Page content

Een shrug breien: Zo doe je dat! – deel 2

article content

Een shrug breien: Zo doe je dat! – deel 2

In mijn vorige blog vertelde ik hoe ik was begonnen met een shrug breien.

Door een hardnekkig maar gelukkig kortstondig griepje heeft het vervolg even op zich laten wachten.  Het kledingstuk is ondertussen al naar haar nieuwe eigenaresse!

De lap hiernaast is ongeveer de helft van wat hij totaal geworden is. Dus vandaag laat ik jullie zien hoe je de shrug af kan maken!

 

Ruim 40.000 steken!

Bovenstaande lap is ongeveer de helft van wat hij totaal geworden is.

Na ruim 40.000 steken was de lap groot genoeg en kon ik het bovenste boordje breien; 10 naalden 1 steek recht, 1 steek averecht en kon ik gaan afhechten!

Eucalan

shrug breien

Nu  kreeg mijn werkstuk een bad in Eucalan, een natuurlijk, milieuvriendelijk wolwasmiddel gebaseerd op lanoline voor fijne was en wolwas die de fijne eigenschap heeft je wollen creaties onder andere prachtig te laten glanzen en daarbij vind ik de variatie met lavendel heerlijk ruiken.

Ik heb de lap aan de lucht laten drogen en daarbij een beetje opgerekt zodat de kabels mooi tot zijn recht kwamen. Het drogen duurde zo lang dat ik bijna de deadline niet haalde en ben zelfs verder gegaan met een nog ietwat vochtig breiwerk.

Van lap naar kledingstuk

En toen kon de shrug vorm gaan krijgen, als je het al vorm kunt noemen want het is en blijft een veredelde gebreide (of gehaakte ) lap.
Je vouwt de lap dubbel met de boorden op elkaar en meet aan de bovenkant de maat van de mouwopeningen af. Ik heb ca. 17,5 cm aangehouden op de dubbele lap dus 35 cm in totaal en de rest van de naad dichtgenaaid.

shrug breien

 

In de mouwopeningen heb ik steken opgenomen voor de boordjes. Hiervoor heb ik mijn arm opgemeten en deze afmeting afgeteld aan het boordje van de shrug. Voor deze shrug heb ik 32 steken opgenomen en zo’n 20 cm boordpatroon gebreid.

shrug breien

Eigenlijk ziet het er best een beetje vreemd uit vind je niet? Maar het  komt allemaal goed hoor.

Shrug op hangertje!

shrug op hangertje

 

Et voila, de shrug bij de nieuwe eigenaresse:

shrug breien

Ik vind hem eigenlijk best leuk geworden en hoop dat hij heel erg veel gedragen gaat worden!

E-book "42 brei- en haakpatronen!
GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:
Wij hebben ook een hekel aan spam
Babette
Hoi! Mijn naam is Babette en ik ben de oprichtster van Breiclub.nl. Het is sinds 2014 mijn missie om samen met het Breiclub team, breien en haken in Nederland nóg leuker te maken.Ik wil hierbij creatief en vernieuwend zijn en ben constant bezig om waardevolle & leuke producten te creëren zoals de Mini Mystery's en de Mystery Blanket.Ik heb veel toekomstplannen voor Breiclub.nl en vind het geweldig om zo veel contact te hebben met bevlogen hakers en breiers. Daar haal ik echt mijn inspiratie vandaan!

Comment Section

32 reacties op “Een shrug breien: Zo doe je dat! – deel 2


Door Tineke op 11 oktober 2014

Erg leuk geworden! Weer iets op mijn lijstje! Hoeveel garen heb je ongeveer gebruikt?


Door Angelique op 12 oktober 2014

Dank je voor je reactie!
Ik heb ongeveer 15 bollen van 50 gram Drops Nepal (75 meter looplengte per bol) gebruikt.


Door Anoniem op 14 oktober 2014

Hallo, heb nog even een vraagje. Is het de bedoeling dat je ook begint met eerst boordsteek (zoals je eindigt)? Ik mis dit in deel1, of lees ik er over heen? Groetjes Tineke


Door Angelique op 14 oktober 2014

Je hebt helemaal gelijk. Ik ben ook begonnen met 5 a 6 cm boordsteek. Dank je voor je oplettendheid!


