Lussen breien
Lussen breien

Lussensteek of bontsteek breien om een mooie wollig patroon te verkrijgen.
Ik wist niet dat deze steek bestond. Dus ik was super benieuwd.


Werkwijze:
Lus breien in heengaande naald:
Steek de naald in de steek ( alsof je rechts wilt breien), maar laat de steek niet van je linkernaald glijden. Breng nu de draad tussen de naalden naar voor, draai hem 1 maal rond je linkerduim en breng de draad dan weer tussen de naalden achter het werk. Brei nu de steek die op je linkernaald staat ( je mag je duim uit de lus halen) en haal de steek over met de steek die op je rechternaald staat. Zo verstevig je de lus.

Lus breien in teruggaande naald:
Steek de naald in de steek (alsof je links wilt breien), maar laat hem niet van je linkernaald glijden. Nu breng je de draad tussen de 2 naalden van voor naar achteren en draai je de draad rond je wijsvinger en breng je de draad weer naar voren. Brei de steek op je linkernaald en haal de steek over met de steek op je rechternaald. Zo verstevig je de lus.

Tip: bij het uitproberen van deze steek best geen te dikke wol gebruiken bij voorkeur sokkenwol. De wol heeft als eigenschap dat het niet te strug word.

Over de schrijver
Hoi! Mijn naam is Babette en ik ben de oprichtster van Breiclub.nl. Het is sinds 2014 mijn missie om samen met het Breiclub team, breien en haken in Nederland nóg leuker te maken. Ik wil hierbij creatief en vernieuwend zijn en ben constant bezig om waardevolle; leuke producten te creëren. Ik heb veel toekomstplannen voor Breiclub.nl en vind het geweldig om zo veel contact te hebben met bevlogen hakers en breiers. Daar haal ik echt mijn inspiratie vandaan!
Reactie plaatsen
Your information is safe with us