Snelle sloffen breien voor iedereen
Snelle sloffen breien voor iedereen

Snelle sloffen voor iedereen.

Dit patroon heb ik ooit geleerd van een goede vriendin van mij, die in Canada woont. We zaten samen in een schrijfclub, en zij is bij ons op bezoek geweest in 2005. Op een dag gingen we richting het dorp, waar ze de plaatselijke Zeeman een bezoek bracht, en flink wat bollen Royal insloeg. Bij mij pikte ze breinaalden no 6 uit de voorraad naalden. In een rap tempo breide ze voor haar hele familie sloffen – en die werden in dezelfde week via PostNL naar Canada gestuurd.

Ik heb toestemming om dit patroon met jullie te delen… dus ik zou zeggen: maak snel enkele paren voor de komende feestdagen.

Wat heb je nodig:

Breinaalden met knop, 6 mm
Zeeman Royal – 3 bollen
wolnaald
centimeter.

Meet voor het beginnen eerst de voetlengte: van de hiel tot aan de top van de grote teen. Dit is het aantal centimeters wat je moet gaan breien.

Instructies:

Zet met drie draden tegelijk op: 29 steken. Zorg dat je bij het opzetten rekening houd met een draad van ca 20 cm die je nodig hebt, om later de achterkant dicht te kunnen maken.

Brei als volgt:

Toer 1: 9 recht, 1 averecht, 9 recht, 1 averecht, 9 recht.

Toer 2: 9 averecht, 1 recht, 9 averecht, 1 recht, 9 averecht.

Herhaal toer 1 en 2 tot de juiste lengte is bereikt.

Knip de draad af op circa een halve meter van het werk. Haal die met de wolnaald door de steken. Trek ze naar elkaar toe,zodat er een teen begint te vormen. Haal de draad nogmaals door de steken en fixeer ze.  Laat het draad voor nu even rusten.

Vouw de opzetrand naar elkaar toe (met de verkeerde kant van het werk voor), en sluit deze naad.

Rijg dan het draad bij de teen nog eens in de naald. Met de verkeerde kant voor: sluit de bovenkant van de slof, en pas hem aan de voet, tot de juiste voetlengte dicht is gemaakt, en  de slof goed zit. Hecht de draden af, en keer de slof om.

Maak de tweede slof op dezelfde manier.


Foto: Ik heb zelf een paar gebreid met 1 draad Alafoss Lopi, 1 draad Colour Crafter en 1 draad Lizzy. De tweede slof was toen in de maak.

Ellen
Door

Ellen

op 05 Nov 2019

Ontmoet?? voor het beginnen eerst de voetlengte: Zet met drie gedwongen tegelijk op: 29 steken. Wat bedoel je met 3 gedwongen tegelijk?? Die vertaal programma's zijn toch echt onmisbaar :))

Riky Keijzers
Door

Riky Keijzers

op 09 Feb 2021

Dank u voor dit patroon. Het is me niet duidelijk hoe ik van mijn gebreide lap een slof kan maken. Zijn hier foto's van? Alvast bedankt! Riky

Angela
Door

Angela

op 04 Mar 2021

Door de steken die nog op je naald staan rijg je een draad van je breigaren. trek het aan en vouw de zijkanten naar boven. De rand van de stekenopzet vouw je tegen elkaar aan en naai je vast. dat is dan de hielnaad. Naai de voorvoet dicht net zo ver als je zelf wil. met de draad die je door de steken geregen hebt. KLaar!

Reactie plaatsen