boek hopen dat je er veel breiplezier aan hebt. Mvg, Christine, KVLV Vrouwen met vaart

Reactie plaatsen