Geen inspiratie. Je wilt wel, maar er komt niets uit. - Breiclub.nl
Inspiratie

Ik heb gewoon geen inspiratie. Ken je dat gevoel? Je wilt wel, maar er komt niets uit. Ik heb nog een flink aantal projectjes liggen, die ik ooit nog af moet haken. Maar daar heb ik nu geen zin in. Daarnaast zie ik genoeg leuke projectjes voorbijkomen, maar geen een waarvan ik denk: Ja, die nu!

 geen inspiratie

Dus zit ik met een lege haaknaald en nog erger, een blog zonder onderwerp.

Volkomen inspiratieloos!

Dan maar eens ontdekken, hoe ik nieuwe inspiratie op kan doen.

Inspiratie betekent bezieling.  Een bewustzijnstoestand (‘bezieling’) waarin de kunstenaar over het maximum van zijn scheppend vermogen beschikt en schijnbaar moeiteloos de vormgeving vindt die voor het beoogde kunstwerk het meest geschikt is.

Inspiratieloos betekent onbezield of zielloos. Klinkt best depressief en daar willen we dus graag vanaf. Helaas laat inspiratie zich niet afdwingen, maar we kunnen er wel voor zorgen dat de omstandigheden zo zijn, dat goede ideeën vanzelf weer boven komen drijven.

Wat hebben we hiervoor nodig?

Ik heb vijf stappen voor jullie op papier gezet, die hopelijk zorgen voor voldoende nieuwe inspiratie.

Ontspan geen inspiratie

Zorg ervoor dat je hersenen niet bezig zijn met allerlei zaken. Maak je hoofd leeg. Ga sporten, in bad, winkelen, verzin het maar. Zorg ervoor dat je ontspannen bent en stop met piekeren.

Geloof in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden

 geen inspiratie

Als je blijft hangen in je gevoel van inspiratieloosheid, dan leg je jezelf beperkingen op. Geef je creativiteit de ruimte en onderzoek de mogelijkheden. De onmogelijkheden los je later wel weer op.

Kom uit je comfortzone en ga op zoek naar iets nieuws

 geen inspiratie

Kijk verder dan je eigen bekende wereld. Durf je open te stellen voor nieuwe ervaringen. Wie weet wat je allemaal tegenkomt. Geheid dat je tegen nieuwe ideeën aanloopt.

Let op de details

Wij zijn zo gewend om naar het geheel te kijken en vergeten daardoor de kleine details. Ga juist op zoek naar de kleine dingen, zonder gelijk naar het grotere plaatje te kijken. Kijk, ruik, voel, beleef. Stel jezelf open.

Geef niet op

 geen inspiratie

Zet door en laat je niet ontmoedigen. Het leven bestaat uit pieken en dalen. Soms heb je mindere dagen, maar achter de wolken schijnt altijd de zon. Cliché, maar waar. Heb je een moeilijk moment, kijk dan even terug naar al het moois dat je hebt gecreëerd. Gun jezelf even rust en ga dan weer door.

 geen inspiratie

Natuurlijk zijn er veel meer manieren om weer inspiratie op te doen. Het gaat er vooral om dat je blijft geloven in jezelf. Dit betreft je volgende haakproject, maar ook al het andere in je leven.

Ik heb trouwens nog steeds geen inspiratie, maar ik weet zeker dat het goed komt.

Succes.

Marlene
Door

Marlene

op 28 May 2017

ik vind het erg inspirerend van je om ons op deze manier inspiratie te laten opdoen dus je hebt "het" al hoor, je weet het alleen zelf nog niet ;-))

Reactie plaatsen