De gebreide versie van de AH-tas

De gebreide versie van de AH-tas. Opnieuw werd ik geïnspireerd door een blog van één van mede-bloggers. Ik merk dat ik door de blogs en patronen die geplaatst worden op breiclub.nl en onze FB-pagina steeds vaker op een idee wordt gebracht om zelf iets te maken.

Ik vind het leuk om er achter te komen dat we elkaar als breiclub steeds meer inspireren door verhalen en foto’s met elkaar te delen en vervolgens dan ook elkaars enthousiaste reacties te lezen op onze FB-pagina.

Maar wat was nu mijn inspiratiemoment? Toen ik de gehaakte AH-tas in de blog van Babette vorig jaar juni zag, kwam deze gelijk op mijn wensenlijstje te staan.

 Op zoek naar materiaal

Aangezien ik meer een breister dan een haakster ben, heb ik een gebreide variant bedacht en ben ik op zoek gegaan naar geschikt materiaal, onder andere de Albert Heijn tas uit de serie “Puur & Eerlijk”. Tot mijn verdriet heeft AH andere tassen van biologisch katoen in gebruik die andere afmeting hebben dan de “Puur & Eerlijk” tas. Ik heb overigens gehoord dat deze tas wel weer terug gaat komen……

Ik ben dus op zoek gegaan naar een andere tas en kwam als snel bij een stevige boodschappentas van de plaatselijke supermarkt, Boon’s Markt, uit.

Ik heb vervolgens gekozen voor het Stonewashed garen van Scheepjeswol in drie mooie kleuren. Ik ben helemaal enthousiast geworden van dit garen door zijn kleureffect en zachte katoen, die mijn tas een mooie uitstraling gaat geven. Vervolgens heb ik een patroon gezocht die bestaat uit banen van afwisselend rechte en averechte steken en rechte tricotsteek.

Hier begon ik dus mee:

 De tas in wording

Ik ben begonnen met de bodem en heb de zijkanten gelijk aan de bodem vastgebreid. Bij het dichtmaken van de zijnaden heb ik expres de verkeerde kant naar buiten toe genaaid om een stoere effect te krijgen. Vervolgens heb ik twee hengsels gebreid en de tas aan de supermarktas vastgenaaid.

Als laatste heb ik nog drie gebreide bloemen op de voorkant gemaakt, die zijn vastgezet met drie gekleurde knopen.

En dit is mijn tas, de gebreide versie van de AH-tas, geworden:

Ik hoop dat ik je met deze gebreide variant geïnspireerd heb. Voor diegenen die interesse hebben in het patroon. Stuur me even een reactie op deze blog en ik zorg dat je het patroon krijgt.

Overigens de gehaakte versie staat nog steeds op mijn TO DO-lijstje. Misschien als de AH-tas weer te krijgen is………..

RAKEN JULLIE OOK GEÏNSPIREERD DOOR ONZE BLOGS? EN WAT HEB JE AL GEMAAKT?