Breien en haken voor Huntington - Breiclub.nl
Breien en haken voor Huntington

Breien en haken voor Huntington. De ziekte van Huntington is een erfelijke hersenaandoening die wordt veroorzaakt door het geleidelijk afsterven van zenuwcellen in bepaalde delen van de hersenen. Dit leidt tot problemen met geheugen, motoriek of psychische problemen.

Breien en haken voor Huntington

In Nederland lijden ongeveer 1700 mensen aan de ziekte van Huntington. Er wordt geschat dat er ongeveer 8000 dragers zijn die de ziekte ook zullen krijgen. Het gaat om een erfelijke ziekte. De ziekte wordt dus doorgegeven van ouder op kind.

Huntington is een steeds erger wordende ziekte, die niet omkeerbaar is; genezing van deze degeneratieve ziekte is nu nog onmogelijk. De gemiddelde levensduur, na het zichtbaar worden van de eerste symptomen, is 17 jaar. 

Er wordt veel onderzoek gedaan om medicijnen te ontwikkelen voor deze slopende ziekte, maar onderzoek kost geld. Hoe meer geld er beschikbaar is, hoe sneller het onderzoek naar het medicijn kan verlopen.

Daarom is Ilse gestart met de actie:

Breien en Haken voor Huntington

Ze hoopt zo geld in te zamelen om het Campagneteam voor Huntington te steunen. 

De actie houdt in dat je belangeloos leuke dingen gaat haken of breien. Deze stuur je op naar Ilse en zij verkoopt ze in haar webshop. Het geld dat ze hiermee verdient, wordt gedoneerd aan het Campagneteam voor Huntington.

Haar website en webshop kun je vinden via de onderstaande link.

Home

Je mag van alles maken, bijvoorbeeld sleutelhangers, sjaals, speelgoed, sieraden, kleding, etc.

Breien en haken voor Huntington

Je mag natuurlijk altijd op de site kijken om inspiratie op te doen. Je gehaakte spulletjes stuur je op naar Ilse. Zij bepaalt de prijs en zet ze met een foto op de webshop.

Wil je graag contact met haar voor meer informatie of omdat je graag mee wilt werken aan de actie, dan kun je haar een mail sturen via onderstaand mailadres:

shop4huntington@ilsjes.net

Ook is er een facebookpagina waar je de actie kunt volgen en de nieuwe producten in de webshop kunt zien. Het delen van deze pagina wordt zeer op prijs gesteld.

Dus klim met zijn allen in de haaknaald of grijp je breipennen. Misschien heb je een aantal afgemaakte projectjes liggen waar je niets mee doet, stuur ze op en steun dit goede doel.

Het is natuurlijk ook een heel mooi excuus om wol te gaan shoppen en verder met je haak- of brei verslaving te gaan.

Veel plezier allemaal!!

Trees
Door

Trees

op 13 Dec 2017

Hallo Annika, ik heb wel wat dingetjes om te verkopen. groetjes Trees

Reactie plaatsen