Door Lenie op 14 oktober 2014

Ja dat miste ik ook de boord steek maar die heb ik nu niet ik heb al bijna 50centimeter dat ga ik niet meer uithalen ongeveer 112 cm hoogte he dan dan heb je de lengte .gr Lenie


Door Angelique op 14 oktober 2014

Hoi Lenie, sorry voor mijn vergissing. Je zou de boord aan de andere kant nog aan kunnen breien?


Door Marja op 14 oktober 2014

Hoi, ik heb net je blog ontdekt door je reactie op de shrug vraag op FB. Wow, hier ben ik blij mee (gehele blog 🙂 )

Mag ik je wat vragen: je hebt van pols tot pols opgemeten? Hoe groot is de ‘lap’ in de breedte en de hoogte? Je begint met breien van een 1r/1av en dat 10 toeren en daar eindig je ook mee toch?
Ik vind de shrug met kabels echt fantastisch en ik ga de wol bestellen. Hopelijk wil je m’n vragen beantwoorden.

Alvast bedankt voor de moeite, groeten Marja


Door Angelique op 14 oktober 2014

Hoi Marja, ik heb van pols tot pols gemeten en daar dan de gewenste lengte van de boordjes afgetrokken. Mijn lap was inclusief boordjes 120 cm breed en 112 cm hoog. Deze maten kun je dus zelf aanpassen aan je eigen maat.

Succes!


Door Anoniem op 17 oktober 2014

Hoi Angelique,
ik ben begonnen, met nepal op nld 5,5 , dan kom ik uit op 22 steken per 10 cm. Als ik van pols tot pols meet, dan kom ik uit op 145 cm. Min 2 x 20 cm boorden is 115 cm .
1 kabel is 8 st. + 3 st. =11 st. dus …115 cm gedeeld door 10 is 11,5 x 22 st. = 253 st + 3 st is 256 st totaal. Het lijkt mij zo’n enorme lap ( ik ben 1.67 mtr en heb 36/38)
Heb je nog tips?
groeten Marja


Door Angelique op 18 oktober 2014

Ruim 250 steken op 5,5 lijkt mij ook nogal veel. Ik had er 190 en dat op naald nr. 5. De dame waarvoor ik de shrug gebreid heb zal maat 38 hebben, ik 44 en mij paste hij ook. Bedenkt dat het een hele lap is en deze wel uit gaat rekken, dus ik zou het proeflapje uitgerekt meten. Succes!


Door ineke van wolde op 17 november 2014

Hallo ik heb een vraagje over de Shrug wat soort garen heb je daar voor gebruikt en welke pen dikte
Ik heb namelijk garen gezien bij ons dat is van Scheepjeswol softfun looplengte 140 meter heb jij enig idee hoeveel bollen ik nodig ben
hij is bijzonder mooi geworden


Door Annie op 7 mei 2015

Hallo ; ik hoop dat ik nog een antwoordje kan krijgen want als ik naar de laatste reactie kijk is dit wel al een tijdje geleden
Ik heb de breimicrobe te pakken gekregen en ben dan maar eens begonnen met het breien van deze shrug ; ik heb het wel een beetje moeilijk hoe aan de mouwen te beginnen en het dichtnaaien .
Ik begrijp de uitleg en tekening niet zo goed .; je plooit je lap dubbel ; dus de ribbelboord op elkaar , want ik heb ook een boord gebreid en dan gekabeld ; maar is het dan aan de kant van de boordsteek dat je 2x 17,5 cm steken moet opnemen voor de mouwtjes of is het aan de vouw .
Hoe ga je dan tewerk voor het dichtnaaien ; eerst mouwtjes breien en dan in één keer dichtnaaien ; Kan je dit eens nader toelichten ; misschien met een tekening met tussenfases ; zodat ik dit stap per stap kan doen
Alvast bedankt
Annie uit Kuurne die heel graag haar shrug wil afwerken


Door Annie op 7 mei 2015

Ik ben nog iets vergeten ; indien de naad eerst wordt dichtgenaaid ; is dit dan de naad van de kabels en daarna de steken voor de mouwtjes opnemen ; worden de mouwtjes dan met een rondbreinaald gebreid zodat die niet meer moeten worden dichtgenaaid achteraf ; of hoe gaat dit in zijn werk
Ik hoop van harte dat ik kan verder afwerken .
Alvast bedankt als er mij toch iemand verder op weg kan helpen
Annie


Door Janet op 9 mei 2015

Geweldig vest.
ik wil m ook wel maken maar heb 2 vragen, namelijk glijdt het vest niet snel van je schouders zodat je m steeds op zijn plek moet sjorren en de drops nepal is dat een zacht garen?


