klavertjes vier
Veel geluk!

Met klavertjes vier: De tijd vliegt voorbij…voordat je het weet is het weer zomer en dan, niet te vergeten, de zomervakantie!! Maar voordat het zover is, gebeuren er nog veel dingen.

Dingen zoals het schooljaar afronden. Van groep 8 naar een nieuwe uitdaging … naar het voortgezet onderwijs. Dit is een hele stap en die gaat niet ongemerkt voorbij.

Eerst komt er nog een schoolreis of met je klas naar kamp. Dit is ook een hele belevenis en een afsluiting van de lagere school.

Ook zijn er examens bezig…misschien zit er een zoon of dochter in de herexamens!?

Spannend hoor allemaal en dan verder. Wat voor vervolgopleiding gaan ze doen? Dit alles voor de toekomst ;-)

Wat je in deze tijd en eigenlijk altijd nodig hebt is GELUK. Daarom dacht ik nu aan klavertjes vier!

Ik heb er al veel gehaakt en uitgedeeld. Beetje meeleven kan altijd helpen: niet waar ?

Dus aan de slag nog maar even en haak zo’n lief groen klavertje. Ook leuk op een dekseltje van een jampotje. Een gelukspotje genaamd.

Ik heb twee verschillende klavertjes gehaakt. Ze zijn vrij snel klaar en een “paar minuten werkje”.. en het geeft een mooi  en goed resultaat.

Een “haakseltje” met een boodschap.

Hier de linkjes naar de klavertjes:

http://www.handwerkles.nl/11-haakpatronen/71-klavertje-vier

http://www.ravelry.com/patterns/library/lucky-four-leaf-clover

Een klavertje vier heeft niet drie maar vier blaadjes aan zijn steeltje. Een klavertje vier is een zeldzame verschijning. Het is echt een ‘geluk’ wanneer je er een vindt. Een kans van één op tienduizend, zelfs.

Maar dit is niet alles, er is ook een mooie legende rond het groene klavertje met de vier blaadjes. Adam en Eva, de eerste mensen volgens de Bijbel, werden op een gegeven moment uit het hof van Eden gestuurd door God. Bij het weggaan, griste Eva nog even een klavertje vier uit het hof: het Paradijs was vol met klavertjes vier en ze wilde heel graag een souvenir.

Altijd leuk om te weten waar iets vandaan komt :-)

Ik wens iedereen veel geluk  toe met de klavertjes vier!

Voor wie ga jij een klavertje vier maken?

 

Groet,

Ingrid

https://hobbydingen.wordpress.com/

 

Over de schrijver
Mijn naam is Ingrid Terpstra. Ik ben 50 jaar, woon in Friesland met man en 3 kinderen. Mijn beroepen zijn gastouder en peuterspeelzaalleidster. Mijn hobby’s zijn haken, knutselen, fotograferen en tekenen. We wonen bij het water in een fijn huis. Binnenshuis wordt veel gehaakt en gemaakt. Marjan onze oudste dochter en ik zijn “haakverslaafd”. Het haken hebben we een paar jaar terug (weer) ontdekt en nu hebben we een eigen blog “Hobbydingen” genaamd. Op ons blog staan onze creaties! Neem eens een kijkje. www.hobbydingen.wordpress.com Het is fijn om hobby’s te hebben en mensen enthousiast hier voor en hier door te maken.. :-)
Reactie plaatsen
Your information is safe with us