Paraplu omhaken

Paraplu omhaken: Op de een of andere manier wil het niet lukken met het weer deze zomer. Het lijkt wel herfstvakantie in plaats van zomervakantie.

Voor deze blog dacht ik, laat ik maar op zoek gaan naar iets dat aansluit bij het weer. En zo werd de titel van deze blog geboren.

Laten we met z’n allen paraplu’s gaan omhaken!

Zo zorgen we ondanks het slechte weer toch nog voor een beetje vrolijkheid en kleur buiten. En als je dan toch binnen moet zitten, dan heb je in ieder geval wat te doen.

Voor het omhaken van een paraplu heb je in eerste instantie een paraplu nodig.

Hoe simpel kan het zijn. De kleur bepaal je zelf, maar houd wel rekening met het patroon wat je erop wilt maken. Een hele bonte paraplu kan wel, maar dan zal je haakwerk minder opvallen. Wil je juist dat het haakwerk eruit knalt, kies dan voor een doorzichtige paraplu.

Ik heb een leuk patroon op deze website gevonden. Hier zie je juist hoe de knalkleuren van de paraplu’s het haakwerk aanvullen.

Mocht het nou toch spontaan mooi weer worden, dan kun je er ook voor kiezen om een parasolletje te haken. Je hebt dan alleen het frame van de paraplu nodig. Zoek dus een oude of hele goedkope paraplu op en sloop het doek ervan af.

Het haakwerk span je om de baleinen van de paraplu en maak je vast aan de knoppen onder aan de baleinen. Erg mooi voor bijvoorbeeld een bruiloft.

Vaak worden de haakpatronen voor deze parasols weergegeven in haakdiagrammen. Ik weet dat veel mensen hier gelijk van in paniek schieten, maar geloof me dat is niet nodig.

Bekijk het haakdiagram rustig en kijk waar je starten moet. Vaak zie je dat het patroon steeds herhaald wordt. Wanneer je eenmaal begonnen bent, valt het volgen van het haakpatroon in de praktijk meestal reuze mee.

Kinderen vinden het natuurlijk ook altijd prachtig zo’n rijk versierde paraplu of parasol. Hoe je het ook went of keert; je maakt uiteindelijk altijd wel iemand blij met je creatie.