Mandala Granny
Mandala Granny

Bloemen, muziek en nog zoveel meer: het hoorde allemaal bij Flower Power en dat is precies wat dit haakwerk uitstraalt: Boho Chique! Na de granny’s is dit een héél vrolijke aanvulling.


Deze mandala is een basis. Surf gerust eens op het net en laat je creativiteit op hol slaan en maak je eigen unieke Mandala.
Benodigheden:
⦁ Haakgaren: ideaal om al je restjes te verwerken
⦁ Bijpassende haaknaald
Werkwijze:
⦁ De gebruikte afkortingen staan voor:
l = losse(n)
v = vaste(n)
hv = halve vaste(n)
st = stokje(s)
dst = dubbel stokje(s)
vlg = volgende
T1 = toer 1, enz

⦁ T1 : Begin met vb wit garen. Haak 6 l en sluit met 1 hv tot een ring of maak een magische ring.
⦁ T2 : Haak 8 v in de ring en sluit met 1 hv.
⦁ T3 : 3 l, 1 st, haak vervolgens in elke ruimte 2 st (=16 st). Ga zo verder met een ander kleur.
⦁ T4 : 5 l, 1 dst, *2 l, 1dst*. Herhaal van * tot * totaal 16 keer en sluit met 1 hv. Ga verder met een nader kleur.
⦁ T5 : Hecht aan en haak 3 l en 2 st in hetzelfde groepje. Haak *groepjes van 3 st* en herhaal van *tot* totaal 16 keer. Sluit met 1 hv. Ga verder met een ander kleur.
⦁ T6 : 4 l, 1 st, *1 l, 1 st, 1 l en st. in dezelfde tussenruimte*. Herhaal van *tot* 16 keer en sluit met 1 hv. Ga verder in een ander kleur.
⦁ T7 : Hecht aan en haak 3 l, 2 st, *groepje van 2 st in volgende tussenruimte, 3 st in de volgende tussenruimte*. Herhaal van *tot* totaal 32 keer en sluit met 1 hv. Ga verder met een ander kleur.
⦁ T8 : 4 l, *1 st in de tussenruimte en 2 l*. Herhaal van *tot nog 32 keer en sluit met 1 hv. Ga verder met een ander kleur.
⦁ T9 : Hecht aan en haak 3 l, *haak in de tussenruimte groepjes van 4 st * en herhaal van *tot* totaal 32 keer. Sluit met 1 hv. Ga verder met een ander kleur.
⦁ T10 : Hecht aan en haak *3 L en 1 v in de tussenruimte*. Herhaal van *tot* totaal 32 keer en sluit met 1 hv. Ga verder met een ander kleur.
⦁ T11 : Hecht aan en haak in de boog 4 v, in de vlg boog 4 v, in vlg 4 hst, in vlg 4 st en * in de hoek 2 dst, 2 l, 2 dst in dezelfde boog, steeds in de vlg boog, 4 st, 4 hst, 3 keer groepje van 4 v, 4 hst, 4 st*. Herhaal van *tot* nog 2 keer en haak de laatste rand op dezelfde manier. Sluit met1 hv.
⦁ T12 : Haak boven de v van de vorige toer 4 v, boven de hst 4 hst, boven de st 4 st, boven de dst 2 dst en in de boog 2 dst met 2 l ertussen, 2 dst in het zelfde groepjes. Doe dit op elke zijde van de granny.

Veel Succes.

Reactie plaatsen