Het wonderbaarlijke verhaal van het meisje dat een sjaal breide!
Het wonderbaarlijke verhaal van het meisje dat een sjaal breide!

Het wonderbaarlijke verhaal van het meisje dat een sjaal breide!

Afgelopen periode ben ik bezig geweest met een spannend project. Mijn tante was jarig en dat leek me een mooie reden om een sjaal te breien. Op hetzelfde moment kwamen we met alle Breiclub-ambassadeurs (Akkelien van de breimeisjes, Wietske van LiefGehaakt, Sharina van De Haakhelden en Renske van RenskeCreatief) op het idee om jullie te laten zien wat je allemaal nog meer kunt doen met de steken van de mystery blanket. De uitdaging was geboren. De uitvoering was echter nog wel een dingetje…

Want zomaar een sjaal breien is stap 1, de steken op elkaar afstemmen en ontwerpen is een tweede. Maar hé, een uitdaging is er om aan te gaan. En dat deed ik!

Steken uitzoeken

Het eerste plan was om 7 banen te maken. Dus begon ik vrolijk aan het opzetten van 140 steken. Dat ging echter al snel de mist in en om te voorkomen dat ik tien kilometer uit moet gaan halen, had ik het “briljante” idee om zeven verschillende banen op te zetten en deze later aan elkaar te naaien. Dat kwam me op een aantal nieuwsgierige reacties op instagram te staan… En begrijpelijk! Het zag er ook bijzonder uit!

Gelukkig werd al snel duidelijk dat 7 verschillende banen toch echt te breed zou worden (een halve deken als sjaal lijkt me niet héél comfortabel), bracht ik dit terug naar drie. En toen kon ik echt gaan breien. De sjaal vorderde langzaam…

Maar gestaag!

En toen was het zo ver… de banen konden aan elkaar. Oké toegegeven, eigenlijk moest ik nog een centimeter of dertig, maar ik was zo nieuwsgierig dat ik het niet kon laten het eerste stuk alvast aan elkaar te zetten. Ik was blij met wat ik zag!

Toen ik eenmaal zover was, zat de derde baan er ook zo aan. En dan begint het afwerken! Ik blíjf me daar, zelfs na behoorlijk wat haakervaring in vergissen. Bijna af is dan plotseling nog niet zo af.

Uiteraard had ik onderweg mijn draadjes niet afgehecht (hé, een ezel stoot zich ten slotte 40 keer aan dezelfde steen)! De dag voor de sjaal af moest zijn, moest ik dan ook nog een flink eindje. Gelukkig was de sjaal wel af genoeg om deze mooie foto te laten maken door Alexa, van Amilishly Designs!

Jullie raden het al! Het werd nachtwerk… oké toegegeven, ochtendwerk! Maar het was het waard.

Dit is namelijk het resultaat!

Zoals jullie zien is de rand gehaakt. Binnenkort komt het patroon beschikbaar op ravelry, want stiekem vind ik hem bijzonder goed gelukt! Toch kon ik het niet laten jullie alvast een sneak peak te geven van het patroon, door 1 baan voor jullie beschikbaar te stellen!

Zet 20 steken op. Dit zijn 18 patroonsteken en 2 randsteken. Brei twee toeren tricotsteek.

  1. Haal de eerste steek recht af, Brei 1 steek averecht, *Haal de volgende steek recht af met de draad achter het werk, maak een omslag, brei 1 recht, haal afgehaalde steek over deze twee steken. Brei 5 steken averecht*Herhaal van **. Haal de volgende steek recht af met de draad achter het werk, maak een omslag, brei 1 recht, haal afgehaalde steek over deze twee steken. Brei 1 steek averecht. Brei je kantsteek averecht.
  2. Haal de eerste steek recht af. Brei 1 steek recht, *brei 2 steken averecht, brei 5 steken recht*. Herhaal van ** Brei 2 steken averecht. Brei 1 steek recht. Brei je kantsteek averecht.

Herhaal toer 1 en 2 tot je de gewenste lengte hebt bereikt. Kant af.

En zie hier. Deel 1 van je stekensjaal is geboren! Benieuwd naar de rest van het patroon?

Volg Siets aan de Haak op facebook of instagram.

 

De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 14 Jan 2018

Prachtig!

Inge
Door

Inge

op 21 Jan 2018

Wat een prachtige sjaa! Jammer dat ik niet zo’n lieve nicht heb die zo mooi kan breien. Heel erg mooi!

Inge
Door

Inge

op 21 Jan 2018

Wat een prachtige sjaal! Jammer dat ik niet zo’n lieve nicht heb die zo mooi kan breien. Heel erg mooi!

Barbara Kessels
Door

Barbara Kessels

op 24 Jan 2018

Prachtige sjaal, ik hoop dat jullie het volledige patroon in kaart willen brengen, zodat wij het ook kunnen maken.

Sietske (Siets aan de Haak)
Door

Sietske (Siets aan de Haak)

op 27 Jan 2018

Hoi Barbara! Het patroon komt er aan! Hou mijn blog (www.sietsaandehaak.nl) in de gaten voor nieuws!

Layda
Door

Layda

op 06 Feb 2018

Gaaf hoor Siets :)

Reactie plaatsen