Cal's en WIP

Work in progress … Kennen jullie dat ook? Via Facebook komt de een na de andere Cal voorbij, allemaal zo mooi dat je er wel meteen aan wilt beginnen. Maar ondertussen heb je op diverse plekken (zoals de zolder en de  bijkeuken nog dozen vol wol waar je dan ook nog een hoofd vol met ideeën voor hebt).

Zo werkt het bij mij wel. Ik ben nu bezig met de Scheepjescal 2017 (hygge in de kleur rainbow). Zie hiervoor de Facebook pagina Scheepjes Cal. Let op dit is wel een besloten groep waar je lid van kan worden. Elke woensdagmiddag komt er een nieuw deel online.

De hygge is prachtig om te maken. Het is een combinatie tussen haken en borduren. Ik heb week 4 van de 14 net afgerond. Alleen vind ik de separator zo lastig. Deze haak je namelijk over je bestaande haarwerk heen. Dus continu kijken, draadjes als reminder op strategische plekken en verstand maar even op 0.

Officieel wordt het een sjaal, echter in ons interieur zal het een mooie tafelloper worden voor op de eettafel.

Ook maak ik ondertussen nog een mini paasdag van Cutedutch. De patronen zijn al online geweest. Maar je kunt het pakket nu in de webshop van Cutedutch bestellen  (volgens mij rond de 10 euro).

Dit wordt een leuk paashaasmandje voor paaseitjes. Het patroon heb ik afgelopen vrijdag geprint, echter moet ik er nog aan beginnen. (Teveel buiten bezig geweest met o.a de buurtmoestuin).

Het is door het zachte knullige garen wel lastig haken. Ik zie de steken amper. Tips via Google uitgeprobeerd, kon het daarna meteen  weer uithalen. Later zal ik me voor een blog nog eens in gaan verdiepen.

En dan nog de bolletjes die al maanden op me liggen te wachten, zoals dit gemêleerde garen voor een zomertop.  Die een jaar later het levenslicht ziet dan gepland. En dan ligt er nog beige garen voor een zomertrui. Ook heb ik nog paars gemêleerd garen voor een cirkelvest.

Al met al kom ik tijd te kort. Ik haak en brei voor namelijk in de avond. Het werk en het gezin gaat overdag helaas toch voor.