Averechtse Turkse steek, een mooi open ajoursteek - Breiclub.nl
Breisteek uitgelicht: averechtse Turkse steek

In al die jaren die ik al brei, heb ik al veel verschillende steken uitgeprobeerd en ik heb nu weer een mooi open ajoursteek gevonden die ik met jullie wil delen: de averechtse Turkse steek. Ik ben de steek tegengekomen in een breipatroon van Katia van een trui met bijpassende baret.

Hoe brei je de averechtse Turkse steek?

Deze steek is vrij simpel om te breien en het geeft een mooi effect aan je breisels. Als je gaat zoeken op internet kom je vooral informatie in het Engels tegen over de Turkish stitch. Het ‘zusje” van de Turkse steek is dan de averechtse variant en die heb ik gebreid.

Bij deze steek herhaal je continu dezelfde naald. Als je eenmaal een paar naalden hebt gebreid, dan zie je het terugkerende patroon en dan heb je al snel de slag (euh…….de steek) te pakken.

Ga voor deze steek uit van een even aantal steken en brei dan alle naalden, dus zowel de goede als verkeerde kant van het werk als volgt: 1 steek averecht, *1 omslag, 2 steken averecht samen breien*. Herhaal van * tot * en eindig de naald met 1 steek averecht.

Let wel op: als je een steek laat vallen dan is deze bijzonder moeilijk op te halen. Het enige wat je dan kunt doen is terugsteken, maar ook dat vraagt wel even de aandacht.

averechtse Turkse steek

Voor diegenen die ook even willen zien hoe de steek wordt gebreid: op youtube kwam ik verschillende Engelstalige filmpjes tegen die de Turkse steek uitleggen. Ik heb ook een filmpje gevonden die de averechtste variant laat zien.

Ik vind het een hele leuke steek om te gebruiken en ben bijzonder blij met het eindresultaat.

averechtse Turkse steek

Als je na het lezen van deze blog meer informatie wilt over dit patroon, breng dan een bezoekje aan mijn Facebookpagina: Breicreaties Gabriëlle

Kende je de averechtse Turkse steek al en heb je hem al eens gebreid?

wenda
Door

wenda

op 19 Feb 2017

ik vindt dit weer eens wat anders als recht toe rechtaan.ga het echt uit proberen .

Els
Door

Els

op 19 Feb 2017

Leuk. Als mijn zomer noppen trui af is ga ik het uitproberen

Tonnie Asveld
Door

Tonnie Asveld

op 20 Feb 2017

Een hel leuke steek ik ga hem zeker een keer proberen.

Reactie plaatsen