Page content

Haakstekenalfabet: De bloempjessteek

article content

Haakstekenalfabet: De bloempjessteek

Deze keer gaat mijn blog over de bloempjessteek. Wat een heerlijke vrolijke steek. En helemaal niet moeilijk om te haken.

Op de laatste dag dat de v&d officieel open was, dus nog voordat ze failliet waren, zag ik daar de haakbijbel liggen.. En ook nog eens voor een schappelijk prijsje. Dus ja die kon ik echt niet laten liggen. Ondanks de scheve blikken van mijn man. Want er staan ook al heel wat haak- en breiboeken in de kast. Maar je kunt er nooit genoeg hebben.

bloempjessteek

Ik vind het een mooi boek waar alle steken heel goed in beschreven worden.

Bloempjessteek

Op zoek naar een leuke steek om te haken kwam ik de bloempjessteek tegen. Deze zag er zo leuk uit dat ik daar maar eens mee begonnen ben. Ik vind het een makkelijke steek met een heel leuk effect. Je haakt met stokjes en halve vasten. Dus het is een steek die ook zeer geschikt is voor beginnende hakers.

Beschrijving

Aantal steken: je haakt een lossenketting die deelbaar is door 2+1, en nog 2 keerlossen

Stap 1: 1 stokje in de 4e losse vanaf de haaknaald, 1 stokje in elke losse tot het einde, keren

Stap 2: 1 losse, 1 stokje overslaan, *1 stokje in volgende stokje, 1 halve vaste in volgende stokje; herhaal vanaf * tot het einde, de laatste halve vaste in keerlosse, keren

Stap 3: 3 lossen (tellen als eerste stokje), volgende stokje overslaan, *1 stokje in volgende stokje, 1 stokje in volgende halve vaste; herhaal vanaf * tot eind, laatste stokje in keerlosse, keren

Stap 4: stap 2 en 3 herhalen totdat je werk groot genoeg is

bloempjessteek

Met deze steek krijg je een mooi luchtig effect. Het is wat doorzichtig. Dus ideaal voor bijvoorbeeld een luchtige deken of een zomers sjaaltje. Je kan eigenlijk alle garen en diktes ervoor gebruiken.

Omdat mijn werkje uiteindeljk iets te doorzichtig werd heb ik geen eindresultaat dat ik kan laten zien. Maar het is zo’n leuke steek dus wou ik hem toch met jullie delen.

Hebben jullie de bloempjessteek al eens gebruikt? En zo ja waarvoor dan?

Ik zou het heel leuk vinden om foto’s te zien.

E-book "42 brei- en haakpatronen!
GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:
Wij hebben ook een hekel aan spam
Taetske
Hallo, ik ben Taetske en haken is echt mijn grootste hobby. Ik haak eigenlijk al vanaf mijn 10e. Ik heb het haken geleerd van mij beppe (oma). Elke avond zit ik wel met een haakwerkje op de bank. Overdag werk ik of zorg ik voor mijn twee kleine kindjes. Ook kan ik een beetje breien. Maar dat wil ik nog beter leren te doen. Dus dan komt de breiclub goed van pas. Doormiddel van mijn blogs wil ik jullie laten zien wat ik allemaal leuk en interessant vind. Er is namelijk nog zoveel te ontdekken op haak- en breigebied.

Comment Section

5 reacties op “Haakstekenalfabet: De bloempjessteek


Door Marianne op 1 juni 2016

Hallo ,
Ik heb geen Ebook ,kan ik dan wel de haakbijbel kopen bij een winkel …


Door Paula op 5 juni 2016

Boekenvoordeel verkoopt ook dit boek


Door Marianne op 19 juni 2016

Zal eens kijken of hier in de buurt zo,n winkel staat.Door Lida op 5 juni 2016

Ja hoor ik heb hem bij de euro shop gekocht.
Erg leuk om te hebben heel duidelijke beschrijving van de steken.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.