Page content

article content

Snelle sloffen breien voor iedereen

Snelle sloffen voor iedereen.

Dit patroon heb ik ooit geleerd van een goede vriendin van mij, die in Canada woont. We zaten samen in een schrijfclub, en zij is bij ons op bezoek geweest in 2005. Op een dag gingen we richting het dorp, waar ze de plaatselijke Zeeman een bezoek bracht, en flink wat bollen Royal insloeg. Bij mij pikte ze breinaalden no 6 uit de voorraad naalden. In een rap tempo breide ze voor haar hele familie sloffen – en die werden in dezelfde week via PostNL naar Canada gestuurd.

Ik heb toestemming om dit patroon met jullie te delen… dus ik zou zeggen: maak snel enkele paren voor de komende feestdagen.

Wat heb je nodig:

Breinaalden met knop, 6 mm
Zeeman Royal – 3 bollen
wolnaald
centimeter.

Meet voor het beginnen eerst de voetlengte: van de hiel tot aan de top van de grote teen. Dit is het aantal centimeters wat je moet gaan breien.

Instructies:

Zet met drie draden tegelijk op: 29 steken. Zorg dat je bij het opzetten rekening houd met een draad van ca 20 cm die je nodig hebt, om later de achterkant dicht te kunnen maken.

Brei als volgt:

Toer 1: 9 recht, 1 averecht, 9 recht, 1 averecht, 9 recht.

Toer 2: 9 averecht, 1 recht, 9 averecht, 1 recht, 9 averecht.

Herhaal toer 1 en 2 tot de juiste lengte is bereikt.

Knip de draad af op circa een halve meter van het werk. Haal die met de wolnaald door de steken. Trek ze naar elkaar toe,zodat er een teen begint te vormen. Haal de draad nogmaals door de steken en fixeer ze.  Laat het draad voor nu even rusten.

Vouw de opzetrand naar elkaar toe (met de verkeerde kant van het werk voor), en sluit deze naad.

Rijg dan het draad bij de teen nog eens in de naald. Met de verkeerde kant voor: sluit de bovenkant van de slof, en pas hem aan de voet, tot de juiste voetlengte dicht is gemaakt, en  de slof goed zit. Hecht de draden af, en keer de slof om.

Maak de tweede slof op dezelfde manier.


Foto: Ik heb zelf een paar gebreid met 1 draad Alafoss Lopi, 1 draad Colour Crafter en 1 draad Lizzy. De tweede slof was toen in de maak.

E-book "42 brei- en haakpatronen!
GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:
Wij hebben ook een hekel aan spam
Bianca
Mijn naam is Bianca en ik brei en haak al meer dan 40 jaar. Naast blogger bij Breiclub ben ik ook coach van de Breiclub ambassadeurs. Ook ontwerp ik, en ben ik eigenaar van Chefwol.nl - die uit liefde voor het handwerken is ontstaan. Ik probeer ook zoveel mogelijk technieken onder de knie te krijgen, het maakt niet uit of het breien, haken, Tunisch haken, garens verven of spinnen is. Via de blogs deel ik een stukje van mijn kennis, geef tips en alles wat daarbij komt kijken.

Comment Section

0 reacties op “Snelle sloffen breien voor iedereen

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.