5 handige en onmisbare haaktips
5 handige en onmisbare haaktips

5 handige en onmisbare haaktips

Tegenwoordig is haken weer helemaal hip. Maar toen ik het leerde, ik was 10 jaar, van mijn beppe (oma) was het eigenlijk helemaal niet zo populair meer. Daardoor heb ik zelf alles eigenlijk moeten leren. Maar tegenwoordig met internet erbij kun je zoveel online leren.

Daarom besloot ik om een paar handige tips die ik van internet heb op een rijtje te zetten. 

Magische ring

Als je veel amigurumi haakt dan is deze tip eigenlijk onmisbaar. Door een magische ring te gebruiken wordt je rondje onderaan veel mooier gesloten en krijg je niet een gekke bult. Overigens gebruik ik de magische ring ook met mutsen, omslagdoeken en nog veel meer. 

Aagje Doeken heeft er een mooie duidelijke blog over geschreven. 

En op youtube vond ik dit mooie en duidelijk filmpje.

Onzichtbaar minderen

Wat ik ook niet mooi vind als je amigurumi haakt is als je gaten ziet wanneer je mindert. Dit kun je voorkomen door onzichtbaar te minderen. Het is echt heel eenvoudig om dit toe te passen. Onzichtbaar minderen doe je namelijk door te haken in de voorste lussen wanneer je moet minderen. Kneutsel heeft het mooi uitgelegd op haar blog. 

Magische/onzichtbare knoop

Persoonlijk heb ik een bloedhekel aan draadjes afhechten. En ik denk dat ik niet de enige ben. Daarom heb ik ook nog een tip om het leven van ons haaksters makkelijker te maken. Namelijk de magische knoop, ook wel onzichtbare knoop. Persoonlijk gebruik ik deze knoop heel vaak. Met kleurwisselingen maar ook als ik een nieuw bolletje moet beginnen van dezelfde kleur.

Op de site van dolopwol staat het duidelijk uitgelegd hoe je dit toe kan passen.

Pas wel op dat de knoop echt goed strak zit. Het zou zonde zijn dat de draden toch los raken en je straks een gat in je werk hebt. 

Volgende keer krijgen jullie nog een paar super handige tips van mij 

Mieke
Door

Mieke

op 03 Nov 2019

Ben kippig, maar ik zie drie tips en geen vijf. Magisch ring, onzichtbaar verminderen en magische/onzichtbare knoop

Taetskeoriginal
Door

Taetskeoriginal

op 05 Nov 2019

Deel 2 is deze week geplaatst

Reactie plaatsen