Door Annie op 9 mei 2015

Beste Janet ; ik hoop ook dat Angelique nog eens naar haar reacties kijkt zodat ze ons kan antwoorden ; ik heb hierboven een paar vragen gesteld om verder te kunnen . Nu u het schrijft vraag ik het mij ook af of het vest niet steeds van je schouders glijd of misschien leest iemand dit die hem al maakte en kan die tips geven ; Ik zelf ben bezig met hem te breien met royal breigaren van Zeeman bollen van 100 gr ;241 m ; 0,99 ct ; ik wilde hem eerst eens uittesten in goedkopere wol ; ik heb wel nog geen idee hoeveel bollen ik ga nodig hebben maar in Zeeman zijn ze heel soepel en mag je de overschot van volle bollen teruggeven ; mits voorleggen van je kassabon ; Ik vind deze wol wel heel zacht ;Die van u ken ik niet ; Ik brei met naalden nr 5 en was eerst begonnen met 190 steken maar in deze wol kwam ik veel te smal uit ; nu ben ik opnieuw begonnen met 245 steken en dat ziet er veel beter uit ; ik heb dan ook 22 kabels ; en mijn boord is 1 R -1 AV en dit 5.5 cm
Veel breisucces en laat je a u b via deze rubriek eens weten hoe jij de verdere afwerking doet .gr Annie uit Kuurne
Want zoals eerder geschreven weet ik nog niet hoe ik aan de mouwen moet beginnen ; dus hoe toenaaien en verder werken .


Door angelique op 13 mei 2015

Goedemorgen dames! Sorry voor mijn late reactie maar ik krijg niet automatisch een melding als er een reactie op mijn blog wordt geplaatst.
Ik ga proberen al jullie vragen te beantwoorden;
– ik heb voor de door mij gebreide shrug 15 bollen á 50 gram gebruikt. Het is echt een geval “one size fits all” want zelf heb ik ook maat 44/46 en hij paste mij perfect.
– Drops Nepal is een 100% wol die na wassen met een wolwasmiddel (eucalan in mijn geval) heerlijk zacht is
– Of hij van je schouders glijdt weet ik niet, ik zal dat bij de eigenaresse navragen en ik kom hier zeker op terug.
– Het is al een poosje geleden dat ik deze gebreid heb en heb geen tussentijdse tekeningen of foto’s gemaakt maar in deze link wordt duidelijk uitgelegd hoe ze dit met een gehaakte shrug gedaan hebben http://www.echtstudio.nl/blog/2014/09/the-shrug-blog.html
– Ik heb de boordjes inderdaad met een rondbreinaald gebreid.

ik hoop dat ik jullie verder heb geholpen. Zo niet dan roep maar (ik zal de reacties nu in de gaten houden)

Groetjes
Angelique


Door Annie op 13 mei 2015

Hallo Angelique ; bedankt voor je reactie ; ik denk dat ik nu goed op weg kan en dat ik begrijp hoe ik aan de mouwtjes moet beginnen ; ik ben nu nog bezig met de lap te breien ; Ik hoop dat ik nu wel niet te breed uitkom ; ik zal het nog eventjes nakijken want ik ben al eens herbegonnen daar ik eerst te smal uitkwam ; ik heb maatje 40 ; heb ik het dan ook goed begrepen dat de lap van pols tot pols moet gemeten worden en dat de mouwboordjes surplus zijn .
Ik wil natuurlijk ook geen zak bekomen waar ook mijn man bij kan he ! maar wel een elegante shrug zoals op foto , want ik vermoed dat er in de fam nog liefhebbers gaan zijn .
Ik doe dit breiwerkje op het gemak ; is wel rustgevend en doet verlangen om het eindresultaat te zien maar daar ik kabels heb genomen ben ik nog voor een tijdje zoet . Ik laat dan wel eens weten of ik het resultaat bekomen ben zoals ik het wilde ; dus zoals die van u .
Ik bekijk ook nog af en toe eens deze reacties zodat ik ook het antwoord te weten kom in verband met het mogelijke afschuiven en wat er als oplossing kan gebruikt worden .
Groetjes en bedankt voor deze leuke bezigheid
Annie ( een beginnende breister )


Door Jessica Metscher op 29 juni 2015

Hoi Angelique,

Ik ben ook begonnen met de shrug te breien, maar ik vroeg me af hoelang jouw lap is geworden voordat je ging afkanten?

