De tiende editie van de Mystery Blanket - februari groep

Helaas...

De Mystery Blanket 2023 is uitverkocht. Er is geen mogelijkheid meer om een pakket te bemachtigen.

Helaas zijn de breipakketten uitverkocht. Bestel nog snel één van de laatste haakpakketten:

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden

Ga jij meedoen met de 10e editie van het leukste Brei- en Haakavontuur?

Geniet 5 maanden lang van 

bijzondere technieken & patronen en maak je allermooiste Mystery deken deze winter.


(Zelfs als je al een poos niet hebt gebreid of gehaakt)

Haken of Breien

Breien is helaas uitverkocht

3 Kleurpakketten

Thema = "Close To Nature" 

Spannend...

Elke maand een nieuw deel!

Je hebt zin om eens iets anders te maken dan het standaard werk en zoekt een grotere uitdaging. Maar de mogelijkheden zijn zo overweldigend dat het je ervan weerhoudt om te beginnen...

Je weet niet hoe je moet beginnen

Je wil graag een prachtige deken maken, maar je weet niet goed hoe en welke.


Het voelt moeilijk...

Er zijn zóveel opties waardoor het moeilijk voelt en je niet zeker weet of je het wel in je eentje kan.


Geen hulp :(

Je mist sturing en begeleiding bij het maken van een groter project en zoekt een goed georganiseerd, gezellig project. 

Je wilt op een ontspannende manier uitgedaagd worden door elke maand geweldige patronen en technieken te ontvangen. En dit terwijl je alle creatieve handvatten krijgt om de deken in jouw eigen tempo te maken.

Inmiddels hebben we al 15.000+ geïnspireerde en blije deelnemers gehad ❤️

Ik vind het erg leuk om uit m’n comfort zone gehaald te worden door nieuwe technieken aan te gaan en dat je niet weet wat er volgende maand voor je klaar komt te staan!
Conny van Ginkel - van den Berg
Ik verveel me al gauw als een project niet snel af is. Maar met de MB is er never a dull moment met al die blokken, kleuren en verschillende patronen. Hij is fantastisch gelukt!
Tieke Elblidy - van Rossem

Ik vond het wel spannend, maar ik keek er zo naar uit!! Heel veel nieuwe technieken geleerd, waar ik mee vooruit kan. Elke maand weer een verrassing!

Geja Veldman

Bestel nu jouw "Close To Nature" Pakket

Kies voor 5 termijnen á €28 of éénmalig €137,-

Yes! Ik doe mee
Verzending +/- 1 februari

"Een heerlijk relax moment..."

Babette Nijhof, oprichtster Mystery Blanket

Hoi, ik ben Babette! Tien jaar geleden zat ik in precies dezelfde situatie als jij. Ik zag veel standaard brei- en haakpatronen, veel onafgemaakte projecten en daarnaast een druk leven. Ik wilde graag wat mysterie terug brengen en uitgedaagd worden en de thema's die ik inspirerend vind kunnen terugzien in een groter project. 


Ik vond breien en haken een beetje standaard worden en ik had het idee dat dat alleen weggelegd was voor mensen die het al heel lang deden....


Maar toen zag ik een Mystery Blanket in Engeland en ik vond dat idee zó leuk!  Toch liep ik tegen een paar dingen aan... Het was helemaal in het Engels, erg duur en het leek zo moeilijk... Ik ging daarom zoeken of er in Nederland een soortgelijk project was maar dat was er niet. 


Er bleek geen betaalbaar, Nederlandse Mystery Blanket te zijn met fijne uitlegvideo's, een community en een spannend eindresultaat. Dus besloot ik deze zelf te organiseren!

Wat je allemaal krijgt als je meedoet 😍

Mystery Garenbox thuisbezorgd met prachtige garens

We werken met kwaliteitsgarens van Durable & Lang Yarns die uitgebreid getest zijn door onze testers.

Elke 1ste van de maand weer een nieuw deel beschikbaar

Log in op je persoonlijke pagina en zie elke 1ste van de maand het volgende deel van deken weer voor je klaar staan.

Handige uitlegvideo's (beginners + experts)

Elke maand hebben we handige uitlegvideo's voor je klaarstaan voor begeleiding & tips

Technieken + patronen geïnspireerd door "Close To Nature"

Structuren en kleuren uit de natuur: laat je verrassen door de creativiteit van de ontwerpers

Bestel los het patroon van de andere deken

Je kan met één klik na je aankoop ook de losse patronen van de andere brei/haakdeken kopen (zonder garens). 

Gezellig samen met andere deelnemers (online)

Je krijgt toegang tot onze exclusieve Mystery Blanket Facebook Groep waar je je avonturen kan delen en vragen kan stellen.

Geef jezelf een Mystery Pakket cadeau deze winter!

We starten op 8 februari 🌿 

Yes! Ik doe mee
Ik wilde graag iets nieuws doen, iets wat me afleid. Breien kon ik vroeger wel dus dat leek me weer zo leuk. Maar wat moest ik dan gaan maken? Een trui? Als-ie nou stom was? Dan was het zonde van de tijd. En toen kwam de mysterie deken voorbij.


