Maak je creatie persoonlijk met een label

De laatste tijd zie ik regelmatig labels, … die je aan je brei- of haakwerk kunt maken. Dit kan een herkenningslabel van een gezamenlijke CAL of KAL zijn. Ons eigen Mystery Blanket heeft dit ook.

Of een leuke boodschap die je wil meegeven als je het breiwerk voor iemands anders hebt gemaakt. Maar het kan ook je eigen persoonlijk label zijn om te laten zien dat het brei- of haakwerk door jou gemaakt is. Ik wil jullie wat voorbeelden laten zien.

Herkenningslabels van CAL of KAL

Bij verschillende CAL’s die de laatste jaren zijn ontworpen en door vele haaksters zijn gehaakt, krijg je ook een speciale herkenningslabel meegeleverd.

Onze eigen Mystery Blanket heeft dit jaar ook een label waarmee je laat zien dat je mee hebt gehaakt of gebreid aan deze exclusieve deken.

Hier even ook wat andere voorbeelden. Dit zijn de labels van de ‘Lossen en Vasten CAL’ en de ‘Droomdeken-CAL’ van Wolplein.

Labels met een boodschap

Op www.yourzs.nl vind je sinds kort ook leren labels met boodschappen voor verschillende momenten, zoals geboorte en verjaardag. Leuke boodschappen zoals “handmade bij oma” of “Especially made for you” maken je zelfgemaakte cadeau nog specialer, toch?

Ook op de site van www.wolcafé.nl kun je leuke leren labels bestellen.

Op yourzs.nl en wolcafé.nl kun je overigens ook knopen met je eigen tekst laten maken.

Een andere manier om je haakwerk cadeau te geven is door je haakwerk te verpakken in een cadeauwikkel.

Je kunt deze labels of wikkels, zoals je ziet, gebruiken om je gehaakte of gebreide handdoekjes in te pakken, maar ze zijn ook leuk om je zelfgemaakte handschoenen, sjaals of sokken in cadeau te geven.

Dit voorbeeld trof ik aan op de Engelstalige site van Everything Etsy van Kimberly Layton. Je kunt hier gratis deze verpakkingslabels downloaden.

Labels met je eigen merknaam

Hoe leuk is het om als je iets hebt gebreid of gehaakt dat je kunt laten zien dat jij de maker bent. En om hier een leuke tekst voor te bedenken.

Zo heb ik zelf labels laten maken met de tekst “Made for you, Gabie” en deze naai ik in de hals of aan de rand van mijn breicreaties.

Ik heb mijn labels online besteld via de site van Holland Label, maar er zijn ook andere sites waar je leuke labels kunt laten maken, die heel veel voorbeelden van labels laten zien en waar je stap voor stap je eigen label kunt bedenken. Bijvoorbeeld www.goedgemerkt.nl, www.labelenco.com, www.naamlabel.nl.

Gebruik jij ook een persoonlijk label? Deel je hem met ons?