Waar koop jij je garen?

Waar koop jij je garen? Je kent het misschien wel……je wil graag wat nieuwe bolletjes garen kopen voor een project (of gewoon voor de heb). Maar waar ga je dat kopen?

Er zijn grof gezegd twee opties: online of in de fysieke winkel.

De laatste keer dat ik garen kocht, deed ik dit online bij een bekende, grotere firma. De reden dat ik vaak voor een online winkel kies is eigenlijk vooral het gemak. Wanneer ik weet wat ik hebben wil, dan is dit natuurlijk het makkelijkst. Ik heb zo mijn vaste merken en koop dan vaak garen in grotere hoeveelheden. Dan vallen de verzendkosten namelijk vaak ook weg en is het vaak goedkoper dan in een fysieke winkel. Een enkele keer bestel ik dan een onbekend bolletje mee om uit te proberen.

Een enkel bolletje kopen

Wanneer ik een enkel bolletje nodig heb, loop ik naar de lokale handwerkwinkel. Dit is dan goedkoper, omdat er geen verzendkosten bij komen.

Wat is er fijner dan zelf de garens te kunnen bekijken en te kunnen voelen? Voor mij is dat de enige manier om te bepalen wat en hoeveel ik nodig denk te hebben voor een project. Heerlijk hoor, om voor een kast gevuld met mooie garens te staan en her en der een bolletje er uit te pakken en te bedenken wat ik er mee kan maken. Ik voel me dan net een kind in een snoepwinkel. Het nadeel is natuurlijk dat je altijd weer met meer weggaat dat dat de bedoeling is!

Wat voor mij persoonlijk ook een groot voordeel is van een fysieke winkel is het persoonlijke contact. Je kunt om raad vragen en een praatje over haken of breien is natuurlijk altijd gezellig! Zo kom je vaak ook weer op nieuwe ideeën. Ook steun ik met mijn aankopen ook graag de lokale ondernemer, omdat die het in deze tijd vaak al moeilijk genoeg heeft.

Voorkeur

Uiteindelijk heeft een fysieke winkel mijn voorkeur vanwege de eerder genoemde voordelen, ook al is het soms wat duurder.

Mijn vraag is dan ook: wat heeft jouw voorkeur? Bestel jij je garen liever online of ga je naar een fysieke winkel? Waarom?