Nieuwe koninklijke breipatronen - Breiclub.nl
Nieuwe Koninklijke breipatronen

Op 2 mei 2015 is het dochtertje van Prince William en Kate geboren. De naam van het meisje is nog niet bekend gemaakt. Er wordt al wel druk over gespeculeerd. Alice, Charlotte en Elizabeth zijn de meest gehoorde namen. Ook Diana wordt genoemd als een mooie naam voor het Koninklijke babymeisje.

De Engelsen zijn altijd zeer begaan met de geboorte van een koninklijke telg. Vanaf het moment dat een zwangerschap bekend is, wordt er druk toegewerkt naar het moment van de bevalling. Natuurlijk door het speculeren over het geslacht van het kindje, de naam van het kindje, de datum van bevalling.

In Engeland worden ook vaak breipatronen uitgegeven, om de geboorte van een nieuw lid van het Koninklijk huis te vieren. Het Zweedse MillaMia heeft nu ook 2 koninklijke breipatronen vrijgegeven. Eentje voor een spencertje en eentje voor een mobiel.

Ik laat je de patronen zien.

Koninklijke spencers

koninklijk ontwerp van MillaMia

Een roze en een grijs spencertje. Voor een Koninklijk jongetje of een Koninklijk meisje. Het spencertje wordt gebreid in MillaMia Naturally Soft Merino. Dit garen voelt superzacht aan, waardoor het meer dan geschikt is voor het maken van babykleertjes. Het patroon is beschreven in de maten 3-6 maanden, 6-12 maanden, 12-24 maanden, 24-36 maanden, 36-48 maanden en 48-60 maanden. Dus ook geschikt om te maken als jouw eigen prinsje of prinsesje al wat ouder is. De uitgebreide beschrijving is in het Engels, voorzien van een duidelijke teltekening.

Zoals we van MillaMia gewend zijn, worden er meerdere kleurcombinaties voor het spencertje voorgesteld. De neutrale kleuren zoals op de foto zijn heel schattig. Een andere suggestie is om het spencertje te maken in Daisy Yellow en Grass, geel en groen. Grijs en groen lijkt me ook leuk. Of een mooie combinatie met Koningsblauw.

Koninklijke babymobiel

baby mobiel door MillaMia

Het tweede ontwerp dat door MillaMia is gemaakt om de geboorte van de dochter van William en Kate te vieren is een Koninklijke babymobiel.

De mobiel in het voorbeeld bestaat uit 6 gebreide schaapjes. Drie schaapjes gebreid in verschillende steken (met een kabel, gebreid in mossteek en gebreid in ribbelsteek). En 3 schaapjes met daarop de letters HRH, His Royal Highness. Of zoals MillaMia het uitlegt: Hip Royal Handknits. Aan het patroon is een alfabet toegevoegd, zodat je de letters kunt gebruiken die voor jou toepasselijk zijn.

Voor je eigen prinsje of prinsesje

Deze patronen zijn natuurlijk niet alleen bedoeld voor het dochtertje van William en Kate. Ze zijn ook bedoeld om te maken voor je eigen prinsje of prinsesje. In de kleuren die jij het leukst vindt. Of in de kleuren die je nog op voorraad hebt.

En natuurlijk ook te gebruiken om een schattig kraamcadeau te maken.

De patronen kun je (in het Engels) gratis downloaden op www.MillaMia.com)

Nauwelaerts Jan
Door

Nauwelaerts Jan

op 04 May 2015

Voor de een zijn ze zo oud als de straat voor de ander zijn ze nieuw. Elk zijn mening en daar discuteren we niet over !!!

azerty
Door

azerty

op 20 Dec 2015

kan nergens het patroontje vinden....wie kan mij helpen, vind te truitjes super.

Reactie plaatsen