Harlan Sokken breien - Breiclub.nl
Harlan sokken breien

Harlan sokken breien. Op RTL Crime draait op dit moment een serie, die wij via een andere bron afgelopen zomer al hebben gezien. Justified – met daarin onder meer Timothy Olyphant als eigenwijze marshall. Vijf seizoenen zijn er al gemaakt, een zesde is inmiddels in productie. Het verhaal speelt zich af in de omgeving van Harlan, in Oost Kentucky. Aan het einde van seizoen 5 werd er een liedje gespeeld, dat bleef hangen…

De inspiratie voor deze sokken zijn gehaald uit dit liedje “You’ll never leave Harlan alive, van Ruby Friendman. Daarin wordt het verhaal verteld van de kolenmijnen in Harlan, en de mensen die er werken. Een regeltje pakte mij, hierdoor kwam ik op het idee van de kleuren voor deze sok.

Dat regeltje gaat zo: And the sun comes up, around ten in the morning, then the sun goes down, around three in the day… De combinatie van kolen, zonsondergang… sokken dus!

Voor nu deel 1:

Ik heb gebruikt:

  • 1 streng handgeverfde Trekking XXL in rood – oranje – geel (zelf geverfd), looplengte 420 m per 100 gram, 75% scheerwol, 25% polyamide.
  • 1 bol Scheepjes Invicta Glamour – zwart, 344 m per 100 gram, 74% scheerwol, 24% polyamide, 2% polyester
  • Breinaalden zonder knop: 2,5 mm, of rondbreinaald.

Steekverhouding: 28 steken en 40 naalden = 10 x 10 cm

Dit patroon is in een kindermaat, en een maat voor volwassenen.

harlansokken-teltekening

Opzetten met zwart: 48 – 72 steken

Brei in boordsteek: 2 recht, 2 averecht: naar wens 10 – 20 rondes.

Brei dan het patroontje in: blauw staat in dit geval voor de steken in de hoofdkleur (zwart), en wit voor de steken in de bijkleur (handgeverfd)

Dit patroontje gaat over 12 steken en wordt dus in de rondte herhaald. Brei na deze 11 rondes het patroon naar wens 2 – 3 keer in voor de kleine maat en 3 – 4 – 5 keer voor de grote maat.

Einde deel 1

Alie
Door

Alie

op 09 Jan 2015

Hallo.. Zie het patroontje zwart wil T niet alleen de borstel. Groet alie

Reactie plaatsen