Page content

Win een set goede breinaalden met een maatschappelijk verhaal!

article content

Win een set goede breinaalden met een maatschappelijk verhaal!

Ik zag een tijdje terug een vraag op de Facebook pagina van Breiclub.nl over goede breinaalden. Welke breinaalden kan je het beste kiezen?

De vraag ging met name over het materiaal waar breinaalden van gemaakt worden. Naast kiezen voor een bepaald materiaal, kun je ook kiezen voor breinaalden met een maatschappelijk verhaal. Goede breinaalden die een productieproces doorlopen dat getuigt van maatschappelijke betrokkenheid: en jij kan een set winnen!

Serendipity – Goede breinaalden én maatschappelijk betrokken

Serendipity is een Amerikaans bedrijf met een verhaal. Serendipity is ontstaan omdat 10 jaar geleden niet de gewenste maat houten breinaalden te verkrijgen was. Daarom besloten Eunice en George om hun eigen houten breinaalden te maken. Deze breinaalden hebben ze laten zien in een plaatselijke winkel, waarop de eigenaresse vroeg of Eunice en George een paar naalden zouden willen maken voor de verkoop.

Een paar breinaalden werd een doos breinaalden, de volgende vraag was naar 2 dozen breinaalden en de vraag bleef stijgen. De kinderen van Eunice en George werden gevraagd te helpen bij de productie van de breinaalden en zo ontstond een familie bedrijf, dat in maart 2014 haar tienjarig jubileum heeft gevierd.

Serendipity is vanaf het begin maatschappelijk betrokken. Het zo glad maken van de breinaalden wordt bijvoorbeeld gedaan door medewerkers met een verstandelijke beperking op Rhode Island. Ze maken deze prachtige breinaalden en zijn trots dat de door hen gemaakte producten de hele wereld over gaan.

goede_breinaalden_2

Serendipity breinaalden

Serendipity breinaalden maken het mogelijk om zijn of haar persoonlijkheid niet alleen te laten zien in het breiwerk, maar ook aan de hand van de breinaalden die daarvoor gebruikt worden. De warmte van het hout en de gladde, zijdeachtige afwerking maken dat de naalden prettig zijn voor de handen en een plezier om mee te breien. De toppings op de naalden worden per stuk met de hand gemaakt.

Voor kinderen die beginnen met breien, is het leuk om hun eigen, unieke naalden te hebben. De naalden zijn ook zeer geschikt als cadeau voor fanatieke breiers.

goede_breinaalden_3

In Nederland te koop

De breinaalden van Serendipity zijn nu ook in Nederland te koop, in 4.00 mm en 5.00 mm. Om alle toppings op de breinaalden te zien ga je naar http://serendipityneedles.com. Om te zien welke breinaalden in Nederland te koop zijn, ga je naar mijn webshop Marijke Made.

Op grond waarvan bepaal jij welke breinaalden je kiest? Het gebruikte materiaal, de prijs van de naalden, kies je altijd hetzelfde merk of kijk je ook waar de naalden vandaan komen? Of je “goede breinaalden” hebt?

Wil jij een set Serendipity naalden winnen? Laat hieronder je reactie achter!

Cat-YarnWil jij ook een set “Cat & Yarn” breinaalden winnen (naalddikte 4.00 mm)? Laat dan hieronder je reactie achter & wij maken zondag 12 oktober de winnaar bekend!

Mysterblanket_640x150

Gratis! Download nu 42 patronen

GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:

Wij hebben ook een hekel aan spam
Babette
Hoi! Mijn naam is Babette en ik ben de oprichtster van Breiclub.nl. Het is sinds 2014 mijn missie om samen met het Breiclub team, breien en haken in Nederland nóg leuker te maken.Ik wil hierbij creatief en vernieuwend zijn en ben constant bezig om waardevolle & leuke producten te creëren zoals de Mini Mystery's en de Mystery Blanket.Ik heb veel toekomstplannen voor Breiclub.nl en vind het geweldig om zo veel contact te hebben met bevlogen hakers en breiers. Daar haal ik echt mijn inspiratie vandaan!

Comment Section

21 reacties op “Win een set goede breinaalden met een maatschappelijk verhaal!


Door Wanda op 8 oktober 2014

Als ik die mag winnen gaan ze naar een lieve vriendin die altijd voor me klaar staat, zelfs bij nacht en ontij. Zo is ze in mei meegegaan naar de EHBO toen ik zo ziek was dat het echt even kantje boord was. Daar duurde het alleen zo lang dat ze pas midden in de nacht thuis was terwijl ze de volgende ochtend gewoon moest werken.
Zij verdient ze dus echt!


Door Berby Knier op 8 oktober 2014

Helemaal verliefd op deze naalden als dierenartsassistente met als hobby…..breien!


Door I de Rijk op 8 oktober 2014

Ja graag, zien er zo leuk uit. Wie wil daar nu niet mee breien.