Veel verschillende patroontjes met andere mensen, mooie kleuren. De deal was gesloten! Ik heb al zoveel geleerd en het heeft me echt de ontspanning gegeven die ik zo hard nodig had!
Jane van den Berg

Ik vond het heerlijk vind om te haken en te breien en om aan een groter, langer durend project te werken dat ik iedere week zag groeien. De ontwerpers zorgden voor de leuke, verrassende patronen, nieuwe technieken en mooie, kleurige garens.


Ook met gelijkgestemde mensen hetzelfde maken en je enthousiasme óf problemen delen is zo gezellig. Ik ben benieuwd naar het volgende project!!!!

Shirley van Velthoven
Ik wilde graag leren haken en zocht een groter project om te maken. Ik werd meteen aangetrokken door de sneak previews die gedeeld werden. Ik heb ontzettend veel geleerd en vond de uitleg m.b.v. de video's en de ondersteuning in de Facebook groep fantastisch!


Ik heb nu een hele leuke nieuwe hobby ontdekt waar ik super blij mee ben. De winteravonden zijn omgevlogen.


Marie-Louise Kant

Meedoen is een ontspannende afleiding en elke maand is écht weer een feestje. Door de fijne begeleiding en de gezellige groep kijk je uit naar het resultaat!

Alle haakpakketten zijn uitverkocht 

Garens:

De garens zijn lekker luchtig, prachtige kleuren en fijn om mee te werken. Denk daarbij aan: microvezel acryl, katoen en cashmere premium. Ze passen ook heel erg mooi in het thema en het merendeel zijn bollen van maar liefst 100 gram. 

Afmeting:

We wilden een ruime deken ontwerpen die uiteindelijk het formaat zal worden van +/- 185 cm x 125 cm.  Hoe leuk zou deze staan over je tuinbank? Het logeerbed? Maar ook gewoon lekker om op een frisse avond om je heen te slaan.

BONUS: Je krijgt ook de patronen voor een tweepersoonsdeken uitgewerkt erbij.

Overig:

De deken bestaat uit banen en blokken en wordt voornamelijk aan 1 stuk gehaakt. Beginners zijn zeer welkom om mee te doen als je de echte basis maar kent. 

Benodigdheden:

- Haaknaald 3,5, 4 en 4,5
- Stopnaald

- Schaartje

- Steekmarkeerders

Haaktechnieken die je gaat ontdekken zijn o.a.:

- Kabels haken

- Reliëf haken

- Popcorn

Verzending Mystery Box

Rond 1 februari verzenden we jouw garenpakket. Je kunt je pakket traceren via een track & Trace link die je ontvangt.

Linda Modderman - Mystery Blanket Haken ontwerpster

Ontmoet de ontwerpster

Het thema “Close to Nature” sprak mij erg aan. Verlangen we er in deze roerige tijden niet allemaal een beetje naar om weer wat dichter bij de natuur te zijn? De rust, de puurheid, de ruimte, en de vrijheid te ervaren? Hoe mooi is het dan om een deken te mogen ontwerpen die dit gevoel ademt. Een “Ton sur Ton” deken in drie kleurstellingen met heel veel verschillende leuke en uitdagende steken die ook nog eens wordt gehaakt met een heerlijk zacht en “comfy” garen.


Ik heb geprobeerd om een patroon te ontwerpen die naar elke variant van de deken is te vertalen. De namen van de verschillende banen verwijzen dan ook naar de steek, de kleur of het gevoel dat ik kreeg tijdens het maken van de deken. Ik hoop dat ik dit gevoel ook een beetje over kan brengen als je straks zelf deze deken gaat haken. En voor welk thema en welke kleurstelling ga jij?

Heel veel succes!

Haakpakket bestellen 

Alle breipakketten zijn uitverkocht 

Garens:

De garens zijn lekker luchtig, prachtige kleuren en fijn om mee te werken. Denk daarbij aan ongeveer 20% wol, 30% katoen en 50% acryl. Ze passen ook heel erg mooi in het thema en het merendeel zijn bollen van maar liefst 100 gram. 

Afmeting:

We hebben een prachtige deken ontworpen die uiteindelijk het formaat zal worden van +/- 165 cm x 125 cm. Dit hangt ook een beetje af van je hand van breien. Hoe leuk zou deze staan over je tuinbank? Het logeerbed? Maar ook gewoon lekker om op een frisse avond om je heen te slaan.

Naalden:

De deken wordt gebreid op naald 3,  maar het kan wel handig zijn om een rondbreinaald te hebben die je kan verlengen naar 100cm. Qua niveau is het niet perse een deken voor de écht beginnende breisters. Je moet wel recht en averecht kunnen breien. Maar met de filmpjes en de ondersteuning kom je er dan vast uit. 

