Geen wol meer in de knoop - Breiclub.nl
Geen wol meer in de knoop

Geen wol meer in de knoop. Leuk al die projecten waarbij er veel kleurtjes gebruikt worden! Maar hoe hou je je bollen wol uit de knoop?

Je begint een paar toeren met de ene kleur en gaat verder met de volgende en bij de derde kleur wordt het al snel lastiger! Dan weer terug naar de eerste kleur. Maar hoe zorg je nu dat je draden niet allemaal door elkaar gaan lopen?

Op internet heb ik verschillende leuke ideeën gevonden hoe je dit kan oplossen! Bij een sjaal met drie verschillende kleuren heb ik verschillende keren dit werkstuk in de hoek gegooid omdat het helemaal door elkaar zat en ik niet meer wist hoe ik verder zou moeten gaan, al die draden door elkaar!

Geen wol meer in de knoop - 004Heb je een stoel over dan kan je die natuurlijk ook gebruiken. Zeker handig als je veel verschillende kleuren hebt. Zo blijven alle kleuren netjes bij elkaar en ziet er nog best gezellig uit.

Geen wol meer in de knoop - 002

Deze manier van je wol wegwerken is natuurlijk ook heel leuk! Wanneer je visite krijgt staat het zelfs niet rommelig, al die garen op de bank of tafel.

Geen wol meer in de knoop - 016

Deze bakjes zijn ook erg leuk voor op de tafel! Lekker vrolijk!

Geen wol meer in de knoop - 008 Geen wol meer in de knoop - 009

Je kan de bollen wol natuurlijk ook aan de muur hangen! Hier vind je de link waar beschreven is hoe je deze kan maken. Ik weet zelf niet in welke taal dit blog is geschreven maar je kan het makkelijk namaken aan de afbeeldingen die in het blog staan!

Verschillende voorbeelden

Hierbij een paar voorbeelden die je makkelijk thuis kan maken en misschien wel in je kast hebt staan! Die van het vergiet vind ik zelf denk ik wel een goede, heb hem alleen nog niet uitgeprobeerd 😉

Deze zijn te vinden op: https://nl.pinterest.com/n9168/wol-uit-de-knoop/

Hoe houd je zelf de kleuren uit elkaar?

Laat het hieronder weten!

Ineke rauwerda
Door

Ineke rauwerda

op 02 Jun 2015

een mandje met open roosterwerk aan de zijkant en de draden lopen door steekmarkeerders

miranda
Door

miranda

op 02 Jun 2015

Een schoenendoos! En laat je die nu net niet in huis hebben :-) zucht... Dan maar nieuwe schoenen kopen....

Mieke
Door

Mieke

op 25 Aug 2018

Ik heb van een stevig canvasdoek een vierhoekige zak (projectbag) gemaakt, met een vakverdeling voor 12 vakjes. Ik werk met 11 bolletjes. Onder de vakken een klein gaatje geknipt, op de bolletjes een doek met knopen vastgezet. En hier boven op kan ik het werk wegleggen.

Hennie
Door

Hennie

op 29 Jul 2021

Ik gebruik een vergiet werkt prima bij niet te dik garen

Reactie plaatsen