Vriendelijke groet,
Jessica Metscher


Door Annie op 7 september 2015

Hallo ; lang geleden dat ik nog iets heb laten horen van mij , na eerder contact met een paar vragen hierboven ; Een shrug breien is een aanrader ; echt plezant en een mooi resultaat ; ik heb er ene gebreid en ben ondertussen al bezig met mijn derde ; de werken hebben een beetje stilgelegen daar ik ondertussen nog ander knutselwerkjes aan het doen ben met wol maar nu wil ik ten volle gaan tot alle shrugs gebreid zijn want ja ; iedereen is er wild van ; na deze heb ik er nog 3 te breien .
Ik weeg ongeveer 62 kg en meet 1.62 .
Ik brei met wol royal 100 procent acryl van de Zeeman ; ik heb 7 bollen nodig van 100 gr ( 241 m ) wel wat overschot daar ik niet middenin mijn naald een nieuwe bol in gang wil steken . Ik brei met rondbreinaald nr 5
Ik heb 245 steken opgezet ; 14 rijen gebreid 1 R 1 Av dat is ongeveer 6 cm
Dan heb ik 1 rij gebreid 3 R 8 AV 3 R 8 AV 3 R …………….. dit tot eind van de naald Als je nergens onderweg de tel niet bent kwijtgeraakt moet je op het eind 3 R uitkomen ; ( Met die 245 steken kom je naast elkaar 22 kabels uit naast elkaar )
Dan kabel je in de volgende rij waar de 8 rechtse zijn . Hierna brei je nog 9 rijen hierbij volg je de rechtse of de averechtse van de vorige rij . Dit herhaal je heel de tijd .
Iedere 10 de rij moet je dan wel kabelen ; EEN TIP ; ik neem een boekje bij de hand ; als ik kabel zet ik een kruisje en bij de gewone rijen een streepje ; zo ben je zeker dat je iedere 10 de rij kabelt .
Voor mij heb ik dit verder gedaan tot mijn breiwerk met de onderste boord van 6 cm inbegrepen 82 cm hoog is ; van mij was dat eindigen met 1 kabel rij en daarna 1 rij met 3 R 8 AV 3 R 8 AV enz tot einde van de naald .
Hierna brei je dan weer een boord ; 1R 1 AV 1 R 1 AV ……………. Dit opnieuw 14 rijen dus ongeveer 6 cm hoog . Dan mag je afkanten .
Mijn lap is dan ongeveer 88 cm hoog en ongeveer 1.00 m breed
Dit komt erop neer dat je 19 kabels ziet dus met je eerste en laatste kabelen moet je 21 keer kabelen .
Hierna plooi je je werk dubbel ; nu ik mijn derde begonnen ben heb ik ondervonden dat je beter je steken van je mouwtjes opneemt en die mouwtjes eerst breit en dat je daarna pas je breiwerk dichtnaait .
Dit doe je als volgt ; je begint steken op te nemen : 16 cm voor het midden van je lap en 16 cm na het midden van je lap ; ik heb 48 steken opgezet op mijn naald ; ongeveer 20 cm gebreid ; 1 R – 1 AV ( als je lange armen hebt kan het zijn dat die 20 cm iets meer mogen zijn .
Nu mag je de 2 kanten dichtnaaien .
Ik had liever een shrug die vooraan goed bleef zitten dus heb ik aan het naadje een grote knoop genaaid en aan de andere kant van het naadje een lus gehaakt .
Mijn vriendin meet 1.70 en voor haar heb ik 21 kabels gebreid : dus 23 x kabelen .
Ik heb wel de 245 steken behouden voor haar ; Voor haar was mijn lap ongeveer 1.00 m hoog .De mouwen van haar heb ik ook even breed gebreid maar wel 23 cm lang .
Ik kan ook nog een raad meegeven ; Ben je niet zeker van de grootte van je lap of lengte van je mouwtjes drieg het geheel eerst eens samen of spelt die dicht met veiligheidsspelden .
Jammer dat ik geen foto kan doorsturen van het resultaat maar bedankt Angelique . ik ben wel nog een tijdje zoet maar het resultaat is dat ik mijn vriendinnen laat meegenieten daar ze er ook ene gaan hebben .
Ik hoop dat je mijn uitleg kan doorgeven aan toekomstige liefhebbers en ik hoop ook dat ik Jessica heb kunnen helpen met haar vraag die al op deze site staat van 29 juni .Ik kijk er naar uit of mijn uitleg je nu nog kan verder helpen .
Laat je het eens weten via deze weg ; ik kijk er naar uit
Veel succes !!!!
Ik kan wel zeggen dat ik het deze winter niet koud zal hebben !!
Groetjes Annie uit Kuurne .


