ct.pinterest.com/v3/?event=init&tid=2614211038441&pd[em]=&noscript=1" /> Dekensteek, mooi en makkelijk, geschikt voor een deken - Breiclub.nl
Uitgelicht: de dekensteek

Ik zocht een mooie haaksteek voor een omslagdoek en kwam uit bij de ‘golfjes’ oftewel dekensteek. Een mooie makkelijke steek die heel fijn doorhaakt en geschikt is voor de beginnende haakster.

Toen ik erachter kwam dat deze steek niet in de haakbijbel stond, besloot ik er een blog over te schrijven.

Dekensteek – Blanket stitch

De dekensteek is vrij ‘dichtgehaakt’ en daarom geschikt voor een (warme) deken. In het Engels of Amerikaans heet deze steek de blanket stitch en als je online op die term zoekt (met crochet erachter) krijg je veel meer informatie.

 

dekensteek

Hoe haak je het?

Je maakt steeds dezelfde steken achter elkaar, namelijk een vaste en twee stokjes. Dan haak je weer in de vaste van de vorige toer.

Haakdiagram dekensteek

dekensteek

Ik heb een haakdiagram gemaakt met Stitch Fiddle, een gratis online programma om haakpatronen mee te creëren.

Youtube tutorial

Een video die deze steek heel goed laat zien (en hoe je het opzet!) is het tutorial filmpje van Thimble Belle. Je bekijkt hem hier.

 

dekensteek

Baby omslagdoek

De dekensteek gebruikte ik voor een baby omslagdoek. Een beschrijving hiervan vind je op mijn blog.

 

dekensteek

Maar je kunt deze dekensteek natuurlijk ook voor andere projecten gebruiken!

dekensteek

 

Waar ga jij hem voor gebruiken?

 

Volg je me al op Facebook en Instagram @liefgehaakt?

Mijn blogs vind je terug op http://www.lief-gehaakt.blogspot.nl  

Over de schrijver
Liefgehaakt: Ik ben Wietske, moeder van een zoon en dochter en werkzaam als Online marketeer. Ik haak nog maar enkele jaren. Toen ik voor mijn dochtertje niet het mutsje kon vinden dat ik voor haar wilde, besloot ik het zelf te gaan haken. Na een cursus ben ik echt ‘hooked’. Ik haak iedere dag! Ik maak voornamelijk items voor babytjes: fotoprops voor newbornfotografie maar ook kraamkadootjes. Af en toe haak ik ook iets voor mezelf of voor mijn interieur. Een andere hobby van mij is fotografie; ik houd van mooie plaatjes. Graag maak ik mensen blij en hoop andere haaksters te inspireren. Volg je mij al op Facebook, YouTube of Instagram @liefgehaakt ? Mijn blogs vind je terug op http://lief-gehaakt.blogspot.nl
Wietske (Liefgehaakt)
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down