Door Lina Redeker op 8 oktober 2014

prachtige naalden, je zou er een stilleven van maken op tafel met een paar bollen wol.
Natuurlijk daarnaast ook gebruiken voor het breiwerk want daar zijn ze uiteindelijk voor bedoeld


Door Esther op 8 oktober 2014

Wat een leuk idee! Natuurlijk wil ik deze naalden graag winnen! Ik ben een ervaren breister en er zit altijd een van mijn 3 katten op schoot als ik brei


Door Corrie Boonstra op 8 oktober 2014

Ik heb op de geheime breiclub al een reactie achter gelaten, ik brei heel graag met hout of bamboo, werkt heerlijk snel, maar deze zijn ook nog waanzinnig mooi
Lieve groetjes Corrie


Door Rosita Pieters op 8 oktober 2014

Unieke naalden het zou mooi zijn voor ze in het bezit te krijgen , nog nooit zo iets gezien. Gr Rosita


Door gerda op 8 oktober 2014

ik zou deze maatschappelijk “goede” breinaalden graag winnen en ze dan aan mensen laten zien om er de aandacht op te vestigen dat je ook breinaalden kunt kopen en tegelijk een goed doel dienen!


Door Lenie van den Eijkel op 9 oktober 2014

ik zou ze graag willen winnen maar ja ik win nooit wat maar wacht maar af naalden 5 kom goed van pas gr LenieDoor Ariejanne op 9 oktober 2014

Ik zou de breinaalden graag winnen omdat ik van katten en breien houd. Ik vind ze echt enig! Ook vind ik het belangrijk dat er een goed verhaal achter zit, dat gehandicapten hierdoor een zinvolle tijdsbesteding hebben gekregen.


Door Rachel op 9 oktober 2014

Wat leuk! Ik kende de naalden wel, maar niet het verhaal erachter! Mijn dochtertje wil graag leren breien, daar zouden deze naalden zoo leuk voor zijn!


Door Joyce op 9 oktober 2014

O deze zijn echt super mooi en gaaf. Heb alleen gekregen metalen of plastic breinaalden en die zijn best al versleten en krom. Zou hout de oplossing zijn?


Door Jacqueline Wiegel op 9 oktober 2014

Nog nooit heb ik houten breinaalden gebruikt omdat in mijn idee het nooit zo glad kan zijn als metaal of kunststof!
Ik heb altijd visioenen van rechtopstaande splinters in de wol. Ik laat me heel graag overtuigen door alle ervaringen die ik hier lees en het zou dus geweldig zijn om zo’n paar naalden te winnen.


Door Els op 9 oktober 2014

Dat zijn leuke breinaalden <3 Daar zullen zowel mijn katten als ikzelf dol op zijn!


Door Brigitte De Ruyck op 9 oktober 2014

hey

Kan een Belg ook winnen ?????? zo ja laat maar komen !!!!! ik kan ze goed kunnen gebruiken bij de MISTERY BLANKET straks !!!!!!!!

Ik kijk er al naar uit 🙂


Door Gera op 9 oktober 2014

Wat een prachtige naalden! Ik ga zeker een kijkje nemen op beide sites. Geweldig hoe zoiets wat klein begint kan uitgroeien tot zo’n bedrijf!
De naalden die ik kies hangt af van wat ik wil gaan maken. Soms zijn het lange naalden, soms korte, soms hout, soms metaal, soms rondbreinaalden. Ik betaal liever wat meer voor goede naalden, die prettig werken, zonodig spaar ik er voor, dan dat ik goedkope naalden koop die bv. buigen, of waar soms braampjes aan zitten.
Om eerlijk te zijn heb ik er nog nooit over na gedacht waar ze vandaan kopen, oeps.

groetjes, Gera


Door Babette op 12 oktober 2014

En de winnares van de Cat & Yarn set is geworden……Lies Winters! Lies heeft een verstandelijk beperkte dochter en weet hoe trots zij op haar werk is. Wij vinden dat zij deze leuke set breinaalden verdienen! Lies: gefeliciteerd! Wil je ons jouw adres mailen naar info@breiclub.nl?
Door Anneke hillenga op 8 september 2016

Hallo! Hier is de bezige bij weer! Ik ga de geweldige mystery Blanket Large wind breien! Wou eerst gaan halen maar gelukkig zijn de dames van het team zo sympathiek geweest om het om te zetten in een breiblanket!! Super!! Het wordt mijn eerste grote breiproject! Maaar,.. Ik heb alleen geen nieuwe breinaalden! Alleen oudjes van m’n oma en mijn moeder, maar die zijn inmiddels al zo’n halve eeuw oud maar Bewaar ze in zo’n ouderwetse bamboe naaldenkoker , met zo’n Hollands landschap je erop gebrand en gelakt! De naalden zijn allemaal zo krom als een hoepel of niet meer mooi glad, en daar kan ik mijn superblanket straks niet mee breien natuurlijk! Dusss.. Een paar superairodynamischegladde breinaaldjes zouden zeer welkom zijn ! Wie weet heb ik een keertje geluk! Mijn Mams en oma zijn er niet meer, maar hun naaldjes blijven in ere in de ouderwetse kokers op zolder en wie weet komen de mijne er later bij voor de volgende generatie. Lieve groetjes van de Bezige bij!!

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.