Door Annie op 20 september 2015

Oeps een kleine correctie ;
Ik heb voor mijn shrug 19 kabels dus 20 X kabelen i.p.v in bovenvermelde werkwijze 19 kabels 21 X kabelen


Door Antonique op 20 oktober 2015

Hallo,
Moet ik aan het begin en aan het einde van elke nld 3 rechts doen of 3 averechts.

Gr


Door Annie op 22 oktober 2015

Hallo Antonique ; ik kijk af en toe eens of er iemand een vraagje heeft en zie toevallig uw vraag ; ik ben ondertussen bijna aan het einde van mijn 5 de shrug ,
en de wol voor de zesde ligt al klaar
Het is zoals eerder geschreven prettig breien ; maar er kruipen heel wat uurtjes in hoor ; ik heb het van een shrug een beetje bijgehouden en ik kwam ruw geteld aan zo’n 65 uur . Wel zonder mij op te jagen hoor .
Ik moet wel zeggen dat mijn laatste al iets sneller ging daar ik het gebruik van de rondbreinaald al wat gewoon kom en ook het kabelen en hier komen we dan uit op je vraag .
Dus die van mij telt 245 steken ; ( grootte kan je zien in een vorige reactie van mij )
ik weet niet of je ook met een boord begonnen bent van
1 r 1 av 1 r 1 av en dit tot . tot eind van de naald daar ik 245 steken heb opgezet is de laatste steek 1 r
De volgende rij moet je beginnen met , 1av 1 r 1 av 1 r zodat je steekpatroon doorloopt van de rij ervoor .
Ik heb dit 14 rijen gedaan ; dus de boord is zo ongeveer 6 cm
HIER DAN HET ANTWOORD OP JOU VRAAG .
Dan begin je met de eerste rij 3 r 8 av 3 r 8 av 3 r en dit tot eind van de naald
ALS JE OOK 245 STEKEN HEBT OPGEZET MOET JE OP 3 RECHTS uitkomen op het eind
Als je nu de tweede rij begint is dit de rij om te kabelen ; Hier begin je met 3 av en waar je de 8 hebt van de vorige rij ( langs de kant die je nu breit zie je dat deze nu rechts uitzicht hebben ) heb je die nodig om te kabelen ;
Dus je neemt er 4 van je naald op een andere naald en leg ze voor je werk ; je breit dan 4 rechtse ; je neemt de 4 van de andere naald weer op je naald en dan brei je die 4 rechts ; hier is je eerste kabel gemaakt ; daarna brei je drie av ( dit is hetzelfde dat je ziet van de naald ervoor ; dus je patroon moet steeds doorlopen van je rij ervoor ) je neemt er nu weer 4 van je naald ; brei dan 4 rechtse ; neem de 4 weer op je naald en brei ze rechts , brei weer 3 av en doe dit tot eind van de naald ; als je juist werkt zie je dat de rijen naar boven gelijk uitkomen dus dat het patroon doorloopt ; dus mooie kabels ..DUS MOET JE EINDIGEN MET 3 AV

