U+1F6C4 Albert Heijn tas haken: hoe doe je dat? - Breiclub.nl
Albert Heijn tas haken

Een Albert Heijn tas haken, dát maakt boodschappen doen iets leuker! Je ziet steeds vaker brei- en haakliefhebbers bestaande tassen omtoveren tot prachtige, eigen creaties.

Vandaag gaan we de milieubewuste tas van Albert Heijn pimpen waarbij we je als eerste vertellen wat je nodig hebt. En natuurlijk beschrijven we hoe jij binnen no time als fashionista boodschappen kan gaan doen. Doe je ook mee?

Mystery Blanket 2015

Benodigdheden

Hieronder vind je de benodigdheden als je de Albert Heijn tas haken wil zoals in het voorbeeld.  Het is natuurlijk niet meer dan een voorbeeld,  je kunt hier eindeloos mee variëren! In het voorbeeld gebruiken we 3 verschillende kleuren.

Albert Heijn tas haken 1

1 Jute Albert Heijn tas uit de serie ‘Puur en Eerlijk’ (kosten: +- €1,00 te koop bij Albert Heijn)

– 1 Oud overhemd (het gedeelte van de romp (mits niet teveel getailleerd) past hier goed bij)

– Kleur 1 (bruin) – 1½ bol à 100 gram

– Kleur 2 (lila) – ¾ bol à 100 gram

– Kleur 3 (groen) – ¾ bol à 100 gram

– Haaknaald nr. 4

– Haaknaald nr. 3½ (voor de bloemetjes)

– Scherpe naald (om de buitentas aan de tas te naaien en om de voering aan de buitentas te naaien)

– Naaimachine (om de voering op maat te maken)

Let op: ik gebruikte het garen “Ezra” van de Wibra, maar dat is nog maar slecht verkrijgbaar en wordt niet meer bij geleverd. Ander garen voldoet natuurlijk ook. Maar als je ander garen kiest, neem dan een haaknaald die zeker niet te klein is omdat het een vrij vast patroon is.

Hoe kan je een Albert Heijn tas haken?

1. Ik ben bij de bodem begonnen met een opzettoer van 48 vasten (opzetlus en 1e toer vasten in één).

2. Hierom heen heb ik vasten gehaakt met steeds in de vier hoeken extra {1 vaste, 1 losse, 1 vaste} om het model van de bodem te krijgen. Ik wisselde hierbij af per toer met de drie kleuren. Na 16 toeren (eerste en laatste toer is nu bruin) is de bodem op maat van de tas en heb je rondom 220 steken. Let op het werk rekt wat uit, dus maak het vooral niet te ruim.

3. Ga nu in patroon verder: de steek is afgeleid van de Groovy Ghan, of Apache Tears, het ziet er ingewikkeld uit, maar is super simpel.

4. De eerste 6 toeren in bruin: haak in alle steken 1 vast, ,maar haak alleen in de achterste lus van de voorgaande toer. Niet meer meerderen dus!

5. Na de 6 bruine toeren haak je 15 toeren afwisselend met groen, lila en bruin. Ook alle steken 1 vaste achter in gestoken maar de 20ste steek is anders: na 19 vasten maak je een stokje in de voorste lus van de toer die onder de voorgaande toer ligt. Dit herhaal je in deze toer dus nog 10 x (10+1 is 11, 11x{19+1} = 220 steken).

Albert Heijn tas haken 1Albert Heijn tas haken 1

6. Bij de volgende toer maak je dat stokje vóór het stokje van de vorige toer, je verspringt dus een steek, maar er blijven wel steeds 19 vasten tussen de stokjes.

7. Na de 15 toeren met stokjes, haak je 5 bruine toeren zonder stokjes. Deze laatste 20 toeren herhaal je nog 2 keer (in totaal dus 3 banen in patroon steek).

De tas is nu na de meerderingen 66 toeren hoog en hoog genoeg om de AH-tas mee te bedekken. Natuurlijk kun je dit aan je eigen hand van haken en je garen aanpassen, maar let ook hierbij op: maak het niet te ruim want het rekt nogal.

De versieringen & de voering

8. Voor de versiering heb ik drie bloemetjes gehaakt volgens het patroon dat te vinden is op het blog van Bij Saar en Mien. Naai die vast op de tas.

9. De buitentas is nu klaar en die kun je met een scherpe naald, met naaigaren aan de bovenrand van de tas naaien. Zorg ervoor dat er een piepklein randje bovenuit steekt waar je de voering langs kunt naaien.

10. Voor de voering heb ik een oud overhemd gebruikt. Het rompdeel van een herenhemd is ruim voldoende. Vouw het hemd dubbel met aan de ene kant de knoopjes en knoopsgaten en aan de andere kant het midden van de rug.

Stik het af op 50 cm (de tas is van binnen rondom 100 cm). Stik de hoeken op ongeveer 7 cm schuin af en naai de onderkant dicht. Zorg er hierbij voor dat de voering 40 cm hoog is.

