Een mooie breitechniek: de Morrocan Tile Stitch - Breiclub.nl
Een mooie haaktechniek: de Morrocan Tile Stitch

De Morrocan Tile Stitch: een mooie haaktechniek! Op de één of andere manier trekt haken me meer dan breien. Hoewel, Fair Isle breien is ook wel erg leuk!

En persoonlijk houd ik heel erg van het uitproberen van verschillende steken en technieken. Eén van die steken is de Morrocan Tile Stitch.

Ik vertel jullie vandaag er graag wat meer over, en laat zien wat je er mee kunt maken!

 

Een mooie haaktechniek: de Morrocan Tile Stitch

Maar goed, verschillende steken en technieken dus. Ik kom al browsende en surfende  een steek tegen en die wil ik uitproberen, ook al ben ik met een aantal verschillende projecten bezig. Soms kan ik wachten totdat ik een manier vind om hem toe te passen maar soms is het sterker dan ik ben.

stitch

Eén van die steken is de Morrocan Tile Stitch. Ik heb hem voor het eerst gezien in de vorm van een tas, de Moroccan Market Tote. Dit was typisch een geval van liefde op het eerste gezicht. Het vervelende was alleen dat ik niet het katoen had om eraan te beginnen en helaas ook niet de middelen om het katoen aan te schaffen.

Ik vond het patroon op Ravelry, kennen jullie dat al? Ga eens kijken als je nog niet bekend bent met dit fenomeen. Behalve dat er heel veel patronen te vinden zijn, kom je ook op ideeën voor andere projecten. En soms vind je eindelijk de Engelse naam voor een kledingstuk of accessoire waar je al heel lang een patroon voor vind maar in het Nederlands niet kunt vinden.

 Patronen

Terwijl ik deze steek in mijn achterhoofd hield ben ik verder gaan browsen, zoals veel mensen dat doen. Uiteindelijk kwam ik via de blog van de ontwerpster van de tas op een idee. Dit is een heel fijn en heel naar blog. Er staan ontzettend veel mooie ideeën op, dat is het fijne. Het nare is (vooral voor mij) dat er zoveel mooie ideeën opstaan en dat ik dus steeds weer iets nieuws wil!

morrocan tile stitch

Het idee was om in de steek een deken te maken met allerlei verschillende kleuren en Hoera! Ik had net een heleboel verschillende kleuren acryl weten te bemachtigen. Ik ben dus een deken gaan maken in de Morrocan Tile Stitch. Eindelijk een manier om die prachtige steek te maken!

 

In het begin dacht ik dat het héél moeilijk zou zijn, want Tamara Kelly had het over de ‘csdc’ (chainless starting double crochet) en de ‘stdc’ (Standing Double Crochet). Hellup!

Gelukkig heeft ze hele duidelijke omschrijvingen en filmpjes gemaakt waardoor het mij lukte om te beginnen. En weet je? Het is een heerlijk patroon wat je lekker kan doorhaken. Volgens mij zijn er veel haaksters die het heerlijk vinden om te haken terwijl ze een film of hun favoriete serie kijken. Dit is zo een patroon.

morrocan tile stitch
Het ziet er moeilijk en ingewikkeld uit, maar dat is het niet. Een deken is zeker als het wat kouder wordt heerlijk om te haken want hoe verder je bent hoe warmer je het hebt! Het leuke is ook dat je in de kleuren je eigen creativiteit kwijt kunt. Houd je van felle kleuren? Doen! Houd je van kleuren die dicht bij elkaar liggen? Doen! Alles kan en het effect blijft mooi.

 Work in progress

Hier is een link naar de beeldende uitleg van de steek. http://www.mooglyblog.com/moroccan-tile-afghan-stitch-tutorial/

Bij mij is het nog een ‘Work in Progress’ (ook alleen maar omdat ik ondertussen met vele andere dingen ben begonnen). Het is een heerlijke ‘stashbuster’ maar als je van wat meer regelmaat houdt kun je ook de kleuren ervoor aanschaffen.

morrocan tile stitch 3

Ik raad iedereen wel aan om een proeflapje te maken om de juiste haaknaald te vinden bij het materiaal wat je gebruikt. En als je het als stashbuster gebuikt is het aan te raden ongeveer dezelfde dikte van garen te gebruiken.

Heb jij de Morrocan Tile Stitch wel eens gebruikt? Ik ben benieuwd naar jullie eindresultaat en eventuele tips!

monique
Door

monique

op 28 Jan 2015

Ik patroon van een ronden sjaal als u dat eeft

Reactie plaatsen