arrow_drop_up arrow_drop_down
14 mei 2015 

Kleding een tweede leven geven met dierenapplicaties

Kleding een tweede leven geven met dierenapplicaties. Je kent het vast wel: een gaatje op een zeer zichtbare plek in je favoriete trui, doorgesleten ellebogen of knieën. Of juist dat ene shirt of blousje, dat je eigenlijk nooit draagt, omdat het net dat ene bijzondere mist.

Dit is het eerste deel van een hele serie aan blog posts waarin ik in zal gaan op allerlei verschillende manieren om kleding op eenvoudige wijze een tweede leven te geven. Van het pimpen van een shirtje tot iets heel bijzonders, tot het op fraaie wijze verdoezelen van reparaties.

Dierenapplicaties

In deze blog wil ik mij richten op dit laatste door middel van dierenapplicaties.

Mijn jongste van drie is een echte robbedoes. Hij verslijt kleding eerder dan dat hij er uit groeit. Op zich al heel bijzonder op die leeftijd! Vooral de knieën van zijn broeken hebben het zwaar te verduren: de scheuren en gaten vallen erin waar ik bij sta. Het meest eenvoudige wat ik daarop gevonden heb, is om een applicatie te haken en deze bovenop het gat of de scheur te naaien. In het geval van mijn zoon gebruikte ik dit patroon voor een olifantje. Hiermee werd zijn broek getransformeerd van broek-met-scheur naar zijn favoriete “olifantenbroek”.

Als het gaat om erg slijtgevoelige plekken zoals knieën van broeken, is het naar mijn mening het beste om de applicatie te haken. Haakwerk kan vaak toch net iets beter tegen een stootje kan dan breiwerk. Als het gaat om andere plekken waar bijvoorbeeld een gaatje of winkelhaak in gekomen is, maakt dit natuurlijk veel minder uit.

Hierbij daarom een aantal ontzettend leuke applicaties van dieren.

Te haken dierenapplicaties:

Kleding een tweede leven geven met dierenapplicaties

Kleding een tweede leven geven met dierenapplicaties

 

Tip: Als je zoekt naar applicaties om items mee te verfraaien, vind je vaak de meeste resultaten als je zoekt op “coaster” (onderzetter).

Wat zijn jouw favoriete dierenapplicaties?

Mysterblanket_640x150_2015

Over de schrijver
Hoi! Mijn naam is Susanne en naast blogger voor Breiclub ben ik ook een ontwerpster. In 2006 leerde ik haken en pas in 2009 heb ik mezelf ook breien aangeleerd. En ik was verkocht! Ik heb mezelf ook geleerd om wol te spinnen en vond het leuk om met mijn eigen garen ook eigen ontwerpen te maken. En zo ben ik ook actief gaan ontwerpen, waar je over kan lezen op mijn website (http://www.lavisch.com/site/).
Reactie plaatsen

Meedoen met de Mystery Blanket '19? Start: 1 december 2019

Maak een breideken of een haakdeken in het thema Butterflies. Kies nu jouw kleurenpakket!