Page content

article content

Garen maken van plastic tasjes

Garen maken van plastic tasjes. Heb jij thuis ook een kast vol met plastic tasjes liggen? Of gooi je ze regelmatig weg? Misschien heb ik een leuk idee voor je zodat deze tasjes een mooie bestemming krijgen. Je kunt namelijk redelijk simpel garen maken om mee te haken of breien van deze tasjes.

Hoe pak je dat aan? Ten eerste heb je een flink aantal plastic tasjes nodig. Zelf vind ik het wel leuk als die allemaal verschillend zijn, zo krijg je lekker variatie in je bol ‘garen’. Maar wil je wat eenduidigheid in je bol, dan zul je moeten proberen genoeg van dezelfde tasjes te verzamelen.

Belangrijk is dat de tasjes niet al te stevig zijn, dan wordt het geheel te stug en dit werkt niet lekker. Tasjes van winkels als Zeeman, Action en Xenos werken prima.

Tweet over dit bericht: Originele en creatieve recycling; garen maken van plastic tasjes! Bekijk de uitgebreide handleiding @breiclub.nl

Stap 1:

Je vouwt de tasjes netjes in hun originele vouw en legt ze plat voor je op tafel. Knip de onderkant uit de tasjes. Vervolgens knip je horizontaal allemaal stroken uit de tas van ongeveer 1 cm breed. Belangrijk is dat stroken rond blijven, niet doorknippen dus.

Stap 2:

Knoop door middel van een lusknoop twee stroken aan elkaar (zie foto’s).

 Stap 3:

Door aan het uiteinde steeds een nieuwe strook aan te knopen kun je uiteindelijk een hele bol maken.

Zelf-plastic-garen-maken-foto7

 

 Tip 1:

Als je al een flinke bol hebt, maar nog niet genoeg, kun je alvast beginnen te haken of breien. Je kunt als je aan het eind bent altijd weer nieuwe stroken aanknopen. Zo voorkom je ook dat je bol zo groot wordt dat het ook weer lastig werken is.

Tip2:

Neem een grote haaknaald, of grote breinaalden. Neem dit ruimer dan dat je met wol zou doen. Het is belangrijk om losjes te haken of breien met dit garen.

Tip3:

Vraag andere mensen of ze nog plastic tasjes voor je hebben

Tip4:

Heb je echt geen geduld om de tasjes te sparen, het werkt ook met vuilniszakken.

Veelal worden er van dit garen weer tassen gehaakt en gebreid, maar niets staat je in de weg om je fantasie de vrije loop te laten en er iets heel anders van te maken.

Zelf-plastic-garen-maken-foto8

Wat zou jij willen haken of breien van dit plastic garen?

Gratis! Download nu 42 patronen

GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:

Wij hebben ook een hekel aan spam
Babette
Hoi! Mijn naam is Babette en ik ben de oprichtster van Breiclub.nl. Het is sinds 2014 mijn missie om samen met het Breiclub team, breien en haken in Nederland nóg leuker te maken.Ik wil hierbij creatief en vernieuwend zijn en ben constant bezig om waardevolle & leuke producten te creëren zoals de Mini Mystery's en de Mystery Blanket.Ik heb veel toekomstplannen voor Breiclub.nl en vind het geweldig om zo veel contact te hebben met bevlogen hakers en breiers. Daar haal ik echt mijn inspiratie vandaan!

Comment Section

6 reacties op “Garen maken van plastic tasjes


Door Henriette op 23 mei 2015

Een leuk vloerkleed; en dan met heel veel verschillende kleurtjes!


Door Kiki op 23 mei 2015

Ja, leuk idee Henriette om een vloerkleed te maken. (hou ik het persoonlijk wel bij 1 kleur)


Door ciska op 23 mei 2015

heb al 3 tassen gehaakt.


Door ciska op 23 mei 2015

heb al 3 tassen gehaakt.


Door Ina op 29 mei 2015

Een vloerkleed voor buiten ,zal is beginnen verzamelen !


Door Thea Metz op 2 juni 2015

Kussens voor buiten hoef je niet op te ruimen, mag nat worden.
Vullen met tasjes?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.