Een shrug breien: Zo doe je dat! - deel 2

In mijn vorige blog vertelde ik hoe ik was begonnen met een shrug breien.

Door een hardnekkig maar gelukkig kortstondig griepje heeft het vervolg even op zich laten wachten.  Het kledingstuk is ondertussen al naar haar nieuwe eigenaresse!

De lap hiernaast is ongeveer de helft van wat hij totaal geworden is. Dus vandaag laat ik jullie zien hoe je de shrug af kan maken!

 

Ruim 40.000 steken!

Bovenstaande lap is ongeveer de helft van wat hij totaal geworden is.

Na ruim 40.000 steken was de lap groot genoeg en kon ik het bovenste boordje breien; 10 naalden 1 steek recht, 1 steek averecht en kon ik gaan afhechten!

Eucalan

Nu  kreeg mijn werkstuk een bad in Eucalan, een natuurlijk, milieuvriendelijk wolwasmiddel gebaseerd op lanoline voor fijne was en wolwas die de fijne eigenschap heeft je wollen creaties onder andere prachtig te laten glanzen en daarbij vind ik de variatie met lavendel heerlijk ruiken.

Ik heb de lap aan de lucht laten drogen en daarbij een beetje opgerekt zodat de kabels mooi tot zijn recht kwamen. Het drogen duurde zo lang dat ik bijna de deadline niet haalde en ben zelfs verder gegaan met een nog ietwat vochtig breiwerk.

Van lap naar kledingstuk

En toen kon de shrug vorm gaan krijgen, als je het al vorm kunt noemen want het is en blijft een veredelde gebreide (of gehaakte ) lap.
Je vouwt de lap dubbel met de boorden op elkaar en meet aan de bovenkant de maat van de mouwopeningen af. Ik heb ca. 17,5 cm aangehouden op de dubbele lap dus 35 cm in totaal en de rest van de naad dichtgenaaid.

 

In de mouwopeningen heb ik steken opgenomen voor de boordjes. Hiervoor heb ik mijn arm opgemeten en deze afmeting afgeteld aan het boordje van de shrug. Voor deze shrug heb ik 32 steken opgenomen en zo’n 20 cm boordpatroon gebreid.

Eigenlijk ziet het er best een beetje vreemd uit vind je niet? Maar het  komt allemaal goed hoor.

Shrug op hangertje!

 

Et voila, de shrug bij de nieuwe eigenaresse:

Ik vind hem eigenlijk best leuk geworden en hoop dat hij heel erg veel gedragen gaat worden!