Zie ook mijn uitleg van 7 september en mijn correctie van 20 september
Dus voor mij heb ik in deze wol 19 kabels dus 20 x kabelen gedaan (ik ben 1.62 groot )
Mijn vriendin is 1.70 ; voor haar heb ik 1 volledige hoogte van 10 rijen bijgedaan ; dus i kabel meer dit kwam dan uit op 20 kabels hoog ; 21 x kabelen en geen 22 keer kabelen zoals ik verkeerdelijk gemeld had
Het aantal X kabelen is ook een beetje afhankelijk van de dikte van je wol want van de laatste die ik nu bezig ben is de wol iets dikker en bij het nameten ondervind ik dat ik maar 18 kabels in de hoogte zal mogen breien anders wordt de shrug te lang ; Nu ik er al zoveel gebreid heb spreek ik nu ook al een beetje uit ondervinding ; als je klaar bent met breien ; drieg je geheel eerst eens samen eer je begint samen te naaien want als de grootte niet goed is dan is het een heel karwei om die weer los te doen ( heb het bij mijn eerste ondervonden )
Wacht ook van je mouwtjes af te zetten en pas die eerst eens want de lengte varieert ook naargelang je lange of korte armen hebt en ook de dikte van de wol speelt hier weer een rol . Ik heb mijn steekjes dan op een paar veiligheidsspelden overgezet en zo is het passen gemakkelijk .
Moest het zijn dat je meer of minder steken opzet moet je er steeds rekening mee houden dat je juist uitkomt met 3 av 8 r 3 av 8 r 3av want die 8 vormen je kabel en DIE 3 IN BEGIN EN EIND HEB JE NODIG OM DICHT TE NAAIEN ; Als je 1,5 steek aan iedere kant neemt om dicht te naaien heb je het schoonste resultaat want dan zie je het naadje bijna niet
Ik hoop dat je deze uitleg een beetje begrijpt want op papier zetten is niet zo eenvoudig maar eerlijk ik ben ook niet zo’n breister en alles wijst zichzelf wel een beetje uit ; je kan ook eens op de foto’s kijken ; daar zie je ook dat het motief mooi doorloopt
Veel succes
Laat je eens weten of je mij uitleg een beetje begrijpt en later dan eens wat je resultaat is geworden ? Heb je nog iets te vragen ; doe maar gerust want ik kijk toch regelmatig naar deze site ; ik hoop dat die niet verwijdert wordt .
Groetjes Annie uit Kuurne


Door antonique op 9 november 2015

Hallo Annie,
Bedankt voor je reactie maar, ik ben er wel een beetje uit.Ik heb 10 nld boordsteek gedaan.Daarna aan het begin en aan het einde van de nld zowel heen als terug 3 steken recht zodat het mooi recht blijft.(dit op aanraden van de mevr van het wolwinkeltje waar ik de wol heb gekocht.)en toen ben ik verder gegaan met kabelen het ziet er goed uit en nu moet ik zorgen dat ik op de juiste hoogte kom ,maar dat zal nog wel even duren omdat ik niet zoveel tijd heb.Maar het is superleuk om te doen. groetjes.


Door Annie op 16 november 2015

Hallo Antonique ; ik ben blij dat ik je op weg heb kunnen helpen samen met de uitleg van Angelique ; Ja u zal er rekening moeten mee houden dat u nog een tijdje zoet bent eer die af is maar hoe langer je ermee bezig bent hoe rapper het gaat want u moet het wel gewoon worden met die rondbreinaald .
Ik vind het in ieder geval plezant en wil hiermee Angelique ook bedanken om dit door te geven ; Hopelijk leest ze dit nog eens !Iedereen die de shrug ziet is er wild van en het is heel plezant en warm dragen ook !
Ik kan hier wel geen foto’s meesturen ( kan nog niet zo goed overweg met de p.c ) Maar ik heb in de loop van het breien een paar foto’s genomen .Zo zie je beter wat ik met sommige dingen bedoel ; indien je die foto’s wilt geef je eens je mailadres dan stuur ik de foto’s op samen met een heel gedetailleerde beschrijving zoals ik het deed voor mij .
Groetjes Annie


Door antonique op 5 december 2015

Hoi Annie ik krijg de boordjes aan de mouwen bijna niet gebreid met de rondbreinaald deze is zolang hoe heb jij dat gedaan?
Groetjes Antonique


