Mijn top 3 haakwensen uit het boek 'Alles is haken' van Saskia Laan

Mijn haakwensen: Ik werd afgelopen weekend verrast door mijn breivriendinnetje – die inmiddels ook het haakvirus te pakken heeft – met het boek ‘Alles is haken‘ van Saskia Laan. Als je het YouTube programma Koffie & Wol van Wolplein kijkt, dan ken je Saskia als presentatrice. Ook is ze medeauteur van de succesvolle haakboeken ‘Haken & kleur‘, ‘Haken & kleur Buiten‘ en ‘Haken en kleur Feest‘.


Op zaterdag 4 juni jongstleden vond de boeklancering ‘Alles is haken’ plaats bij Wolplein. Op vrijdag 10 juni is de Alles is haken-special met Saskia Laan online gekomen op het YouTube kanaal van Wolplein.


In de Simply Haken van deze maand (nummer 4, 2016) staat een interview met Saskia Laan. Het boek bevat 25 haakprojecten van sjaals, omslagdoeken tot een vloerkleed en vrolijke lampionnen. Bij elk project staat de verwachte haaktijd aangegeven.
  • 1 kip: korter dan 2 dagen
  • 2 kippen: 2 dagen of langer
  • 3 kippen: 1 week of langer

Mijn top 3 haakwensen uit het boek

Vlaggenlijn (3 kippen)

Overal waar ik kijk zie ik tegenwoordig gehaakte vlaggetjes. Deze vlaggenlijn is vrolijk en gaat op mijn haakwensenlijstje.

Ruitensjaal (2 kippen)

Mijn eerste haakervaring met filet haken is het patroon XL filet sjaal met bloem uit het boek Haken & Kleur Buiten van Saskia Laan en Claire Boeter. Het Alles is haken boek bevat ook een filet sjaal haakproject. Dit is zo’n project dat als je eenmaal de slag te pakken hebt tomeloos kan haken.

Alles is haken-vest (3 kippen)

Ik draag eigenlijk geen vesten, maar dit vest vind ik zo leuk dat ik graag een uitzondering ga maken. Alleen nog even bedenken met welke kleur ik aan de slag ga.

Heb je hulp nodig bij het haken van het vest of vind je het gezellig om samen aan het vest te haken? Op de website van Saskia Laan kan je de workshop data zien van het Alles is haken-vest.

Welk project uit het boek ‘Alles is haken’ heb jij op je wensenlijstje staan?