Breien voor de baby - Breiclub.nl
Breien voor de baby

Breien voor de baby. Ik ben nog maar een beginnend breister, maar ik vind het best wel leuk. Zo wil ik steeds weer nieuwe technieken leren, want altijd recht en averecht, dat wordt op den duur ook maar saai.

Met moederdag kreeg ik te horen dat ik voor het eerst tante zou worden dus ik wil breien voor de toekomstige baby.
Voorzichtig ben ik begonnen met een babydekentje. Het gratis patroon vond ik op de website van Red Heart. En niet zomaar een patroon, nee, eentje met kabels en een stukje lace.

breien-voor-de-baby

Het moeilijkste vind ik steeds het uitzoeken van het juiste garen. Is het dik genoeg? Met welke naalddikte verkrijg ik het mooiste resultaat?
Uiteindelijk heb ik gekozen voor het garen van Knitting 4 Children Merino Fine. Omdat ik niet weet of de baby een jongen of meisje wordt, heb ik voor een neutrale blauwe kleur gekozen.
Ik had het garen in huis, eigenlijk bedoeld om een truitje te breien maar omdat dat niet lukte heeft het nu een andere en misschien wel veel mooiere bestemming.

Dit is wat ik tot nu toe heb gebreid. Nog niet zoveel, maar de baby wordt pas verwacht midden december. Dus ik heb nog wel wat tijd.
Kabels breien lukt al aardig, dat had ik al eerder gedaan, maar lace, dat is nieuw. Op zich niet moeilijk, maar telkens 4 steken samenbreien, dat is toch even doorbijten.

breien-voor-de-baby2

Als ik het zo zie liggen, vind ik het best wel mooi. Trots op mezelf! Dit komt vast wel goed!

Intussen heb ik ook al plannen om andere spullen te breien, of te haken. Tijdens het breien krijg ik steeds weer nieuwe idee├źn, ik vermoed dat de baby erg verwend gaat worden.

Zo wil ik ook nog babysokjes breien en een muziekschaapje haken. Ik heb zelfs al een muziekdoosje ervoor in huis gehaald.

Zijn jullie soms ook wat overenthousiast als het om handwerken gaat? Vast wel.

Ria
Door

Ria

op 08 Nov 2017

Heb jij het patroontje ook in het Nederlands voor mij?

Reactie plaatsen