Albert Heijn tas haken

Een Albert Heijn tas haken, dát maakt boodschappen doen iets leuker! Je ziet steeds vaker brei- en haakliefhebbers bestaande tassen omtoveren tot prachtige, eigen creaties.

Vandaag gaan we de milieubewuste tas van Albert Heijn pimpen waarbij we je als eerste vertellen wat je nodig hebt. En natuurlijk beschrijven we hoe jij binnen no time als fashionista boodschappen kan gaan doen. Doe je ook mee?

Benodigdheden

Hieronder vind je de benodigdheden als je de Albert Heijn tas haken wil zoals in het voorbeeld.  Het is natuurlijk niet meer dan een voorbeeld,  je kunt hier eindeloos mee variëren! In het voorbeeld gebruiken we 3 verschillende kleuren.

1 Jute Albert Heijn tas uit de serie ‘Puur en Eerlijk’ (kosten: +- €1,00 te koop bij Albert Heijn)

– 1 Oud overhemd (het gedeelte van de romp (mits niet teveel getailleerd) past hier goed bij)

– Kleur 1 (bruin) – 1½ bol à 100 gram

– Kleur 2 (lila) – ¾ bol à 100 gram

– Kleur 3 (groen) – ¾ bol à 100 gram

– Haaknaald nr. 4

– Haaknaald nr. 3½ (voor de bloemetjes)

– Scherpe naald (om de buitentas aan de tas te naaien en om de voering aan de buitentas te naaien)

– Naaimachine (om de voering op maat te maken)

Let op: ik gebruikte het garen “Ezra” van de Wibra, maar dat is nog maar slecht verkrijgbaar en wordt niet meer bij geleverd. Ander garen voldoet natuurlijk ook. Maar als je ander garen kiest, neem dan een haaknaald die zeker niet te klein is omdat het een vrij vast patroon is.

Hoe kan je een Albert Heijn tas haken?

1. Ik ben bij de bodem begonnen met een opzettoer van 48 vasten (opzetlus en 1e toer vasten in één).

2. Hierom heen heb ik vasten gehaakt met steeds in de vier hoeken extra {1 vaste, 1 losse, 1 vaste} om het model van de bodem te krijgen. Ik wisselde hierbij af per toer met de drie kleuren. Na 16 toeren (eerste en laatste toer is nu bruin) is de bodem op maat van de tas en heb je rondom 220 steken. Let op het werk rekt wat uit, dus maak het vooral niet te ruim.

3. Ga nu in patroon verder: de steek is afgeleid van de Groovy Ghan, of Apache Tears, het ziet er ingewikkeld uit, maar is super simpel.

4. De eerste 6 toeren in bruin: haak in alle steken 1 vast, ,maar haak alleen in de achterste lus van de voorgaande toer. Niet meer meerderen dus!

5. Na de 6 bruine toeren haak je 15 toeren afwisselend met groen, lila en bruin. Ook alle steken 1 vaste achter in gestoken maar de 20ste steek is anders: na 19 vasten maak je een stokje in de voorste lus van de toer die onder de voorgaande toer ligt. Dit herhaal je in deze toer dus nog 10 x (10+1 is 11, 11x{19+1} = 220 steken).

6. Bij de volgende toer maak je dat stokje vóór het stokje van de vorige toer, je verspringt dus een steek, maar er blijven wel steeds 19 vasten tussen de stokjes.

7. Na de 15 toeren met stokjes, haak je 5 bruine toeren zonder stokjes. Deze laatste 20 toeren herhaal je nog 2 keer (in totaal dus 3 banen in patroon steek).

De tas is nu na de meerderingen 66 toeren hoog en hoog genoeg om de AH-tas mee te bedekken. Natuurlijk kun je dit aan je eigen hand van haken en je garen aanpassen, maar let ook hierbij op: maak het niet te ruim want het rekt nogal.

De versieringen & de voering

8. Voor de versiering heb ik drie bloemetjes gehaakt volgens het patroon dat te vinden is op het blog van Bij Saar en Mien. Naai die vast op de tas.

9. De buitentas is nu klaar en die kun je met een scherpe naald, met naaigaren aan de bovenrand van de tas naaien. Zorg ervoor dat er een piepklein randje bovenuit steekt waar je de voering langs kunt naaien.

10. Voor de voering heb ik een oud overhemd gebruikt. Het rompdeel van een herenhemd is ruim voldoende. Vouw het hemd dubbel met aan de ene kant de knoopjes en knoopsgaten en aan de andere kant het midden van de rug.

Stik het af op 50 cm (de tas is van binnen rondom 100 cm). Stik de hoeken op ongeveer 7 cm schuin af en naai de onderkant dicht. Zorg er hierbij voor dat de voering 40 cm hoog is.

11. Naai de voering tegen de buitentas met naald en naaigaren.

De hengels van de gehaakte Albert Heijn tas

Voor de hengsels haak je 2 lapjes:

12. Maak een eerste toer met 14 vasten, keer en haak hierop 12 vasten in de voorste lussen. Keer en haak hierop 10 vasten in de voorste lussen. Haak zo 70 toeren met 10 vasten in de voorste lussen. Daarop een toer met 12 vasten en een toer met 14 vasten.

13. Vouw de lapjes om het hengsel en sluit met het haakgaren. Naai hierbij het haakwerk ook vast aan de buitentas en voering.

En klaar is je AHaaktas!

Nu kan jij ook een Albert Heijn tas haken! Ik heb zelf ook een aantal dingen geleerd van andere blogs en Youtube, dus met een beetje geduld, creativiteit en plezier in wat je maakt, kom je een heel eind. Veel plezier met je eigen AHaaktas!

Ik ben benieuwd of je dit een leuk project vindt: mocht je nog vragen hebben voor Cecile, stel ze gerust hieronder! Succes!

Blog gemaakt door gastblogger: Cecile Habraken
Template not found..