Benodigdheden:

- Breinaalden 3 met knop of rondbreinaald nr. 3

- Eventueel rondbreinaald hebt die je kan verlengen naar 100cm

- Kabelnaald

 - Stopnaald 

- Schaartje

Breitechnieken die je gaat ontdekken zijn o.a.:

- averecht tricotsteek

- ajour breien (kantbreien)

- afgehaalde steken

- intarsia

Gonny Albers - Mystery Blanket Breien ontwerpster

Ontmoet de ontwerpster

Vorig jaar omstreeks deze tijd kwamen we met een team bij elkaar om over de Mystery Blanket 2023 te brainstormen. Ik was meteen zó enthousiast over het thema “Close to Nature”. Overal zag ik ineens inspiratie: de bladeren en takken in het bos, een mooie zonsondergang, een watervalletje, vogels, vissen, wolken, te veel om op te noemen.  

Ik hoop dat jullie er net zo blij van de dekens worden als ik. Er zitten makkelijke patronen bij en ook delen met wat meer uitdaging. Maar met behulp van de goede uitleg en video’s denk ik dat iedereen deze dekens kan maken.

Veel plezier en succes! 

Breipakket bestellen 

😍 BONUS ACTIE t.w.v. €28,95 😍

✨ BONUS 1 = GRATIS de Facebook Live uitzending bijwonen waarbij je LIVE je vragen mag stellen aan ons Mystery Blanket team
- Waarde: €9,95

✨ BONUS 2 =  GRATIS ons prachtige Yarnie Tassenpatronen (zowel breien als haken)
- Waarde: 2 x €7,00

✨ BONUS 3 = Een exclusieve Breiclub kortingscode van €5,00 in te wisselen bij élk Breiclub project in 2024.
- Waarde: €5,00

Klaar om mee te doen? Kies je pakket!

⛔ Haken is uitverkocht ⛔

 • Meedoen aan het leukste project van het jaar!
 • We starten op 8 februari
 • 27 bollen van Lang Yarns & Durable
 • Verzending Mystery Box rond 1 februari
 • Handige uitlegvideo's per blok 
 • Toegang tot de Facebook Groep Haken
 • Levenslang toegang (kies je eigen tempo)
 • Track & trace code verzending Box


⛔ UITVERKOCHT

Excl. verzendkosten van €6,50 (NL) / €9 (BE)

⛔ Breien is uitverkocht ⛔

 • Meedoen aan het leukste project van het jaar!
 • We starten op 8 februari 
 • 24 bollen van Lang Yarns & Durable
 • Verzending Mystery Box rond 1 februari
 • Handige uitlegvideo's per blok 
 • Toegang tot de Facebook Groep Breien
 • Levenslang toegang (kies je eigen tempo)
 • Track & trace code verzending Box


Wat is een Mystery Blanket eigenlijk?

De jaarlijkse Mystery Blanket is een prachtig ontworpen deken (er is een breipatroon en een haakpatroon) waarvan je van te voren nog níet weet hoe hij eruit komt te zien.


 • Je weet het thema (Close To Nature)
 • je  ziet enkele sneak preview foto's
 • je kunt kiezen uit drie kleurpakketten: Coastal Sunset, Spring Forest & Misty Mountains


Je ontvangt vervolgens jouw gevulde Mystery Box met alle benodigde garens thuis en gedurende vijf maanden ontvang je elke 1ste van de maand een deel van het patroon 😍 We versturen de boxen rond 1 februari en op 8 februari starten we met de 2e lichting en komen de eerste patronen online.

Onze voorgaande edities

Wat voorgaande deelnemers zeggen:

Ik heb altijd graag gehaakt maar lange tijd niets meer gedaan en ik was op zoek naar een nieuwe hobby. Iets voor mezelf, als afleiding van het drukke leven en toen zag ik Mystery Blanket Haken en dacht: dit wil ik doen.


Aanvankelijk ging het niet zo goed maar ik ben een doorzetter en na een tijdje begon ik het superleuk te vinden. Alle nieuwe technieken waren echt een openbaring voor mij en keek steeds met veel ongeduld uit naar de volgende maand. Ik ben bijna klaar en zou zo terug opnieuw beginnen. Bij deze heel erg bedankt Babette en alle medewerkers!

Anne-Marie Van Assche

Ik had tot nu toe alleen kleine projectjes zoals knuffels en babydekentje gehaakt. Maar ik heb nu maarliefst al twee Mystery Blankets gehaakt.


Het leukste aan het meedoen aan dit project vind ik het verrassingseffect en de nieuwe technieken die je leert. Ook het delen van ervaringen, zien wat anderen aan eigen inbreng doen en dan zelf ook een beetje experimenteren.


En het heeft me twee keer door de revalidatie van een nieuwe knie geholpen, ook fijn!


Marleen Bakker - Ypma
Ik kwam bij mijn vriendin Rica  thuis en ik  zag daar een prachtige deken over de bank gedrapeerd liggen. Ze vertelde me over de Mystery Blanket en ik vroeg me af of ik dat ook kon?


Als antwoord zei Rica dat als je stokjes en vasten kan kan je dit ook. Inmiddels ben ik alweer 4 dekens op rij verder en komt mijn jubileum deken er komend jaar aan.


Maar ondertussen heb ik het virus ook aan vriendin Elvira door gegeven die inmiddels óók al twee dekens heeft gehaakt!


Truus Dingemanse - Vroomen

Overtuigd? Meld je aan!

Ik doe mee!