Door ANNIE UIT KUURNE op 13 december 2015

Beste Antonique , sorry voor het late antwoord daar ik een paar dagen deze website niet heb bekeken
Ik heb net mijn 8 ste shrug af en ik heb een heel handige manier gevonden voor de mouwtjes . Dus je trui OPEN LATEN !!!!!!!!
Je legt je lap plat op tafel ; je duid aan beide kanten ; het begin ; eind en het midden aan waar je mouwtjes moeten aangebreid worden , dan neem je zo je steken op
( in mijn geval was de opening 32 cm en 48 steken ) Ik duid begin / eind / en midden aan zodat het gemakkelijker is om juist uit te komen met je verdeling .
Ik heb deze stelen al breiend opgenomen met een gewone breinaald ook nr 5 ( dikte net als de rondbreinaald )en dan gewoon 1 R 1 AV 1 R 1 AV …….. breien ; dit ongeveer 23 cm lang en dan afgekant .
Als dit gedaan is ; dus beide mouwtjes ; dan pas naai ik de trui en de mouwtjes dicht ; op deze manier heel eenvoudig en geen gesukkel met rondbreinaald ; Ben je niet zeker van de lengte van je mouwtjes en wil je niet tegenkomen dat je achteraf het dichtnaaien zou moeten losdoen ; naai je pul en een deel van je mouwtjes dicht en pas eens aan ; is een beetje moeilijk met die rechte naalden ; dan kan je hiervoor wel je rondbreinaald eens gebruiken om je steken over te nemen ; is het goed dan zet je ze weer op een gewone naald en brei verder of zet de steken af .
Ik wil ook nog een andere tip meegeven ; als je trui af is ; naai zo ongeveer 12 cm boven je naadje een knoop aan de ene kant en aan de andere kant haak je een lus waar de knoop door kan ; zo blijft je trui dicht bij het dragen
groetjes en laat het maar eens weten of ik je op weg heb geholpen met mijn uitleg want doen is gemakkelijker dan opschrijven ; veel succes


Door ANNIE UIT KUURNE op 13 december 2015

Oeps een schrijffoutje ; maar ja is ook zo’n kleine ruimte om je uitleg te schrijven .
IK HEB DEZE STEKEN AL BREIEND OPGENOMEN MET EEN GEWONE BREINAALD ;
I.P.V DEZE STELEN
Tot binnenkort eens ?


Door nel geldhof op 18 januari 2016

Hallo even een vraagje mijn lap is klaar nu de mouwen er in,maar waar moeten die nu aan de boord kant of aan de dichte kant bij het dubbel vouwen hoop dat je dit snel leest dan kan ik verder djw


Door Annie uit Kuurne op 25 januari 2016

Hallo Nel Geldhof ; duizend keer sorry omdat ik zo laat je vraagje hier lees ; Gelukkig wacht je nog maar een week op reactie .
Ik hoop dat ik het goed kan uitleggen want het zou handiger zijn om het op een foto te tonen
Je legt je lap op tafel ; als je ervoor staat moet de ene boord bovenaan liggen en de andere boord dicht bij jou ; dan neem je aan de zijkanten links voor je linkermouw en rechts voor je rechtermouw de midden van je lap en dan neem je ongeveer 16 cm erboven en 16 cm eronder ; dat is je aanzet om steken op te nemen voor je mouwtjes ; die brei je de lengte zoals ik hier ergens boven heb uitgelegd . Het komt er eigenlijk op neer als je je mouwtjes er hebt aangebreid dat je gewoon je lap kan naar beneden plooien en zowel je zij naden als de onderarmnaden in één keer kan dichtnaaien ; Op deze manier geen gesukkel met rondbreinaalden ; Ik zal zeker in één van de komende dagen nog eens kijken op deze site ; laat je het eens weten of het gelukt is ; misschien je werk eens vergelijken met de foto’s van die hierboven zijn afgebeeld en op deel 1 van deze shrug breien


Door annie dujardin op 25 februari 2016

Door Annie uit Kuurne
Hallo Nel , ik kijk nog regelmatig op deze site of er iets staat van jou ; ik hoopte van je verder op weg te helpen met mijn antwoord in januari op je vraag in december maar ben nu wel een beetje benieuwd of ik je heb kunnen helpen met mijn uitleg en dat je shrug is afgeraakt .Ik kijk regelmatig maar zie niets meer verschijnen .
Laat je het eens weten
gr Annie


Door Annemarie op 2 maart 2018

Zo jammer. Ik heb al een groot stuk gebreid en nu Kees ik dat je eerst een boord moet breien. Hoe los ik dat op?


Door Annemarie op 16 november 2018

Ik heb het anders gedaan. Een lap breien, weet niet meer hoeveel steken. 90 cm hoog. Dan de zijkanten naar elkaar toe vouwen meten hoeveel steken de mouwen moeten en die in de punt van de punt breien. Aan elkaar mazen dit dus beide kanten en dan rondom steken opnemen voor de rand. Hij glijd niet van mijn schouders en zit erg mooi. Ik krijg veel complimentjes. Heb het van Julia van zeeman gebreid in mosgroen

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.