Page content

Foto’s maken van je haakwerk

article content

Foto’s maken van je haakwerk

Omdat ik blog is het soms nodig om foto’s van mijn haakwerk te maken. Maar ook voordat ik blogde deed ik dit regelmatig, omdat ik het toen ook al leuk vond om mijn eindresultaat vast te leggen, of om tijdens het haken een leuke foto online te zetten.

Het lukt me alleen niet altijd om een mooie foto te maken, waar vast meer mensen last van hebben. Een super mooie, goede camera heb ik niet en de smartphone is nu eenmaal vaak binnen handbereik, dus ben ik op zoek gegaan naar tips om mooie foto’s te maken met je smartphone. Ik heb ze hier voor jullie op een rijtje gezet.

Zorg voor goed licht

Een van de belangrijkste volgens mij, wat voor mij een eyeopener was, is dat je wel goed licht moet hebben wil je een mooie foto maken.

Zo haak ik vaak s’avonds en dan bedenk ik me ineens een foto te maken, of ik kom er overdag simpelweg niet aan toe met 2 kleine kinderen. Dan probeerde ik s’avonds een foto te maken maar deze worden gewoon niet mooi.

De beste foto’s maak je met daglicht. Maak je de foto’s binnen dan maak je het beste foto’s met het licht in je rug. En omdat je goed licht hebt, hoef je ook je flitser niet aan te zetten, dit maakt je foto’s niet mooier.

Houd je telefoon recht, niet bewegen

Misschien een inkoppertje, maar wel belangrijk, houd je telefoon goed vast, zodat je niet beweegt. Een goede tip die ik kreeg is dat je blijkbaar ook op de meeste telefoons met de volume knop de foto kunt maken, je hoeft dus niet op het scherm te drukken. Dit wist ik dus echt niet, maar dat scheelt wel een hoop.

Tik op het scherm

Voordat je je foto maakt, is het goed om op het scherm te tikken. Hierdoor stelt je camera namelijk scherp en krijg je de beste foto.

Wanneer je je telefoon goed leert kennen zul je zien dat je dan ook nog het een en ander aan kunt passen. Maar doe dit niet te veel, je telefoon pakt toch het beste beeld en dit ziet er vaak (met goed licht en niet bewogen beeld) het meest natuurlijk uit.

De juiste compositie

Zeer belangrijk bij een foto van je haakwerk, is hoe de compositie is.

Hoe neem je iets het beste in beeld. Er zijn geen vaste regels voor, maar wel een aantal tips. Zo oogt een foto vaak prettiger als het hoofdonderwerp niet precies in het midden staat.

Zelf speel ik ook wel met of je de foto recht van voren maak, juist een beetje van boven, of een beetje van onderen. Wat daarin precies het beste is weet ik ook niet, dat ligt ook aan waar je een foto van maakt.

En ook belangrijk is, wat is er allemaal in beeld. Wil je een mooie foto maken dan is dit wel belangrijk dat je hier een beetje over nadenkt.

Maak je lens schoon

Als laatste deze, die lijkt misschien ook voor de hand liggend maar toch een goede tip vind ik. Want als je lens niet schoon is, krijg je natuurlijk ook geen mooie foto’s.

Maken jullie vaak foto’s van je haakwerk?

Groetjes Nicole

E-book "42 brei- en haakpatronen!
GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:
Wij hebben ook een hekel aan spam
Nicole
Ik ben Nicole en ben 31 jaar. Ik ben getrouwd met Hein en samen hebben we twee geweldige kinderen, Niene van bijna 4 en Jesse van 2. In het dagelijks leven werk ik als gastouder aan huis bij een lief en leuk gezin met vier kinderen. Sinds een jaar of 3 ben ik totaal verslaafd aan haken. Ik haak eigenlijk van alles, dekens, knuffels, kussens, sjaals, enz. Blogs schrijven over haken is voor mij een leuke uitdaging. Naast haken hou ik sowieso van creatief bezig zijn, bijvoorbeeld met vilt of gewoon lekker knutselen.

Comment Section

2 reacties op “Foto’s maken van je haakwerk


Door De Breimeisjes op 7 december 2017

Ja, ik ben er ook druk mee. Ik heb onlangs een leuk boekje gekocht met tips voor het fotograferen met je smartphone. De dingen die jij noemt komen mij bekend voor ūüôā
Groetjes,
Akkelien


Door Janneke op 24 december 2017

En de gouden tip voor social media die ik deze week kreeg….. maak liggende foto’s en geen staande! Kijk maar op Facebook.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.