Win een set goede breinaalden met een maatschappelijk verhaal!

Ik zag een tijdje terug een vraag op de Facebook pagina van Breiclub.nl over goede breinaalden. Welke breinaalden kan je het beste kiezen?

De vraag ging met name over het materiaal waar breinaalden van gemaakt worden. Naast kiezen voor een bepaald materiaal, kun je ook kiezen voor breinaalden met een maatschappelijk verhaal. Goede breinaalden die een productieproces doorlopen dat getuigt van maatschappelijke betrokkenheid: en jij kan een set winnen!

Serendipity – Goede breinaalden én maatschappelijk betrokken

Serendipity is een Amerikaans bedrijf met een verhaal. Serendipity is ontstaan omdat 10 jaar geleden niet de gewenste maat houten breinaalden te verkrijgen was. Daarom besloten Eunice en George om hun eigen houten breinaalden te maken. Deze breinaalden hebben ze laten zien in een plaatselijke winkel, waarop de eigenaresse vroeg of Eunice en George een paar naalden zouden willen maken voor de verkoop.

Een paar breinaalden werd een doos breinaalden, de volgende vraag was naar 2 dozen breinaalden en de vraag bleef stijgen. De kinderen van Eunice en George werden gevraagd te helpen bij de productie van de breinaalden en zo ontstond een familie bedrijf, dat in maart 2014 haar tienjarig jubileum heeft gevierd.

Serendipity is vanaf het begin maatschappelijk betrokken. Het zo glad maken van de breinaalden wordt bijvoorbeeld gedaan door medewerkers met een verstandelijke beperking op Rhode Island. Ze maken deze prachtige breinaalden en zijn trots dat de door hen gemaakte producten de hele wereld over gaan.

Serendipity breinaalden

Serendipity breinaalden maken het mogelijk om zijn of haar persoonlijkheid niet alleen te laten zien in het breiwerk, maar ook aan de hand van de breinaalden die daarvoor gebruikt worden. De warmte van het hout en de gladde, zijdeachtige afwerking maken dat de naalden prettig zijn voor de handen en een plezier om mee te breien. De toppings op de naalden worden per stuk met de hand gemaakt.

Voor kinderen die beginnen met breien, is het leuk om hun eigen, unieke naalden te hebben. De naalden zijn ook zeer geschikt als cadeau voor fanatieke breiers.

In Nederland te koop

De breinaalden van Serendipity zijn nu ook in Nederland te koop, in 4.00 mm en 5.00 mm. Om alle toppings op de breinaalden te zien ga je naar http://serendipityneedles.com. Om te zien welke breinaalden in Nederland te koop zijn, ga je naar mijn webshop Marijke Made.

Op grond waarvan bepaal jij welke breinaalden je kiest? Het gebruikte materiaal, de prijs van de naalden, kies je altijd hetzelfde merk of kijk je ook waar de naalden vandaan komen? Of je “goede breinaalden” hebt?

Wil jij een set Serendipity naalden winnen? Laat hieronder je reactie achter!

Wil jij ook een set “Cat & Yarn” breinaalden winnen (naalddikte 4.00 mm)? Laat dan hieronder je reactie achter & wij maken zondag 12 oktober de winnaar bekend!