Bikini haken of warme sloffen, afwisseling en uitdaging - Breiclub.nl
Zo veranderlijk als het weer

Sloffen en bikini haken: Zo wordt mij gevraagd of ik lekkere warme sloffen kan maken en een paar dagen later een bikini top. Nu kan ik gauw schakelen maar of ik het dan bij kan “sloffen” is dan wel de vraag.

De vraag over warme sloffen kwam via facebook van een mede koorlid of ik dat ook kon maken.

Het begon met een flipflopper (teenslipper), gaatjes via de zijkant en dan er bovenop haken. Natuurlijk kan ik het altijd proberen. Had zelf nog een paar oude slippers en ben aan de gang gegaan. De flipflopper is nogal dik om met een gaatjestang de benodigde gaatjes te maken. Omdat dit een mannenklus is heb ik mijn Wim ingeschakeld.

Hele klus en een paar zere handen verder van hem kon ik hiermee aan de slag. Na de eerste toer haken scheurden sommige gaatjes uit en zo dat het niet bruikbaar is, om er wat moois van te maken.

En bij het goed bekijken van het filmpje op facebook, dacht ik “toch niet echt handig om van dit stugge materiaal iets te maken”. Na 2 toeren had ik het bekeken.

Wil je het filmpje zelf bekijken: klik dan op deze link.

Maar ja, ik vond het toch wel een handig idee om zo sloffen te maken.

Ik vond nog een paar inlegzooltjes (verkrijgbaar o.a.bij Action) die ik zelf op maat kon maken en nadat ik daar gaatjes aan de zijkanten had gemaakt, aan de slag gegaan. Hiervoor heb ik een standaard patroon van gehaakte sloffen gebruikt. Nadat ik klaar was zelf even uit proberen of het wel lekker liep. Het zit echt fantastisch, maar ik kreeg na verloop van tijd koude voeten.

Niet getreurd, had via mijn creatieve overbuurvrouw wat borg gescoord (nog bedankt Christa) en heb de zooltjes nageknipt en hierin gedaan.

Heerlijk warme voeten. Gelijk maar een paar extra gemaakt en Joke blij gemaakt met heerlijk warme sloffen.

bikini haken

 

Ondertussen staat mijn telefoon en facebook niet stil. Kreeg een vraag van Ellen of ik een nieuwe bikinitop kon maken? Deze had ik vorig jaar gemaakt en zij was daar heel tevreden over maar wilde toch iets specialers.

bikini haken

Kreeg een item opgestuurd vanuit Pinterest.

bikini haken

En nu dus heerlijk weer wat uitproberen. Er zijn geen patronen van beschikbaar, maar ik vind het fantastisch om dingen uit te proberen en patronen samen te voegen.

Ik vind het heerlijk om zo te werken. En wat is Pinterest toch een zalig item. Vooral ook om items te verzamelen en er is echt van alles wat.

Ik vond deze toch wel heel speciaal vooral ook omdat je deze ook voor meerdere personen kan maken gezien de verstelbare achterkant. Natuurlijk nog niet klaar, maar ik laat jullie volgende week het eindresultaat zien.

en laat het mooie weer maar gauw komen 

Christa
Door

Christa

op 19 Mar 2017

Leuk geschreven Rinske!

Corina Stijnen
Door

Corina Stijnen

op 26 Mar 2017

Hallo. Het patroon van de sloffen met de zool, kan ik die bij jou kopen? Dan heeft mijn dochter eindelijk fatsoenlijk zittende sloffen😉. Ik hoor het graag! Groetjes Corina

els de kok
Door

els de kok

op 26 Mar 2017

mijn email is verandert

Erika van Beem
Door

Erika van Beem

op 26 Mar 2017

Wat fijn Rinske dat je genoeg hobby,s hebt om niet achter de geraniums te moeten zitten zelf ben ik 72 jaar en woon al geruime tijd in een heel klein stadje met ongeveer 650 inwoners .Sinds kort heb ik een handwerkclubje opgericht op woensdag ochtend komen wij bijelkaar iedereen heeft haar eigen handwerk meegebracht en als er een keer geen inspiratie is helpen wij elkaar op ideeën . De dames breien tussendoor mutsjes en dekentjes voor kindjes in Gambia dat geeft ook voldoening.zo kunnen wij elkaar helpen met probleempjes en het is hel gezellig onder de koffie.

Reactie plaatsen