Deens babyvestje breien met hindernissen - Breiclub.nl
Deens babyvestje breien met hindernissen

Een babyvestje breien: dat ben ik voor het eerst aan het doen! Vorige zomer zei een breivriendin dat ze op breireis ging naar Estland. Ik werd er bijna jaloers van. Op breireis naar het walhalla van de (kant)breiers.

Maar Estland, dat kon ik mijn kinderen niet aandoen. Maar een breireis, dat zouden ze wel leuk vinden. Ik heb mijn kinderen namelijk ook besmet met het haak- en breivirus. Geen enkele breiwinkel is veilig voor ons!

Dus planden we een rondreis door Zweden. En maakten we even een tussenstop in Denemarken. En daar zag ik hét babyvestje.

Breiwinkels in Denemarken

Op ravelry had ik de adressen van een aantal breiwinkels in Kopenhagen opgezocht. Een aantal lag mooi centraal, dus tussen de andere bezienswaardigheden door konden we daar even langsgaan. De eerste breiwinkel was snel gevonden.

Een Deense winkel zoals je hem je voorstelt: veel licht, veel blank hout, een grote tafel om aan te schuiven met je breiwerk. En prachtige garens die in Denemarken waren geproduceerd. We konden de verleiding niet weerstaan en kochten wat van het lekkers.

Met een sprintje bereikten we net voor een bui losbarstte, de tweede breiwinkel. Een goed excuus om lang binnen te blijven!

Een Deens babyvestje breien

En daar hing het. Het schattigste babyvestje ever. Nu hebben we geen babies in onze omgeving om dat schattige vestje voor te breien. Dus we liepen door. Maar elke keer kwamen we er weer langs. En vonden we het o zo schattig.

Uiteindelijk heb ik de verkoopster gevraagd of er ook een Engels patroon was? Maar nee, het was alleen in het Deens. Jammer, maar dat leek zelfs mij te ingewikkeld. Ik zei tegen mijn kinderen dat ik thuis wel zou zoeken naar een soortgelijk patroon.

babyvestje breien

Circular yoke

Thuisgekomen besloot ik een soortgelijk patroon te zoeken. Een babyvestje breien met klein ajourpatroon en ronde pas, dat moest lukken. Maar hoe ik ook zocht op garnstudio.com en ravelry.com, ik vond niet HET vestje. Ik weet ondertussen wel dat een pas in het Engels een circular yoke heet. Ook dat leverde niet het gewenste resultaat.

Uiteindelijk heb ik via een omweg toch het Deense patroon te pakken gekregen. Een Deense internet wolwinkel verkocht het betreffende patroon. Ik moest er persé garen bij bestellen (nee, ze wilden geen uitzondering maken omdat ik uit het buitenland kwam), moest ik extra kosten betalen voor de verzending en omdat ik met een creditcard betaalde. Maar dan heb je ook wat!

babyvestje breien 2

Gelukkig blijkt ook Deens breien niet moeilijker dan Nederlands breien. Recht en averecht, meer wordt het niet. Met google vertaal kom je bovendien overal, tegenwoordig.

Dus nu brei ik een schattig babyvestje. Iemand nog een baby die erin past in de aanbieding?

 

Camina Muller
Door

Camina Muller

op 30 May 2014

Ik ben een breigek,op mijn vierde kon ik al op vier pennen breien! ik heb een kleinzoon van zes maanden en heb voor mijn grootmoeder gevoel heel veel gebreid! Een warme slaapzak met kabels voor als hij uit het ziekenhuis kwam etc.Alleen jammer dat mijn dochter,oh schattig zegt en het vervolgens nooit aandoet! Ik heb het allemaal teruggevraagd en weet nog niet wat ik er mee ga doen.Dit schattige vestje doet mijn hart sneller kloppen en wil het patroon dolgraag hebben. Groeten

Maaike
Reactie plaatsen