Zwart is in
arrow_drop_up arrow_drop_down

Zwart is in

Soms leer je de meest bijzondere feitjes op de meest onverwachte momenten. Zo ook dit weekend toen ik de Royal Albert Hall bezocht in Londen. Zoals wellicht bekend is, staat Engeland bekend om zijn roerige monarchie, in ieder geval vanaf de Middeleeuwen tot aan Queen Victoria. Toch zijn er ook veel mooie huwelijken en andere dingen (denk gebouwen en erfgoed) uit voortgekomen. En, zo hoorde ik dus afgelopen weekend, een mode trend. Sinds Queen Victoria haar man Albert redelijk vroeg in het huwelijk verloor, heeft ze de rest van haar leven alleen nog maar zwart gedragen. Sindsdien is zwarte kleding in de mode, of liever gezegd dragen we zwarte kleding als modieus. Tijd voor wat zwarte haakpatronen.

 

 

Zwart is niet mijn lievelingskleur, behalve voor schoenen en een jas dan. Ik ben liever van de fleurige kleurtjes en motieven, zeker als het om haakpatronen gaat. Toch is mooi zwart niet lelijk, al komt het in veel gevallen eerder in combinaties voor dan alleen zwart. Dat kan verschillende redenen hebben. De eerste is dat patronen met donkere kleuren minder goed uit komen. Tenzij je te maken hebt met contrast met andere kleuren, is het daarom minder geschikt voor veel patronen. Zelf vind ik het ook niet altijd even makkelijk haken. Zeker ‘s avonds bij kunstmatig licht kan het erg lastig zijn om met donkerblauw en zwart te haken. Omdat je dan minder goed de steken kunt zien.

 

Kun je dan niet hakend met de trend mee gaan? Natuurlijk wel, er zijn voldoende opties. En natuurlijk kun je altijd iets haken in het zwart, alleen ziet het er misschien anders uit dan je in de eerste instantie zou verwachten. Alhoewel een muts staat altijd goed in elke kleur. En het voordeel van zwarte kleding of accessoires is dat je er bijzonder weinig op ziet. Als je knoeit tenminste. Gruwelijk handig voor onhandige mensen zoals ik. Als er iets is dat het tijdloze little black dress kan vervangen – of aanvullen – dan is het wel deze little black shawl.

 

Zwart is al lang niet meer alleen voor rouw, zwart is modieus, tijdloos zouden misschien sommige mensen zeggen. Maar vooral kun je er gewoon erg mooie dingen mee maken. Dus haak aan en maak iets moois! En draag het met trots.

 

Over de schrijver
Mijn naam is Lara Minnaard, en samen met mijn Klein Lotharinger Sem woon ik in Wageningen. Door de dag heen geef ik trainingen die te maken hebben met het gesproken woord, maar daarnaast schrijf, haak en knutsel ik alle kanten op. Ik leerde inmiddels alweer bijna zeven jaar geleden haken van mij moeder tijdens een weekendje weg op een woonboot, om weer eens wat anders te doen dan theezakjes vouwen en borduren. Wanneer ik niet op de bank zit te haken of mijn moeder help met een nieuw patroon, reis ik veel en houd ik van koken. Als blogger hoop ik jullie te helpen, informeren en vooral te inspireren.
Reactie plaatsen