Donna Wilson’s gebreide knuffels - Breiclub.nl
Donna Wilson’s gebreide knuffels

Dit is Donna Wilson, Engelse ontwerpster van gebreide knuffels die tot de verbeelding spreken. De knuffels van Donna Wilson zijn net een beetje anders en juist dat maakt ze zo leuk.

Donna Wilson is tijdens haar opleiding aan de Royal College of Art gestart met het breien van knuffels en is inmiddels ook bekend om haar gebreide kussens, dekens, sjaals, mutsen en truien en andere interieur producten zoals prints, tassen, stoffen en servies. Ze heeft in 2010 de Elle Decoration ‘Designer of the Year’ prijs in ontvangst genomen.

gebreide-knuffels-2

Eind 2015 heeft ze haar favorieten tentoongesteld in Japan onder de titel ‘My Imaginary Wonderland’.

gebreide-knuffels-3
De Donna Wilson knuffels zijn via meerdere webshops in Nederland verkrijgbaar (Knuffels à la carte, I love speelgoed.nl en Wonen met lef), maar je eigen Donna Wilson knuffel breien is natuurlijk het allerleukst. Je kiest je eigen kleuren en ziet de knuffel groeien.

In het brei-boek Leuke knuffels breien van Donna Wilson staan 35 wonderlijke wezentjes.

Zo is er Werner Wasbeer-Vos, die dol is op het roosteren van rupsen en wormen boven een kampvuurtje; hij is de zoon van de grote verteller Eduard Eekhoorn-Vos en de prachtige Wanda Wasbeer. Ontmoet Sally de Stoutmoedige, die dol is op ijs met stukjes chocolade en op avondwandelingen, en Bunny Blauw, die nergens meer van geniet dan van een picknick en een glaasje frambozensap. Ursula Uil is klein, maar heeft een luide stem; ze houdt van een schoon huis en bakt heerlijke appeltaarten. Arie Aap kun je niet missen, al is het alleen maar omdat hij leeft van bananenmilkshakes. Rocky de Rode Raskat en Katootje Kitten vormen een onvergetelijk kattenduo, en zo zijn er nog veel meer leuke wezentjes om te breien.

gebreide-knuffels-4

Als beginnend breier kon ik prima met het boek uit de voeten en naarmate ik meer brei ervaring opdoe waag ik me aan de moeilijkere patronen.

Mijn oudste zoon mocht de kleuren kiezen voor Arie Aap: 2 bollen groen 39 en 1 bol licht roze 30 van Rico Baby Cotton Soft dk.

gebreide-knuffels-5

Bert de Beer is bij mij Berta geworden met 2 bollen fel roze 21 van Rico Baby Cotton Soft dk.

gebreide-knuffels-6

Beide knuffels heb ik gebreid met breinaalddikte 3,5.

Op naar de volgende op mijn brei-verlanglijstje!

Het boek Leuke knuffels breien is in het Nederlands moeilijk verkrijgbaar en daar is de prijs helaas naar. Als het volgen van breipatronen in het Engels geen probleem is, dan is de Engelse variant getiteld The knitted odd-bod bunch een stuk voordeliger.

Volg Donna Wilson
website 
blog
instagram

Haal jij je breinaalden tevoorschijn of koop je liever een kant-en-klare Donna Wilson knuffel?

Reactie plaatsen