Albert Heijn tas haken 1

11. Naai de voering tegen de buitentas met naald en naaigaren.

De hengels van de gehaakte Albert Heijn tas

Voor de hengsels haak je 2 lapjes:

12. Maak een eerste toer met 14 vasten, keer en haak hierop 12 vasten in de voorste lussen. Keer en haak hierop 10 vasten in de voorste lussen. Haak zo 70 toeren met 10 vasten in de voorste lussen. Daarop een toer met 12 vasten en een toer met 14 vasten.

13. Vouw de lapjes om het hengsel en sluit met het haakgaren. Naai hierbij het haakwerk ook vast aan de buitentas en voering.

En klaar is je AHaaktas!

Nu kan jij ook een Albert Heijn tas haken! Ik heb zelf ook een aantal dingen geleerd van andere blogs en Youtube, dus met een beetje geduld, creativiteit en plezier in wat je maakt, kom je een heel eind. Veel plezier met je eigen AHaaktas!

Albert Heijn tas haken 1

Ik ben benieuwd of je dit een leuk project vindt: mocht je nog vragen hebben voor Cecile, stel ze gerust hieronder! Succes!

Blog gemaakt door gastblogger: Cecile Habraken
Template not found..
Mystery Blanket 2015

saskia mijwaart
Door

saskia mijwaart

op 12 Jun 2014

Ben het aan het proberen haak nog niet zo lang mischien een stomme vraag . Maar haak je om de tas heen of maak je die later vast en hoe doe je dat dan alvast bedankt

Bianca Boonstra
Door

Bianca Boonstra

op 13 Jun 2014

Beste Saskia, Je maakt eerst de buitentas, en bij punt 9 kun je lezen, dat die met naald en draad boven aan de jute tas wordt vastgezet. Je naait de gehaakte tas dus op de jute tas, en daarna ga je dus verder met de volgende stap.Hartelijke groet, Bianca

Dicky van Drie
Door

Dicky van Drie

op 13 Jul 2014

Een vraagje : als je de hoeken doet bij de bodem is dan 1 vaste ,1losse en dan weer een vaste in de zelfde vaste ? Di Dus 2 vasten bij elkaar of 1 losse ertussen....Gr. Dicky

Corry
Door

Corry

op 19 Aug 2014

Mijn vraag moet eerst de voering erin genaaid worden? En je kan toch ook een voorkant en achterkant maken en de boden, zijkanten en hengsels van jute laten?

Wendy
Door

Wendy

op 07 Jan 2015

Hallo, Ik vroeg mij af of bij deze tas elke toer afgesloten wordt met een halve vaste, of dat je gewoon door kan haken. Bedankt alvast!

johanna
Door

johanna

op 17 Apr 2015

Hoi als ik in de hoeken ga meerderen Hoe doe ik dat dan ik weet dat t 1 vaste 1 losse en 1vaste moet je in de eerste toer dan in de laatste steek 2 vasten maken en bij de eerste ookGroningen johanna

johanna
Door

johanna

op 17 Apr 2015

Haak je toer 1 gewoon in de 48 lossen dan in de laatste opzetlosse 1 losse 1 vaste 1 los en dan in dezelfde losse weer 1 vaste 1 losse en 1 vaste dan aan de andre kant 47 losse dan ook weer in de laatste losse 2 1 vaste 1 losse en 1 vaste.Groetjes johanna

johanna
Door

johanna

op 17 Apr 2015

Hoi als ik in de hoeken ga meerderen Hoe doe ik dat dan ik weet dat t 1 vaste 1 losse en 1vaste moet je in de eerste toer dan in de laatste steek 2 vasten maken en bij de eerste ookGroningen johanna Hoe doe je deze toeren 1. Ik ben bij de bodem begonnen met een opzettoer van 48 vasten (opzetlus en 1e toer vasten in één). 2. Hierom heen heb ik vasten gehaakt met steeds in de vier hoeken extra {1 vaste, 1 losse, 1 vaste} om het model van de bodem te krijgen. Ik wisselde hierbij af per toer met de drie kleuren. Na 16 toeren (eerste en laatste toer is nu bruin) is de bodem op maat van de tas en heb je rondom 220 steken. Let op het werk rekt wat uit, dus maak het vooral niet te ruim.3. Ga nu in patroon verder: de steek is afgeleid van de Groovy Ghan, of Apache Tears, het ziet er ingewikkeld uit, maar is super simpel.

Angelique Beekes
Door

Angelique Beekes

op 30 Apr 2015

Ik ben nu al verschillende keren begonnen aan de ah tas, maar ik kom gewoon niet aan 220 steken na 16 toeren. Ik zet er 48 op, zorg dat ik deze omhaak met vasten en maak er in de hoeken 4 bij. Dan kom ik uit op 100 steken 1e toer. Ik meerder met 4 steken (in elke hoek 1vaste erbij) en heb er dab in de 2 e toer 104. Na 16 toeren zit ik op 160 steken. Kunt u mij uitleggen wat ik niet goed doe?

