Berenjacht beren haken - deel 2
Berenjacht beren haken - deel 2

Er is zo’n leuk initiatief in Nederland ontstaan. En dat is berenjacht. Lekker in je eigen buurt wandelen en beren zoeken. Mensen zetten teddyberen voor het raam. Het maakt de toegestane wandeling in het dorp een stuk interessanter en leuker voor mij en de kinderen.

Heb je nou geen teddybeer. Geen probleem. In deze blog deel ik een aantal patronen van gehaakte beren.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik deze beren zelf nog niet gehaakt heb. Die kinderen hebben zoveel knuffels dat er hier wel 20 voor het raam zouden kunnen staan.

Koala beer

Het eerste patroon is van Rufi. Zij heeft een super lieve koala beer gehaakt en er een mooie blog over geschreven. Ze heeft het heel mooi uitgelegd in deze blog.


Is het geen schatje?

Indianen beer
Rufi heeft de smaak te pakken. Ze heeft nog een heel leuk patroon gedeeld met de breiclub. En dat is een indiaantje. Om eerlijk te zijn had ik nog nooit een teddy beer indiaan gezien. Maar hij is toch wel heel erg schattig. Klik hier voor het patroon.

Persoonlijk gebruik ik overigens nooit veiligheidsogen voor knuffels. Ik borduur de ogen er altijd op. Zo zijn de knuffels ook geschikt voor de allerkleinsten. Mits alles natuurlijk goed vast zit.


Beren knuffelkussen

Heb je nou niet zo’n zin om al die onderdelen aan elkaar te naaien. Dan heb ik ook nog een leuk patroon gevonden van een gehaakte beren knuffelkussen. Ik vind hem zelf wel heel erg leuk. En ook die kun je voor het raam zetten. Multifunctioneel dus. Martine heeft er deze blog over geschreven.

Heel veel plezier met het haken. En hopelijk blijven jullie gezond in deze rare tijden. Komen jullie overigens deze tijden een beetje door?

Reactie plaatsen