Patroon kleine kat, haak en doe mee met de toy drop - Breiclub.nl
Breien en haken, op weg naar een mooiere wereld

Patroon kleine kat: Enige jaren geleden, kwam ik in de kantoorboekhandel een boekje met amigurumi tegen. Ik was verkocht! Te schattig of kawaii zoals ze het ook wel noemen. Dit moest en zou ik onder de knie krijgen. Met mijn moeder als handwerk juf is het gelukt. Mijn eerste amigurumi was een feit.

In deze tijd heb ik mij ook aangemeld bij Flickr, een Amerikaanse social website, waar je onder andere foto’s kan delen. Daar kwam ik de mooiste amigurumi creaties tegen en daar heb ik ook verschillende vriendschappen over verre zeeën ontwikkeld.

Swaps

Patroon Kleine kat

Hier ben ik ook voor het eerst in aanraking gekomen met “swaps”. Je kon je via een foto opgeven voor zo’n swap. Bij de meeste swaps moest je een amigurumi haken, die kon je dan, samen met wat leuke cadeautjes, versturen naar iemand aan de andere kant van de wereld. Ik heb onder andere pakjes uit Amerika, Argentinië en Duitsland mogen ontvangen.

Toy Drop

In dezelfde periode ben ik begonnen met een eigen amigurumi toy drop hyve. Helaas bestaat de pagina niet meer, maar het gegeven blijft erg leuk. Je haakt een amigurumi en doet deze in een zakje met een kaartje. Degene die de amigurumi vindt mag deze houden en kan, op een daarvoor bestemde pagina, laten weten dat de amigurumi gevonden is.

Patroon Kleine kat

Het gekke is dat veel mensen het heel verdacht vinden en niet goed weten wat ze met zo’n cadeautje moeten doen. Zo heb ik een keer een vis achter gelaten bij het zee aquarium in een dierentuin.

Ik ben even stiekem blijven kijken. Een aantal mensen zagen het liggen, maar pakten het niet op, andere mensen lazen het kaartje, maar bleven verward om zich heen kijken. Na 15 minuten ben ik weg gegaan en aan het eind van de dag was de amigurumi weg. Ik ben hier mee begonnen om de wereld wat mooier, vriendelijker te maken. Aan de reactie van de verschillende mensen te zien, is dit ook wel nodig. Want hoe leuk is het om een onverwacht cadeautje te krijgen.

In die tijd heb ik ook een aantal eigen patroontjes geschreven, om ooit eens uit te geven, maar helaas is dat er nooit van gekomen. Hoe leuk zou het zijn om deze “toy drop” weer in het leven te roepen?!

Ik nodig jullie dan ook allemaal uit om de wereld, met mij, wat vriendelijker en mooier te maken.

Onderaan deze blog vindt je een patroontje, maar je kan natuurlijk ook een eigen patroon gebruiken of een amigurumi die je nog hebt liggen. Haak het patroontje, stop het in een waterdicht zakje (bijvoorbeeld een knijpzakje) doe er een kaartje bij en laat het ergens achter.

Op de facebooksite kun je een foto plaatsen en wie weet krijg je een reactie als jou ami een nieuw vriendje heeft gevonden!!

Succes, Cuz Aline

Patroon kleine kat

Patroon Kleine kat

 1. Magische ring met 8 vasten 8  
 2. Meerder elke vaste 16
 3. Meerder elke 2e vaste 24
 4. *6x 1 vaste in elke vaste,
  6x meerder elke vaste *,
  Herhaal 1x  36
 5. 1 vaste in elke vaste 36
 6. 1 vaste in elke vaste 36
 7. 1 vaste in elke vaste 36
 8. 1 vaste in elke vaste 36
 9. Minder elke 2e vaste 24
  Maak nu de oogjes vast tussen de 7e en 8e rij.
 10. Minder elke 2e vaste 16
 11. Minder elke 3e vaste 12
 12. 1 vaste in elke vaste 12
 13. 1 vaste in elke vaste 12
 14. Meerder elke 3e vaste 16
 15. 8x 1 vaste in elke vaste
  8x meerder elke vaste 24
 16. 1 vaste in elke vaste 24
 17. 17x 1 vaste in elke vaste
  Ketting van 2 lossen (staart)
  Sla 2 steken over
  5x 1 vaste in elke vaste
 18. Minder elke vaste 12
 19. Minder elke vaste 6

Hecht af

Staart 

Pak de 4 steken van het gaatje op, dat in het lijf is ontstaan.

Haak deze steken 8x in het rond. Of vaker als je een langer staartje wilt.

Oren

 1. Magische ring met 4 vasten 4
 2. Meerder elke vaste 8
 3. Meerder elke 4e vaste 10
 4. Meerder elke 5e vaste 12
 5. 1 vaste in elke vaste 12

Hecht af en laat een lange draad over om het oor aan het hoofd vast te maken.

Borduur het neusje.

Met een stukje lint kun je een halsbandje met een belletje maken.

Klaar, weggeven maar!!!!!!

Voorbeeldkaartje

Knipsel

Angela
Door

Angela

op 24 Oct 2016

Leuk om te lezen Aline. Past ook echt bij jou als bezige bij. Ik vind het overigens niet vreemd hoor dat je Haken leuk vindt 😂. Ik hoop dat veel mensen, en niet in de laatste plaats jij, veel plezier beleven aan jou blog.

Marina
Door

Marina

op 30 Oct 2016

een aantal prachtige patronen en een zeer goede uitleg en video-instructie's

Conny
Door

Conny

op 31 Oct 2016

Ik ga proberen om de toy drop hier in België ook van de grond te krijgen maar daarvoor ga ik eerst enkele haken zodat ik direct enkele reacties heb op eventueel een vlaamse fb- pagina en andere mensen ook kan aanzetten om mee te doen. Ik zeg dus niet voor direct maar ga het opstarten

Aline
Door

Aline

op 01 Nov 2016

Wat leuk Conny!! Heel veel succes! En voel je vrij je stops ook op bovengenoemde pagina te plaatsen, deze is internationaal hoor!! 😉

Mariska
Door

Mariska

op 21 Mar 2020

Hoi Aline, heb je al eens een kijkje genomen op de anonieme sjaal?

Reactie plaatsen