Iet
Door

Iet

op 15 Dec 2015

Ik heb ook 160 steken met naald 5 en de tas past erin

marijke
Door

marijke

op 08 May 2015

Hallo ik maak ook ah tassen maar ik maak een ketting van losse even breed als de tas min 2 steken, hierop haak ik vasten 2 toeren minder als de bodem, dan haak ik een toer vasten rondom in deze toer meerder ik zo hier en daar een steek tot ik op 220 steken kom. Dan een toer vasten in de achterste lus ingestoken en verder in patroon. Ik hoop dat het een beetje duidelijk is. veel succes

marianne
Door

marianne

op 20 Jun 2015

Het lukt mij niet om vanaf de bodem omhoog te haken.Het wordt gewoon iedere keer een nog groter bodem, ook als ik in het achterste lusje van de vaste begin..Kan natuutlijk gewoon vier lapjes haken en die aan de bodem vastmaken, maar wil graag weten wat ik verkeerd doe...

Iet
Door

Iet

op 06 Dec 2015

Gaat veel makkelijker

Henriëtte
Door

Henriëtte

op 22 Jun 2015

Hallo,Wat is de afmeting van de bodem van de ah-tas? ik heb een tas van de plus met een behoorljjke bodem 45 x 23 cm. ben al een heel eind op weg met haken maar vindt het eigenlijk een hele grote zware tas worden. Is de ah tas kleiner?

Ria van der Lugt
Door

Ria van der Lugt

op 13 Jul 2015

Ik heb eenvoudig een lap gemaakt van gehaakte vierkantjes en deze op de grote kanten van de tas vastgenaaid. Jammer dat de tas bij AH niet meer te koop is.

Arlette
Door

Arlette

op 06 Jul 2018

ik heb er laatst 4 gekocht in de AH van de makado in Beek , je kan beter eerst bellen en ze reserveren

Yvonne
Door

Yvonne

op 14 Sep 2015

L.s. De tas is helaas nergens meer te verkrijgen bij Albert Heijn.

Thea
Door

Thea

op 08 Oct 2015

Bestaat er ook een patroon van een GEBREIDE ah tas ik kan niet haken wel breien.Thea

Marleen
Door

Marleen

op 04 Feb 2016

Hallo, Kan mij iemand zeggen waar ik nog aan jutte zakken kan geraken om een AH tas te maken want ik vind ze niet meer bij Albert HeijnK

Maria
Door

Maria

op 09 Feb 2016

Ik koop de jute tassen bij DEEN-supermarkten Voor € 2,50 per stuk en ze hebben dezelfde maat als de AH-tas Bij deze bedank ik de breiclub/Babette voor het delen van het patroon!!!

Gerrits
Door

Gerrits

op 15 Feb 2016

Tassen zijn verkrijgbaar bij Intratuin :)

Carola
Door

Carola

op 15 Mar 2016

en bij de hoogvliet voor 2 euro. ik ga het ook proberen..

tineke van der meijden
Door

tineke van der meijden

op 30 May 2016

Vanaf 2 juni zouden de tasse van AH weer verkrijgbaar zijn ben benieuwd wil het proberen met haken .

Ivonne
Door

Ivonne

op 08 Nov 2016

Deka heeft de jute tassen ook!

Marja
Door

Marja

op 07 Mar 2018

Ik heb cotton light van drops gekocht. In totaal 10 bolletjes van 50 gram met een looplengte van 105 meter per bolletje. Zou dit genoeg zijn voor de tas?

Arlette
Door

Arlette

op 06 Jul 2018

ik heb er laatst 4 gekocht in de AH van de makado in Beek , je kan beter eerst bellen en ze reserveren

Wilsophie
Door

Wilsophie

op 13 Nov 2018

De Aldi heeft ook deze jute tassen en de zelfde maat.

stijn
Door

stijn

op 27 Oct 2019

hallo ik wil graag de tas maken maar ik kom er niet uit met de bodem kom niet uit op 220 st. ik doe het precies zoals het beschreven word maar het lukt me niet wat doe ik verkeerd kan u mij dat vertellen . b.v.b.d.

Krista
Door

Krista

op 04 Apr 2020

hallo, hoe heeft u berekend dat we beginnen met 48 vasten. ? groet Krista

Marijke Van Der Veer
Door

Marijke Van Der Veer

op 24 Jan 2021

Leuke tas ,en zeker leuk om te maken . Dank U wel , groetjes Marijke

Zelf een AH-tas omhaken in vrolijke kleurtjes | hobbyshop-online.nl
Door

Zelf een AH-tas omhaken in vrolijke kleurtjes | hobbyshop-online.nl

op 16 Apr 2021

[…] leuke tas kunt maken, maar welk patroon zou ik kiezen? Uiteindelijk kwam ik uit bij het patroon van Cecile Habraken op breiclub.nl. Dit patroon zag er ingewikkeld uit, maar zou dat niet zijn. Omdat Scheepjes onlangs 13 nieuwe […]

Van Assche
Door

Van Assche

op 28 Nov 2023

Leuke tas. Dank u wel hiervoor. Groetjes Anne-Marie

Reactie plaatsen