Page content

Hoe ik ben begonnen met haken

article content

Hoe ik ben begonnen met haken

Hoe ik ben begonnen met haken: Natuurlijk heb ik in mijn jeugd leren haken, breien, naaien en punninken. Vooral breien vond ik een drama. Ik kon (en kan) NIET breien. Ik brei zo vast, dat het garen ervan gaat piepen. Dat roept help, help, help…. Voor mij geen breien.

Vorige jaar in de herfst kwam mijn creatieve kant weer naar boven. Ik zag op het World Wide Web  de mooiste creaties voorbij komen, omslagdoeken in de vrolijkste kleuren met de mooiste garen, amigurumi’s, waar ik nog nooit van gehoord had en die zo schattig zijn en niet te vergeten de  Lalylala poppen.

Diep van binnen ging het kriebelen bij mij ………

Haken dat moet ik toch kunnen?

Zo ben ik begonnen met haken

Hoe ik ben begonnen met hakenOpfrissen

Ik had een opfris cursus haken nodig. Ik heb een vriendin die van zichzelf heel creatief is, naaien, breien, haken, borduren noem het maar op. Deze creatieve vriendin heb ik uitgenodigd om mij een opfris cursus haken te geven.

Hoe ik ben begonnen met haken

Simpel

Ik ben begonnen met kleine simpele haakwerkjes, zoals armbandjes en bloementjes en sleutelhangers.

Hoe ik ben begonnen met haken

In het begin had ik veel moeite met het opzetten van de begin lus. Ik dacht dat doe ik wel even. Dat had ik gedroomd. Ik kon hier wel een half uur mee aan het knoeien zijn voordat ik de lus goed op de haaknaald had zitten (ha, ha, nu lach je erom). Tot ik een nieuw haakwerk moest opzetten……want ja, die opzetlus kom je iedere keer weer tegen.

Bloementjes

Ik ben eerst gaan zoeken naar leuke haakpatroontjes van bloementjes en daar eens flink mee te oefenen. Ik moet zeggen dat ik nog steeds een voorkeur voor bloemen haken heb.

Bloemen maken je haakwerk zo vrolijk en vaak ook af. Bloementjes zijn overal voor te gebruiken, voor op je muts, als broche op je jurk of op een cadeau voor je vriendin. Patroontjes van bloementjes zijn volop te vinden op internet.

Hoe ik ben begonnen met haken

Mijn eerste haakproject

Mijn eerste haakproject was een tas met (jawel!) bloemenrand.

Fijn om te oefenen, hoe hecht je de draadjes het beste af, hoe haak je een randje eraan, hoe haak je hengsels. Het is zeer zeker niet mijn mooist haakwerk, meer toch ben ik er trots op en ik bewaar er bolletje wol in.

Hoe ben jij met haken begonnen en wat haak jij het liefst?

Gratis! Download nu 42 patronen

GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:

Wij hebben ook een hekel aan spam
Babette
Hoi! Mijn naam is Babette en ik ben de oprichtster van Breiclub.nl. Het is sinds 2014 mijn missie om samen met het Breiclub team, breien en haken in Nederland nóg leuker te maken.Ik wil hierbij creatief en vernieuwend zijn en ben constant bezig om waardevolle & leuke producten te creëren zoals de Mini Mystery's en de Mystery Blanket.Ik heb veel toekomstplannen voor Breiclub.nl en vind het geweldig om zo veel contact te hebben met bevlogen hakers en breiers. Daar haal ik echt mijn inspiratie vandaan!

Comment Section

5 reacties op “Hoe ik ben begonnen met haken


Door Corrie op 6 maart 2016

Hoi, wat een leuke topic,
Ik was op school een ramp met haken en breien, toen ik zwanger was vond ik dat mijn kindje een door mij zelfgebreid truitje moest hebben. Met mijn tong tussen mijn tanden een ajourtruitje in elkaar gepriutst, zonde hulpwant dat moest ik zelf kunnen en het leek op een truitje. Het haken……. mijn schoonzusje was ermee bezig en ik heb een uur gekeken en maakte de weken daarna een raamganger in een ring. Dat was het begin van mijn verslaving, met nog vele andere verslavingen ertussen.


Door Marianne op 6 maart 2016

Toen ik een jaar of 4 was had mijn moeder een poging gedaan om mij te leren breien. Een ramp want in plaats de naald Door het lus je te steken stak ik de naald tussen 2 lussen dus schoot ik geen steek op. Pas op mijn 7de toen ik een handwerkmandje met wol en kleine breinaalden kreeg viel het kwartje en kon ik breien. Haken kon mijn moeder niet en op school met handwerken moesten we iets maken waarbij je ook wat moest haken. Paniek…….. ik ben toen naar mijn ene oma gegaan die eerst wel twijfels had om weer een linkse poot te leren haken. Geluk voor haar dat ik destijds wel rechts had leren breien en vinger haken ook rechts deed. Dus haken doe ik ook rechts en nog steeds blij dat mijn oma mij het geleerd heeft. Met dat handwerkje wat ik op school moest maken kwam het ook goed………. tegenwoordig haak ik van alles alleen sokken heb ik nog niet uit geprobeerd.


Door Khadija op 6 maart 2016

Ik ben altijd creatief geweest maar niet met haken
Ik heb leren naaien diploma’s gehaald naaide ik voor klanten
Gaf ik naailles gewoon thuis
8 jaar gelden ben ik geopereerd aan mijn rug
Maar die is niet beter van geworden dus ik lig vaak op mijn rug
Ik verdoe mijn tijd met tv kijken en beetje lezen en Door verveling
Probeer ik iets te doen thuis maar lukt niet veel pijn en morfine nemen
3 jaar gelden kwam mijn dochter die bij de acion werkte met een haak pakket muffins en mijn dochter begon ze mij dit is heel leuk
Ze heeft dat muffins gehaakt en ik zij maak ik die haak naald
En begin lusjes te haken haken heb ik geleerd op school
En zij haal garen en goeie haaknaald en daar is het meebegonen
Keek YouTube filmpjes
Ik heb veel moeders blij gemaakt met mijn kunstwerk
Willen jullie weten wat ik maak
En hoe ver ik ben met haken bekijk mijn pagina
Khadija khadija bouharrat daar staan mijn haakjes g


Door Aartje op 6 maart 2016

Wat leuk om jullie verhalen te lezen hoe jullie hebben leren haken. Haakgroetjes van Aartje.


Door bep op 19 oktober 2016

ik zou wel eens willen leren haken breien gaat wel maar je ziet alleen maar leuke haakwerk grt bep

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.