Haakinspiratie: its so fluffy....
Haakinspiratie: it's so fluffy....

Haakinspiratie: It’s so fluffy…

 

 
Een jaar geleden kon ik dit garen vervloeken…het lukte me maar niet om er een knuffel mee te haken…f**k
 
En toen besloot ik op een dag om het toch nog eens een kans te geven. Ik was zen, ik liet alles los en haakte op het gevoel én met hulp van steekmarkeerders en hop ik was vertrokken en verslaafd.
 
Haakidee (www.haakidee.nl)
 
Ik had een voorraadje Sweetheart Soft van Scheepjes liggen. Het is een 100% polyester garen met een babyzachte touch. Ideale haaknaalddikte om mee te werken start vanaf 3 mm maar niet groter dan een 5 mm is aan te raden.
Mijn voorraad moest eens opgehaakt worden en ik was er nu klaar voor! Na wat snuisteren in mijn haakbibliotheek viel mijn oog op het leuke boekje van Annemarie Aerts ‘De gehaakte speelkamer’. En bleek er nu net een ondeugende fluffy aap in te staan. Want ondeugende aapjes lopen er hier genoeg rond in huis.
Oortjes, snuit en pootjes haakte ik met Scheepjes Softfun. Het is echt rente schattig aapje en je kan ze gewoonweg in alle kleurtjes haken. De kids vinden dit fluffy aapje 100% geslaagd!
Wil je haken voor kids en hun speelkamer een eigen toets geven dan is dit boekje ideaal! Voldoende foto’s, duidelijke uitleg voor beginnend tot gevorderd haakster.
Alle tips om met fluffy te haken heb ik gelezen en ze helpen maar het blijft een garen om mee op gevoel te haken. Gebruik steekmarkeerders of draadjes. Een ander garen meehaken is me toch iets te omslachtig.
Just go with the flow…
 
CuteDutch (www.cutedutch.nl)
 
Wat een pareltje vol fluff is dit boekje van Stefanie Trouwborst-Wijers. En wat een dame is de auteur! Jaloers ben ik op al die mooie creaties die ze zo moeiteloos uit de haakpen tovert.
In het boekje kan je tien leuke patronen vinden van een zeepaardje tot een schattig kwalletje. Heel leuke foto’s en duidelijke beschrijvingen maken het af. Je wordt verliefd op elk diertje.
Deze schattige schildpad is een combinatie van fluffy garen en Scheepjes Softfun. En de combinatie werkt!
Breng zeker eens een bezoekje aan mijn FB-pagina…
 
Of volg mij op Instagram @mespetitscalins
 
Ellen
X
Reactie plaatsen